Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Αρχισκόρερ από τη μεσαία γραμμή

Ο Ηλίας Χατζηελευθερίου δεν έπαιξε όλα τα χρόνια της καριέρας του στην Β’ Εθνική, ούτε αγωνίστηκε ποτέ ως κεντρικός επιθετικός.

Αυτό, όμως, δεν στάθηκε εμπόδιο για να κατακτήσει την κορυφή του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών της κατηγορίας. Γεννήθηκε το 1952 στην Δράμα και έγινε μέλος των μικρών ομάδων της Δόξας πριν κλείσει τα δέκα του χρόνια. Στα 15 του ο τότε προπονητής της ομάδας Νίκος Γρηγορίου θα τον πάρει στην πρώτη ομάδα. Παίρνει χρόνο συμμετοχής και δείχνει τις ικανότητες του που τον καθιέρωσαν στη μεσαία γραμμή. Από το 1967 που άρχιζε να αγωνίζεται με τους «μαυραετούς» μέχρι το 1976 που μετακόμισε στον Ηρακλή σημείωσε τα περισσότερα από τα 152 γκολ που έχει στην κατηγορία.

Αναδείχθηκε τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ της κατηγορίας και μάλιστα τη μία με τα χρώματα του Ηρακλή – στη μοναδική παρουσία του «γηραιού» στην Β’ Εθνική. Εκτός από την Δόξα Δράμας και τον Ηρακλή αγωνίστηκε ακόμη στην κατηγορία με την Καλαμαριά, τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Αγροτικό Αστέρα. Πίσω του με μόλις δύο γκολ διαφορά στον πίνακα τον σκόρερ της Β’ Εθνικής είναι ο Χατζησκουλίδης του Αιγάλεω (150) και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Σάκης Κουβάς με τον Βύζα Μεγάρων (139).

Στην φωτογραφία ο Λιάκος Χατζηελευθερίου με την εμφάνιση της Δόξας Δράμας το 1976.

 

Last modified onΠαρασκευή, 02 Δεκέμβριος 2011 23:52

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep