Χαλκιάς, το γέρικο άλογο

Ο Κώστας Χαλκιάς με την συμμετοχή του στην αναμέτρηση Πανσερραϊκος  - Παναχαϊκή έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στην κατηγορία. Ο Κώστας Χαλκιάς με την συμμετοχή του στην αναμέτρηση Πανσερραϊκος - Παναχαϊκή έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στην κατηγορία.

Το απόλυτο κατέρριψε κάθε ρεκόρ για την Football League και έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε σε αγώνα της κατηγορίας από το 1994-95.

[googlead][/googlead]
Ο Κώστας Χαλκιάς κάθισε κάτω από τα δοκάρια της Παναχαϊκής την Τετάρτη (16/5) στην αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες και αυτή η συμμετοχή τον έφερε στην κορυφή των γηραιότερων ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί στην κατηγορία τα τελευταία 24 χρόνια. Σε ηλικία 43 χρονών – 11 μηνών και 17 ημερών άφησε στην δεύτερη θέση τον Κώστα Κιάσσο που είχε πάρει πέρσι το ρεκόρ στα χέρια του με τη συμμετοχή του στην αναμέτρηση ΟΦΗ – Αιγινιακός στις 11 Ιουνίου 2017.

Ο Κώστας Κιάσσος ήταν 41 χρονών – 5 μηνών – 29 ημερών και εκείνος είχε πάρει μόλις για λίγες ημέρες το ρεκόρ που κατείχε ο Παναγιώτης Κυπαρρίσης με τα χρώματα του Βατανιακού. Στην 4η θέση βρίσκεται ο Θανάσης Τόλιος που συνεχίζει να αγωνίζεται και την ερχόμενη αγωνιστική αναμένεται να ανέβει στην τρίτη θέση της κατάταξης, αλλά οριακά δεν προλαβαίνει φέτος να σπάσει και το ρεκόρ του Κώστα Κιάσσου.

Ο Κώστας Χαλκιάς έχει αγωνιστεί αυτή τη σεζόν και στο Κύπελλο Ελλάδος με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στις 29 Νοεμβρίου 2107 και με εκείνη τη συμμετοχή έκανε δικό του και το ρεκόρ σε αυτή τη διοργάνωση με συμμετοχή σε ηλικία 43 χρονών – 6 μηνών – 2 ημερών. Στην δεύτερη θέση ο Κώστας Κιάσσος που είχε αγωνιστεί στη αναμέτρηση ΟΦΗ – Ξάνθη στις 31 Ιανουαρίου 2017 σε ηλικία 41 ετών – 1 μηνά – 18 ημερών.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep