Γκολ με 10η ομάδα ο Κουτσοσπύρος

Ο Χρήστος Κουτσοσπύρος έφτασε τις δέκα ομάδες με τις οποίες έχει πανηγυρίσει γκολ στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας. Ο Χρήστος Κουτσοσπύρος έφτασε τις δέκα ομάδες με τις οποίες έχει πανηγυρίσει γκολ στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας.

Ο 33χρονος επιθετικός βρήκε δίχτυα στο δεύτερο του ματς με την Ερμιονίδα και πλέον έχει σκοράρει στην δεύτερη κατηγορία με δέκα διαφορετικούς συλλόγους.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ

Δεν άργησε να «ανοίξει λογαριασμό» με την νέα του ομάδα, την Ερμιονίδα, ο Χρήστος Κουτσοσπύρος, φθάνοντας τα 40 τέρματα στην κατηγορία. Ο σύλλογος της Αργολίδας είναι ο 10ος με τον οποίο σημειώνει τέρμα ο πολύπειρος επιθετικός μετά τους Παναιτωλικό, Παναχαϊκή, Καλλιθέα, Ατρόμητο, Γιάννινα, Καλαμάτα, Βέροια, Πιερικό και Αιγινιακό.

Εκατό και μια συμμετοχές για το πρωτάθλημα (50 ειδικότερα στην Β’) χρειάσθηκε ο Στέφανος Μαρτσάκης των Χανίων για να σκοράρει κόντρα στην προηγούμενη ομάδα του. Αξιόλογο της 7χρονης επαγγελματικής σταδιοδρομίας του είναι ότι έχει αγωνιστεί μόνο σε ομάδες της Κρήτης αν και έχει γεννηθεί στο Αγρίνιο…

Από τον Νοέμβριο του 2006 είχε να κερδίσει ο Ηρακλής στο Αλκαζάρ την Λάρισα (αφού το επανέλαβε φέτος εις βάρος του Τυρνάβου) μ’ ένα εκπληκτικό τότε τέρμα του Αλβανού Ίντριτ Φορτούζι. Αυτή ήταν η 8 νίκη του «Γηραιού» στην θεσσαλική πόλη και η 7(!) συνεχόμενη φέτος εκτός έδρας. Σπουδαίο το επίτευγμα του Ηρακλή όπως και το ότι έχει δεχθεί μόλις 1 τέρμα σ’ ολόκληρο τον α’ γύρο! Τέλος, το τέρμα του Νίκου Πουρτουλίδη ήταν το 200ό του Ηρακλή στην κατηγορία (σε αγώνες κανονικής περιόδου).

Από την άλλη, η ΑΕΛ γνώρισε την πρώτη της εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα ύστερα από 21 αγώνες. Τελευταία της ήττα ήταν στις 28/4/2013 από την Καλλονή με 1-0 στο «AEL ARENA», ενώ στο «Αλκαζάρ» είχε να χάσει από τις 21/11/2010 (1-0 από τον Πανιώνιο στο «αποχαιρετιστήριο» παιχνίδι στο ιστορικό γήπεδο).

Παρθενικό τέρμα στην Β’ Εθνική για τους Γιάννη Καλλιβωκά (Ζάκυνθος), Κόστα Βιάνα Άντερσον (Απόλλων Σμύρνης) και Φώτη Παπανικολάου (Ερμιονίδα). Πρώτη εμφάνιση επίσης για τους Σπύρο Φουρλάνο (Παναχαϊκή), Αντρέι Ατανάσοβ (Αχαρναϊκός), Σίμο Ρουμπουλάκου (Παναιγιάλειος), Κώστα Ελευθεριάδη (Τράχωνες), Χρήστο Ιντζίδη και Βασίλη Τριανταφυλλάκο (Ολυμπιακός Β.).

Πάνω από 3 χρόνια είχε να σκοράρει στην Β’ ο Λεωνίδας Κυβελίδης του Απόλλωνα Σμύρνης. Τελευταία φορά ήταν με την φανέλλα της Παναχαϊκής στις 18/12/2011 όταν πετύχαινε το τέρμα των Αχαιών στην Καισαριανή με τον Εθνικό Αστέρα (1-1). Με τα δύο που πέτυχε εναντίον της Ερμιονίδας έφθασε τα 70 σε αγώνες πρωταθλήματος.

Το Απόλλων-Ερμιονίς ήταν η πρώτη συνάντηση μεταξύ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» και ομάδας από τον νομό Αργολίδας ύστερα από 42 χρόνια για το πρωτάθλημα, όχι μόνο στην Β’ Εθνική (συναντήθηκαν και πάλι φέτος, αλλά στο Κύπελλο), αλλά γενικώς! Την περίοδο 1972/73 είχε αντιμετωπίσει Πανναυπλιακό και Παναργειακό (Απόλλων-Πανναυπλιακός 1-0, 17/6/1973).

Τους 600 αγώνες στην Β’ Εθνική έφθασε με την ήττα 2-0 από την Παναχαϊκή ο Αχαρναϊκός και τους 1.150 (μαζί με τα πλέυ-οφφ) ο Ολυμπιακός Βόλου.

Last modified onΤρίτη, 20 Ιανουάριος 2015 12:55

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep