«Σταυροφόρος Καλλιθέα»

Το ρεπορτάζ του FL News από την εκδίκαση της προσφυγής της Καλλιθέας κατά της απόφασης της λίγκας για αφαίρεση βαθμών.

Την άποψη ότι δεν υπάρχει κανένας κανονισμός της ΕΠΟ για αφαίρεση βαθμών στο ενδεχόμενο αποτυχίας στα στάδια επιτήρησης εξέφρασε η Καλλιθέα. Την Πέμπτη (07/06) στο Διαιτητικό Δικαστήριο εκδικάστηκε η προσφυγή των «κυανόλευκων» κατά της σχετικής απόφασης της 18ης Μαΐου της Football League και αυθημερόν αυτή απορρίφθηκε.

Το FL News ήταν το μοναδικό ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που έδωσε το «παρών» στη διαδικασία και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ, αλλά και την ατάκα του προέδρου της έδρας, Δημήτρη Γεωργάς, ο οποίος ανέφερε πως: «Είναι ένα ζήτημα κατά πόσο είναι συνταγματικό να απαγορεύεται η έφεση κατά των αποφάσεων της ΠΟΑ...».

Παρότι η προσφυγή ήταν σε βάρος της Football League κανείς νομικός εκπρόσωπος της Ένωσης δεν παραβρέθηκε. Ο δικηγόρος της Καλλιθέας, Χάρης Γρηγορίου είπε αρχικά:

«Όλοι ψελλίζουν τα παράπονα και κανείς δεν θέλει να κάνει τον σταυροφόρο για να λυθεί αυτό το θέμα. Η προσβαλλομένη απόφαση δεν στηρίζεται πουθενά, δεν υπάρχει νόμος. Πέρυσι η περί επιτήρησης πρόβλεψη δεν επέφερε κυρώσεις. Και φέτος υπάρχει απλά μια εγκύκλιος.

Η εγκύκλιος του Δημητρίου δεν παράγει νομοθεσία. Αν παρήγαγε, δεν θα απέρριπτε ο κύριος Καλαματιανός την έφεση κατα της απόφασης της ΠΟΑ ως απαράδεκτη. Την επομένη της τιμωρίας αφαίρεσης βαθμών έστειλε ένα έγγραφο ο διευθυντής αδειοδότησης, κύριος Δημητρίου και μας έλεγε ότι έχουμε τρεις ημέρες δικαίωμα για έφεση. Κανείς εκτελεστικός διευθυντής, ούτε ο κύριος Δημητρίου παράγουν νομοθεσία. Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο, αλλά δεν υπάρχει καμία απόφαση και καμία κοινοποίηση για αφαίρεση βαθμών».

Σε εκείνο το σημείο ο Γεώργας είπε: «Αναφέρεστε στη διάταξη που λέει ότι απαγορεύεται η έφεση. Είναι ένα ζήτημα κατά πόσο αυτό είναι συνταγματικό. Τα άλλα σωματεία που τιμωρήθηκαν τι λένε;».

Γρηγορίου: «Όλα το ίδιο λένε, αλλά κανείς άλλος δεν πλήρωσε το παράβολο».

Γεωργάς: «Γι' αυτό λέτε ότι είστε σταυροφόρος; Οι σταυροφορίες ήταν πολλές. Εσείς σε ποια θέλετε να είστε; Στην τελευταία; Τι σημασία έχει για εσάς αυτή η υπόθεση;».

Γρηγοίου: «Με κάποιες εφέσεις που έχουμε κάνει για τρία παιχνίδια όπου έχουμε έννομο συμφέρον, θα σωθούμε».

Γεωργάς: «Άλλος πέφτει; Με τον νόμο Βασιλειάδη που λένε θα ωφεληθείτε και από εκεί;

Γρηγορίου: «Υπάρχει αυτοδιοίκητο και αυτοδιαχείριση του ποδοσφαίρου, αλλά έχουμε τακτικούς δικαστές, Αρεοπαγίτες. Πρώτα να σεβόμαστε εσάς και μετά εμάς. Να δικάζουμε σε ένα πλαίσιο νόμου, όχι όπως στο Αζερμπαϊζάν ή στην Αίγυπτο που δικάζουν στον δρόμο. Θα μπορούσε η αντίδικος πλευρά να ήταν εδώ και να μας έλεγε ότι κοινοποιήθηκε την τάδε ημερομηνία η τάδε απόφαση, αλλά δεν είναι...».

Last modified onΤρίτη, 23 Οκτώβριος 2018 23:49

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep