«Ξέρω έξι γλώσσες, θα μάθω και ελληνικά»

Ο Ευγένιος Γκέραρντ ήρθε στον ΟΦΗ μετά από δέκα χρόνια παραμονής στο τεχνικό επιτελείο της Ρόντα, έξι ως βοηθός και τέσσερα ως πρώτος προπονητής. Ο Ευγένιος Γκέραρντ ήρθε στον ΟΦΗ μετά από δέκα χρόνια παραμονής στο τεχνικό επιτελείο της Ρόντα, έξι ως βοηθός και τέσσερα ως πρώτος προπονητής.

Η πρώτη συνέντευξη του Ευγένιου Γκέραρντ, το καλοκαίρι του 1985 που ήρθε στον ΟΦΗ.

[googlead][/googlead]

Ο Ευγένιος Γκέραρντ έφυγε από τη ζωή στις 2 Ιανουαρίου 2018 και από το 1985 που ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΟΦΗ πέρασαν 33 χρόνια. Αγάπησε πολύ πιο πριν την χώρα μας, αφού όπως αποκάλυψε τότε, η Ελλάδα αποτελούσε προορισμό του για τις διακοπές τα προηγούμενα δέκα με δώδεκα χρόνια. Μάλιστα όταν έψαξε να τον βρει στην Ολλανδία ο Κώστας Καζανάκης, εκείνος ήταν στην Καβάλα.

Ακολουθεί η πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής του ΟΦΗ, τον Ιούλιο του 1985 στην “Αθλητική Ηχώ” και τον Θοδωρή Κοτσώνη που είχε τότε ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας της Κρήτης στην Δυτική Γερμανία:  

Τι σας έκανε να έρθετε στην Ελλάδα και στον ΟΦΗ;
«Δούλευα επί δέκα χρόνια στην Ρόντα Ολλανδίας. Ήθελα να φύγω από την πατρίδα μου, γιατί κουράστηκα στην ίδια ομάδα και η ατμόσφαιρα των ολλανδικων γηπέδων δεν μου άρεσε. Προτάσεις είχα από την Τουρκία, την Σαουδική Αραβία και φυσικά τον ΟΦΗ. Προτίμησα την Ελλάδα, γιατί έχω έρθει 10-12 φορές για διακοπές στην όμορφη αυτή χώρα. Με ήξερε ο κ. Καζανάκης και με πήρε τηλέφωνο στην Ολλανδία, αλλά εγώ έλειπα τότε για διακοπές στην Καβάλα. Φυσικά με βρήκε εκεί. Κατέβηκα στην Αθήνα, υπέγραψα συμβόλαιο για ένα χρόνο και πήγα για πρώτη φορά στην Κρήτη»

Πως είναι ο πρώτος καιρός στην Κρήτη και στην ομάδα του ΟΦΗ;
«Ξέρω έξι ξένες γλώσσες και είναι ευκαιρία να μάθω και ελληνικά. Σε δύο, τρεις μήνες πιστεύω ότι θα μπορώ να συνεννοηθώ ικανοποιητικά. Για τον ΟΦΗ δεν γνωρίζω πολλά πράγματα, αλλά μέρα με την ημέρα μαθαίνω»

Λέγεται ότι ο ΟΦΗ είναι ομάδα για την μέση της βαθμολογίας. Τι έχετε να πείτε πάνω σε αυτό;
«Πρέπει οι παίκτες του ΟΦΗ να σκέφτονται για πιο ψηλά. Να ξέρουν ότι είναι μια ομάδα από τις 16 που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα και φυσικά πρέπει να βάζουν πάντα μεγάλους στόχους»

Τι θα πείτε στους παίκτες για το νέο πρωτάθλημα;
«Μέσα στο γήπεδο μας πρέπει να κερδίζουν και να παίζουν καλό ποδόσφαιρο, γιατί ο ΟΦΗ είναι η μοναδική ομάδα της Κρήτης στην Α’ Εθνική και οι φίλαθλοι έχουν μεγάλες απαιτήσεις. Όταν παίζουμε εκτός έδρας δεν θα επιτρέψω καμία αδιαφορία. Πρέπει να προσπαθήσουμε να πάρουμε μια από τις πρώτες έξι θέσεις».

Πως βλέπετε μέχρι στιγμής τους παίκτες;
«Είναι δύσκολο να πω οτιδήποτε ακόμη. Έχω 24 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους οι τέσσερις είναι τερματοφύλακες. Λείπει μόνο ο στρατευμένος Νιόπλιας που προπονείται με τον Παναθηναϊκό. Εχουν καλή τεχνική κατάρτιση, αλλά δεν θέλουν να τρέχουν πολύ. Αυτό, όμως, συμβαίνει με όλους τους τεχνίτες ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο».

Που υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον ΟΦΗ;
«Στα χαφ, παρά το γεγονός ότι πήραμε πολλούς παίκτες σε αυτή τη γραμμή. Δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμη, αλλά θα παίξουν οι τέσσερις καλύτεροι ποδοσφαιριστές».

[googlead][/googlead]

Last modified onΤρίτη, 02 Ιανουάριος 2018 20:55

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep