Logo
Print this page

Ο Ροναλντίνιο κι ο Χατζηστραβός

Συνέντευξη του Ζήση Χατζηστραβού για τη φετινή πολύ καλή χρονιά με τον Καραϊσκάκη.

Ο Ζήσης Χατζηστραβός είναι από τους καλύτερους παίκτες του φετινού Καραϊσκάκη. Ο Σεραίος μεσοεπιθετικός αγωνίζεται ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ και έχει σημειώσει εννέα γκολ με την ομάδα της Άρτας στη Super League. Ο 21χρονος μίλησε στο artagoal για την πορεία του, αυτή του Καραϊσκάκη, για το είδωλό του και για τον κορονοϊό.

– Όλοι γνωρίζουν ότι ήρθες στην Άρτα ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ και από τα τμήματα υποδομής, όμως οι περισσότεροι δεν ξέρουν την πορεία σου από την αρχή της καριέρας σου, επομένως πες μας για αυτή και τι έχεις πετύχει με τα τμήματα του ΠΑΟΚ.
«Ξεκίνησα γύρω στα 6 μου, από την ομάδα του χωριού μου, την Α.Ε.Ν. και στην συνέχεια τον Βισαλτιακό. Έπειτα, όταν ήμουν 10 χρονων περίπου εντάχτηκα στα τμήματα υποδομής του Πανσερραϊκού, στα οποία έπαιξα μέχρι το 2013. Τότε έμαθα για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και θεωρήσαμε εγώ και η οικογένειά μου πως ήταν η καλύτερη επιλογή για εμένα. Έτσι, από το καλοκαίρι του 2013 μέχρι το καλοκαίρι του 2019 αγωνιζόμουν στις ακαδημίες κατακτώντας ένα πρωτάθλημα Κ17 και δυο πρωταθλήματα Κ19».

– Πώς προέκυψε ο Καραϊσκάκης το καλοκαίρι; Υπήρχαν άλλες ομάδες που σε ήθελαν; Αν ήταν δική σου επιλογή, αισθάνεσαι δικαιωμένος που ήρθες στην Άρτα;
«Το καλοκαίρι αφού είχα ξεπεράσει το όριο ηλικίας του πρωταθλήματος της Κ19 και δε θα μπορούσα πλέον να αγωνιστώ εκεί, πάρθηκε η απόφαση να πάω κάπου δανεικός, ώστε να πάρω παιχνίδια και παραστάσεις σε αντρικό επίπεδο. Έγιναν αρκετές συζητήσεις και ακούστηκαν τα ονόματα κάποιων ομάδων, ωστόσο αυτό που ένιωθα και έβλεπα ήταν ότι μόνο ο Καραϊσκάκης μου έδειχνε πραγματικά το ενδιαφέρον του. Αυτός ήταν και ο λόγος που ήρθα στην ομάδα και αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος μέχρι στιγμής».

– Πώς νιώθεις που η επίδοση σου τη φετινή χρονιά έχει τραβήξει πολλά μάτια πάνω σου; Περίμενες την πρώτη σου επαγγελματική χρονιά να είσαι στους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος και να βρίσκεσαι με την ομάδα σου μια ανάσα από τα play-off, τη μεγαλύτερή της επιτυχία από την ίδρυση της;
«Σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό, αλλά μόνος μου δεν θα είχα κάνει τίποτα. Οφείλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου και όσους με βοηθούν καθημερινά. Για να είμαι ειλικρινής δεν σκεφτόμουν το αν θα είμαι στους πρώτους σκόρερ ή το τι θέση θα πάρει η ομάδα. Αυτό που ήθελα ήταν να δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό, έτσι ώστε να είμαι ικανοποιημένος από εμένα αλλά και από την βοήθεια που προσφέρω στην ομάδα να πραγματοποιήσει τους στόχους της».

– Πώς βλέπεις την φετινή πορεία της ομάδας σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο και με ποια θέση θα είστε απόλυτα ικανοποιημένοι στην ομάδα;
«Το πρώτο ματς της χρονιάς για εμάς ήταν στο Κύπελλο, στο οποίο αποκλειστήκαμε. Οπότε δεν μπορούμε να είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι γι’ αυτό. Στο Πρωτάθλημα από την άλλη, μέχρι στιγμής, έχουμε κάνει μια αξιόλογη πορεία και ευελπιστώ να τα πάμε ακόμα καλύτερα στην συνέχεια. Γνωρίζω ότι πρώτος στόχος της ομάδας είναι να μπει στα play-off. Από εκεί και πέρα, αν πραγματοποιηθεί αυτό ο καθένας μας θα δώσει ότι έχει για να τερματίσει η ομάδα όσο το δυνατόν ψηλότερα».

– Πώς βλέπεις το ποδοσφαιρικό σου μέλλον; Θεωρείς επίσης, μιας και έχεις αγωνιστεί στις Εθνικές ομάδες Παίδων και Νέων, ότι δικαιούσαι μία κλήση στην Εθνική Ελπίδων;
«Προσπαθώ να μην σκέφτομαι μακροπρόθεσμα. Κοιτάω να βελτιώνομαι καθημερινά και μέσα από την δουλειά θέλω να πιστεύω πως θα εκπληρώσω τους στόχους και τα όνειρά μου. Θεωρώ πως υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι για να κρίνουν και να αξιολογήσουν αν αξίζω μια κλήση. Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι τιμή μου να φορέσω την φανέλα της εθνικής».

– Ξέρουμε ότι υπάρχει ταλέντο μέσα σου. Πιστεύεις ότι ο Καραϊσκάκης σε βοήθησε να το βγάλεις πιο γρήγορα και να είσαι βασικός στην μεσοεπιθετική γραμμή;
«Θεωρώ ότι με βοήθησε στο έπακρο και ιδιαίτερα οι συμπαίκτες μου, που με “αγκάλιασαν” από την αρχή και με έκαναν να νιώσω κομμάτι της ομάδας».

– Ποιον έχεις ως είδωλο και ποιος είναι ο αγαπημένος σου ποδοσφαιριστής από μικρός;
«Το είδωλο μου αρχικά ήταν ο Ροναλντίνιο, αλλά πλέον πιστεύω ότι ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίχτης όλων των εποχών».

– Με ποιον συμπαίκτη σου είσαι πιο κοντά από την ομάδα και ποιος έχει περισσότερο χιούμορ;
«Πιο κοντά είμαι με τον Χρήστο τον Αλμπάνη, ενώ το περισσότερο χιούμορ θα έλεγα πως το έχει ο Ψιάνος, αν και είναι πολλοί αυτοί που θα μπορούσα να πω».

– Πώς σου φαίνεται η Άρτα σαν πόλη;
«Είναι μια ήσυχη πόλη με ανθρώπους πρόθυμους να σε βοηθήσουν σε ότι χρειαστείς».

– Οι φίλαθλοι του Καραϊσκάκη σου έχουν δείξει την αγάπη τους. Υπάρχει κάποια πιθανότητα να σε βλέπουμε και του χρόνου με τη φανέλα της αρτινής ομάδας;
«Πραγματικά, τους ευχαριστώ για την αντιμετώπιση και την αγάπη που μου έχουν δείξει. Όσο αναφορά την επόμενη χρόνια δεν γνωρίζω καθόλου διότι δεν έχω “μπει” σε συζητήσεις ακόμη».

– Οι ποδοσφαιριστές της ηλικίας σου δεν καταφέρνουν εύκολα να ξεχωρίσουν, ακόμα και στη δεύτερη κατηγορία της χώρας. Εσύ τα καταφερες με το καλημέρα. Αυτό είναι αποτέλεσμα καθαρά ομαδικής προπόνησης ή και προσωπικής δουλειάς μέσω ατομικών προπονήσεων;
«Είναι ένας συνδυασμός δύο παραγόντων. Από την μια είναι θέμα προπόνησης, ατομικής και ομαδικής. Κάτι που νομίζω όμως πως τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας μου, που έχουν υψηλούς στόχους το κάνουν. Από την άλλη, και για εμένα ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η ψυχολογία και το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα. Αυτό που αντίκρισα εγώ από την στιγμή που ήρθα, ήταν άτομα φιλικά απέναντι μου, πρόθυμα να με βοηθήσουν. Αυτό με έκανε να αισθανθώ άνετα γρήγορα, να αποκτήσω ψυχολογία και να νιώσω σημαντικός».

– Έχει προκύψει μια κατάσταση για όλο τον κόσμο και προφανώς και τους αθλητές. Πως σντιμετωπίζετε το ζήτημα σαν άνθρωποι πρωτίστως και δευτερευόντως σαν ποδοσφαιριστές;
«Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση αυτή που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό, και δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και σαν άνθρωποι αλλά και σαν ποδοσφαιριστές οφείλουμε να σεβαστούμε και να τηρήσουμε τα μέτρα που έχουν παρθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Last modified onΚυριακή, 22 Μάρτιος 2020 11:32
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr