Αχτύπητο δίδυμο στον Βόλο

Ο Δήμος Μανουσάκης συμπλήρωσε 220 παιχνίδια στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ο Δήμος Μανουσάκης συμπλήρωσε 220 παιχνίδια στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Ανιέτε και Τζιώρας έχουν σκοράρει επτά φορές στο ίδιο ματς, ενώ ο Νίκος Παντέλης έκανε ντεμπούτο με την 18η ομάδα του και έχει 440 ματς στους πάγκους. 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ 

Η 4η αγωνιστική μας βάζει σε …μεταφυσικά πεδία όσον αφορά στο σκοράρισμα της Νίκης Βόλου. Επίσης, ποια είναι το αρνητικά σερί του συντοπίτη Ολυμπιακού που έδειχνε ως τώρα άτρωτος και ποια τα ανάλογα θετικά για τον Ηρακλή Ψαχνών και τον Αιγινιακό.

Μάθετε ακόμα ποιος παίκτης «πενηντάρισε» όντας μόλις… 23 ετών και ποιος προπονητής έχει… παντελή παρουσία σε πάγκους ομάδων.

7

φορές έχουν σκοράρει στο ίδιοι ματς οι Τζιώρας και Ανιέτε, που συνθέτουν ένα αχτύπητο δίδυμο, όχι μόνο διότι σκοράρουν συνέχεια, αλλά γιατί αρέσκονται να το πράττουν μαζί για 7η μάλιστα φορά φέτος! Και επειδή «η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται». 1η αγωνιστική χάρισαν την νίκη στην… Νίκη επί της Δόξας στην Δράμα (2-0), κάτι που επανέλαβαν και σε άλλα παιχνίδια: με τον Απόλλωνα 1926 στο 4-0 εντός και 3-1 εκτός, με την Ζάκυνθο (5-0), με την Αναγέννηση στα Γιαννιτσά (5-0), με τον Αιγινιακό εντός (2-3) και προχθές με τα Χανιά (2-1). Ατομικά, ο Τζιώρας έχει σκοράρει άλλες τόσες φορές μόνος, ενώ ο Ανιέτε άλλες έξι.

Η αναμέτρηση Κέρκυρα-Φωστήρας ήταν η 8η ιστορικά με γηπεδούχο την ομάδα του Ιονίου. Οι δύο αντίπαλοι έχουν κοντραριστεί σε Β’ και Γ’ Εθνική άλλες 7 φορές με την Κέρκυρα να διατηρεί ένα ελαφρό προβάδισμα 3 νικών έναντι 1 του Φωστήρα, που μάλιστα συνέβη στην πρώτο τους αγώνα, την περίοδο 1974-75 (1-2). Επίσης, άλλοι τρεις αγώνες έχουν λήξει ισόπαλοι, ενώ η τελευταία νίκη των «Φαιάκων» ήταν η πλέον… ξεκούραστη (2-0 α.α.) το 2003-04, λόγω της αποχώρησης των Αθηναίων από το πρωτάθλημα και τον μηδενισμό τους σε όλους τους αγώνες.

2

φορές φέτος ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης δεν σκόραρε ως γηπεδούχος, αφού ως τώρα μόνο ο Τύρναβος είχε καταφέρει να περάσει «ατσαλάκωτος» από την συμπρωτεύουσα (0-1). Τελευταία φορά που υπήρξε «λευκή ισοπαλία» στο Καυταντζόγλειο ήταν στις 3/3/2013 στο Ηρακλής - Νίκη Βόλου. Από την άλλη, ο Αιγινιακός συνεχίζει αήττητος για 17ο συνεχόμενο παιχνίδι…

Όσον αφορά στα υπόλοιπα ζευγάρια, η ιστορία έδειχνε… λευκό χαρτί στα Ηρακλής - Αιγινιακός και Νίκη Βόλου - Χανιά, ενώ ο Ηρακλής Ψαχνών υποδεχόταν για τρίτη φορά τον Ολυμπιακό Βόλου στην Εύβοια. Πέρυσι οι γηπεδούχοι είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι 1-1, ενώ φέτος στην κανονική περίοδο το «στείρο» 0-0 σφράγιζε τις προσπάθειες Στερεοελλαδιτών και Θεσσαλών. Παράλληλα, ο Ηρακλής Ψαχνών συμπλήρωσε 12 συνεχόμενους αγώνες αήττητος εντός έδρας.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε για πρώτη φορά φέτος για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική (και μάλιστα με το ίδιο αποτέλεσμα), ενώ συνολικά στα τελευταία 10 παιχνίδια έχει πετύχει 3 νίκες, έχει φέρει 1 ισοπαλία και έχει γνωρίσει την ήττα 6 φορές (!), σε αντίθεση με ό,τι είχε πετύχει ως τότε, δηλαδή 13 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα! Ήταν άλλωστε και η πρώτη φορά που επισκεπτόταν την Εύβοια ύστερα από 22,5 χρόνια (4-1 τον ΑΟ Χαλκίδος για το Κύπελλο στις 9/9/1992).

160

πλέον οι συμμετοχές του Δημήτρη Αρβανίτη σε επίπεδο Β’ Εθνικής. Ο 34χρονος αμυντικός από την Αμαλιάδα, με «γεμάτο» βιογραφικό στις δύο πρώτες επαγγελματικές κατηγορίες, έγινε επαγγελματίας φορώντας την φανέλλα του Πανηλειακού την περίοδο 2001-02 παίζοντας για πρώτη φορά στις 4/11/2001 όταν οι «ερυθρόλευκοι» του Πύργου κέρδιζαν στο Πελοποννησιακό ντέρμπυ την Καλαμάτα με 3-1.

220

αι οι συμμετοχές του Δήμου Μανουσάκη της Νίκης Βόλου στην κατηγορία με την πρώτη να καταγράφεται με την ομάδα που ουσιαστικά «έκανε όνομα», το Αιγάλεω στο 1-1 του «Σίτυ» στην Καρδίτσα με την Αναγέννηση στις 19/9/1999. Τον ίδιο αριθμό συμπλήρωσε και ο Παύλος Δήμου του Αιγινιακού που έπαιξε για πρώτη φορά στις 24/8/2003 με τον Λεβαδειακό, στην νίκη των Βοιωτών με 2-1 επί του Εργοτέλη.

 

50άρης έγινε και στην Β’ Εθνική ο Άρης Σοϊλέδης. Όχι, ο ακραίος μέσος της Νίκης Βόλου δεν βάλθηκε να ξεπεράσει σε ηλικία τον…Δήμος Στάνλεϋ Μάθιους, απλώς τόσες είναι οι συμμετοχές του στην κατηγορία, με τις προηγούμενες να σημειώνονται στους ΟΦΗ, Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας. Ίδια περίπτωση και ο Νίκος Σαββίδης του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, που όμως δεν έχει αγωνιστεί σε άλλον σύλλογο εκτός του «γηραιού» στην Β’.

440

οι συμμετοχές του Νίκου Παντελή για τον οποίο ισχύει η φράση «έλιωσαν οι… πάγκοι», παρά το γεγονός ότι η «πρώτη» του στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού Βόλου συνοδεύθηκε από ήττα. Ο πολύπειρος προπονητής που έχει «αλώσει» τις μικρές κατηγορίες έχοντας και μια μικρή παρουσία στην Α’ Εθνική, κάθεται πλέον σε πάγκο ομάδας για 18η (!) φορά μετά τους Κέρκυρα (2 φορές), Αθηναϊκό (3), Κερατσίνι, Λαμία, Άγιο Δημήτριο (3), Χαλκίδα, Ηλυσιακό, Πανιώνιο (2), Καλλιθέα, Ηλιούπολη, Εθνικό Αστέρα, Εθνικό Πειραιώς, Βύζαντα, Γλυφάδα, Ηρακλή Ψαχνών, Πανηλειακό. Μάλιστα η ομάδα της Μαγνησίας είναι ο τρίτος φετινός του προορισμός μετά και την θητεία του σε Πανιώνιο στην Α’ Εθνική και πριν από λίγο καιρό στον Πανηλειακό.

Last modified onΠαρασκευή, 25 Απρίλιος 2014 14:38

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep