Οι αριθμοί της 26ης αγωνιστικής

Από 29 παίκτες κατά μέσο όρο χρησιμοποίησε κάθε ομάδα στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, αριθμός υπερβολικός για τα δεδομένα της κατηγορίας. Από 29 παίκτες κατά μέσο όρο χρησιμοποίησε κάθε ομάδα στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, αριθμός υπερβολικός για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Από το 2007 είχε να σημειωθεί καρέ γκολ στην δεύτερη κατηγορία. 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ

Με πολλά ενδιαφέροντα… αριθμητικά μάς αφήνει η κανονική περίοδος του δεύτερου τη τάξει εθνικού πρωταθλήματος. Σήμερα θα διαβάσετε πώς ο Βύζας (και πάλι αρνητικά) και ο Ολυμπιακός Βόλου δημιούργησαν νέες επιδόσεις, ποιες ομάδες αρίστευσαν ή απέτυχαν στον δεύτερο γύρο, τους παίκτες που πανηγύρισαν για πρώτη φορά επίτευξη τέρματος, ποιος παίκτης είχε σημειώσει τελευταία φορά (κατά σύμπτωση πάλι ξένος) καρέ τερμάτων στην Β’ Εθνική και τέλος, πόσοι ποδοσφαιριστές αποδείχθηκαν ως τώρα οι «σιδερένιοι» της περιόδου με το απόλυτο των συμμετοχών…

1.120

τα παθητικά τέρματα της Αναγέννησης Καρδίτσας στην Β’ Εθνική.
Με τα τρία που πέτυχε στην Καλαμαριά, ο Εθνικός Γαζώρου έφθασε τα 50 στην δεύτερη συμμετοχή του στην Β’.
Τον εκπληκτικό αριθμό των 60 νικών σε 3 μόλις συμμετοχές έπιασε ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, ενώ στις ίδιες συμμετοχές ο «ομόλογός» του των Ψαχνών έφθασε τους 100 αγώνες.
520 τα τέρματα της Κέρκυρας με το νικητήριο κόντρα στον Πιερικό.
210 οι ήττες του Αχαρναϊκού μετά το 1-2 από τον Πανηλειακό. Την ίδια στιγμή, οι Πυργιώτες συμπλήρωναν 401 ενεργητικά τέρματα.

 

670

τα παθητικά τέρματα του Βύζαντα και 1.571 τα ενεργητικά του Ολυμπιακού Βόλου μετά το απίστευτο 0-8 των Μεγάρων. Εξυπακούεται ότι είναι η μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα των Μεγαρέων στην ιστορία τους, όπως ταυτοχρόνως και η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη των Βολιωτών σε όλες τις κατηγορίες. Η προηγούμενη (στην Β’) ήταν το Ξάνθη-Ολυμπιακός Β. 0-5 το 1975-76 και γενικώς το 8-1 μέσα στην Μαλεσίνα επί της τοπικής ομάδας για το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής το 2004-05. Για το τυπικό της υπόθεσης να αναφέρουμε ότι εκείνη ήταν νίκη του… ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, αφού ο… επαγγελματίας αγωνιζόταν τότε στην Β’ ως ΑΣΚ Ολυμπιακός, μετά και την συγχώνευση με την Κασσάνδρα.

 

 

120

α παθητικά τέρματα μετά το 3-2 από τον Αστέρα Μαγούλας για τον Φωκικό, που, όπως και ο έτερος στερεοελλαδίτης Ηρακλής Ψαχνών, συμπλήρωσε 100 αγώνες στην Β’.
Ας δούμε και κάποια συγκεντρωτικά στοιχεία με βάση τις επιδόσεις του β’ γύρου: Καλύτερες ομάδες ασυζητητί οι Αιγινιακός και Φωστήρας με 10 νίκες και 3 ισοπαλίες. Καλύτερη επίθεση απ’ όλες τις ομάδες η ομάδα της Κατερίνης με 28 και καλύτερη άμυνα ο «φονέας» που- κρατηθείτε- δέχθηκε μόλις 1 (!) τέρμα. Ακόμα, «τσακωμένοι» με την ισοπαλία οι Αναγέννηση Γιαννιτσών, Ζάκυνθος και Ηρακλής Θεσσαλονίκης (ούτε μία σε 13 αγώνες), λιγότερες νίκες (0) ο Βύζας που στο διάστημα αυτό δέχθηκε 45 τέρματα, ενώ την πιο αδύναμη επίθεση είχε η Αναγέννηση Γιαννιτσών, που παραβίασε μόλις 5 φορές τα αντίπαλα δίχτυα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

 

811

τα συνολικά τέρματα και στους δύο ομίλους (407 στον Νότο και 404 στον Βορρά). Στον α’ γύρο σημειώθηκαν 196 στον Νότο και 189 στον Βορρά, ενώ στον β’ 211 στον Νότο και 215 στον Βορρά. Ο μέσος όρος είναι σε 364 αγώνες 2,23 τέρματα και 1,11 για κάθε ομάδα.

 

 

3-1

επικράτησε ο Εθνικός Γαζώρου, σκόρ το οποίο είναι η ευρύτερη νίκη εκτός έδρας των Σερραίων στην Β’ Εθνική. Τελευταία φορά που σκόραραν τρις εκτός έδρας ήταν στην παρθενική τους εμφάνιση, πάλι στον νομό Θεσσαλονίκης, στο 3-3 με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο στις 29/9/2012.

 

Το πρώτο τους τέρμα στην Β’ πέτυχαν οι Σταύρος Μήτκας και Αλέξανδρος Καραγιάννης (Αστέρας Μαγούλας), Μάρκεθ Κριστόμπαλ Κρέσπο (Ολυμπιακός Β.), Αλέξανδρος Μελισσόπουλος (Βατανιακός), Δημήτρης Λίταινας και Βαγγέλης Παπαχρήστος (Τύρναβος) και ο Βάιος Στούμπος του Βατανιακού του οποίου ήταν το πρώτο επαγγελματικό ύστερα από 12 και πλέον χρόνια!
Το παρθενικό τέρμα για την φετινή χρονιά πέτυχε ο σπουδαίος Ηλίας Ιωάννου του Ολυμπιακού Βόλου που μετρά στην Β’ Εθνική 42 σε 107 συμμετοχές. Τελευταία φορά που είχε «δει» δίχτυα ο 35χρονος επιθετικός ήταν στις 8/3/2009 στο Ολυμπιακός Β.-Εθνικός Αστέρας 2-0.

Πρώτο και του Γιώργου Μοσχάκη της Δόξας που είχε ξανασκοράρει φέτος, αλλά με την φανέλλα της Αναγέννησης Γιαννιτσών στην ήττα των Μακεδόνων από την Νίκη στον Βόλο με 2-1.

Πολύ γρήγορα έγινε «αθάνατος» ο Αντόνιο Κίντα Σάλας Ανιέτε της Νίκης Βόλου, αφού με το 1-0 του Σαββάτου επί της Αναγέννησης Καρδίτσας έφθασε μέσα σε λιγότερο από 16 μήνες τα 20 (σε 64 συμμετοχές) στην κατηγορία. Το πρώτο του βέβαια ήταν υπέρ της… ερυθρόλευκης πλευράς της πόλης, στην ισοπαλία του Ολυμπιακού (1-1) επί του Θρασύβουλου στην Φυλή στις 11/12/2012.

4

γκολ σημείωσε ο Αλβανός επιθετικός Μάριο Γκούρμα εις βάρος του δύσμοιρου Βύζαντα, αλλά φυσικά δεν είναι ο πρώτος που το πετυχαίνει, ούτε καν ξένος. Η προηγούμενη φορά παίκτη που σημείωσε «καρέ» τερμάτων ήταν του Μπουρκινέζου Αμπντούλ Μοκτάρ Ντιαλλό στο Πανθρακικός-Μεσσηνιακός 5-1 στις 11/2/2007. Ακόμα, τα 3 του Ματίας Μανσάνο του Αιγινιακού ήταν το 7ο χατ-τρικ της χρονιάς, όλα επιτευχθέντα μέσα στο 2014!

 

814

παίκτες αγωνίστηκαν συνολικά στα παιχνίδια της κανονικής περιόδου, κάτι που σημαίνει κατάμέσο όρο 29,07 για κάθε ομάδα!Δώδεκα έπαιξαν σε όλα, από τους οποίους οι Μανώλης Αποστολίδης (Καβάλα), Θανάσης Τόλιος (Αιγινιακός) και Αλέξανδρος Παπατζίκος (Χανιά) δεν απουσιάσαν ούτε λεπτό. Οι δύο πρώτοι είναι τερματοφύλακες, ενώ ο αμυντικός του ΑΟΧ συμπλήρωσε 60 συμμετοχές. Η πρώτη του ήταν στις 26/2/2006 με την φανέλλα της Βέροιας στο 0-0 της «Βασίλισσας του Βορρά» με την Παναχαϊκή στο Παμπελοποννησιακό. Στην 12άδα φυσικά είναι και ο … Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Σωκράτης Μπουντούρης, αλλά και ο Ταβόνγκα Τσιμόντζι του Ηρακλή Ψαχνών που είχε 26/26 ως πρωτοεμφανιζόμενος!

 

Στον ίδιο «όμιλο» και ο Δημοσθένης Τζέκος του Φωκικού που έφθασε τις 40 συμμετοχές (πρώτη στις 2/11/2008 με τον ΑΣΑ στην εντός έδρας ήττα με 1-0 από τον Ατρόμητο) και ο Μηνάς Τζανής του Ηρακλής Ψαχνών με 70 πλέον αγώνες στην Β’ (ο πρώτος στις 14/9/2008 με τον Διαγόρα στο 2-2 στο γήπεδο της Παραλίας με την Καλαμάτα).

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep