Υποψήφιοι χωρίς εμπειρία

Μόνο τρεις από τις οκτώ ομάδες που μπαίνουν στα μπαράζ ανόδου στην Football League έχουν προηγούμενη εμπειρία στην κατηγορία. Μόνο τρεις από τις οκτώ ομάδες που μπαίνουν στα μπαράζ ανόδου στην Football League έχουν προηγούμενη εμπειρία στην κατηγορία.

Μόνο οι τρεις από τις οκτώ ομάδες των μπαράζ στην Football League έχουν συμμετάσχει στην Β’ Εθνική.

[googlead][/googlead]

Η διαδικασία για την κάλυψη των θέσεων της ανόδου στην Football League θα αρχίσει μετά το Πάσχα με την δημιουργία των δύο ομίλων από τους οποίους θα αναδειχθούν οι τέσσερις ομάδες που θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της σεζόν 2018-19. Οι οκτώ όμιλοι της Γ’ Εθνικής ολοκληρώθηκαν και προέκυψαν οι οκτώ ομάδες που πέρασαν στην «τελική φάση» για τα εισιτήρια ανόδου.


Θα υπάρξουν δύο γκρουπ, σε Βορρά και Νότο για να προκύψουν οι ομάδες και μόνο οι τρεις από αυτές έχουν πρότερο βίο στην κατηγορία. Βέβαια καμία από αυτές δεν αποτελεί «ιστορική ομάδα» της Β’ Εθνικής, αφού ο Ηρακλής με τον Εθνικό «ανήκουν» στην Α’ Εθνική, ενώ ο Ηρόδοτος έχει 16 παρουσίες στην κατηγορία, αλλά όλες πριν το 1982. O EΘνικός έχει 10 παρουσίες στην Β' Εθνική και ο Ηρακλής έχει βρεθεί στην κατηγορία 4 φορές.

Στον Βόρειο όμιλο θα συμμετάσχουν οι Απόλλων Παραλιμνίου, Ηρακλής, Τηλυκράτης, Βόλος και στον Νότιο όμιλο οι Ηρόδοτος, Εθνικός, Αστέρας Αμαλιάδας, Αήττητος Σπάτων.

Φυσικά μπορεί οι ομάδες να ελπίζουν για παραπάνω από τέσσερις θέσεις, αφού η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Football League αναφέρει πως σε περίπτωση ανάγκης κάλυψης κενών θέσεων αυτή γίνεται από τους επιλαχόντες από την μικρότερη κατηγορία.

Βέβαια το σύστημα των δύο ομίλων δεν βολεύει για να υπάρχει ξεκάθαρος αντικαταστάτης, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπολογιστεί με βαθμολογικά κριτήρια ανάμεσα στους τρίτους των δύο ομίλων και όποιος έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς θα έχει το προβάδισμα. Επειδή, όμως, μοιάζει παράλογο να συγκριθούν δύο διαφορετικές βαθμολογίες, η Football League σκέφτεται να ζητήσει την διεξαγωγή αγώνα μπαράζ ανάμεσα στους τρίτους των δύο ομίλων ώστε να μην υπάρχει εκκρεμότητα μέσα στον Αύγουστο και να γίνει αυτή τη σεζόν σωστά ο προγραμματισμός για το πρωτάθλημα της σεζόν 2018-19.

Last modified onΣάββατο, 07 Απρίλιος 2018 16:47

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep