Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Νεοφώτιστη με... Ράμπο

Στις 16 Δεκεμβρίου 1996 η Βέροια που είχε κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα ως νεοφώτιστη στην Α' Εθνική, υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.

 

Εκτός από τον Μητρόπουλο η Βέροια είχε στο γήπεδο τρεις ακόμη Ερυθρόλευκους. Τον Τσαλουχίδη, τον Προτάσοφ και τον Κατσαβάκη προπονητή. Ο Μητρόπουλος δεν πανηγύρισε το γκολ, ούτε έκανε κάποια δήλωση μετά το τέλος της αναμέτρησης.

 

Την σεζόν 1996-97 η Βέροια είχε επιστρέψει

Τστην Α’ Εθνική και ως νεοφώτιστη υποδεχόταν τον Ολυμπιακό που είχε για πρώτη χρονιά στον πάγκο του τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Οι Ερυθρόλευκοι μετά από έντεκα αγωνιστικές ήταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και είχαν εννέα νίκες και δύο ισοπαλίες. Εκτός έδρας μάλιστα είχαν έξι νίκες σε έξι ματς. Η Βέροια ήταν ήδη ψηλά στην βαθμολογία και μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού βρέθηκε στην 6η θέση και κράτησε το αήττητο εντός έδρας με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες σε έξι ματς. Ο Τάσος Μητρόπουλος που έχει γράψει τη δική του ιστορία στον Ολυμπιακό έμελε να σημειώσει το γκολ της νίκης για την Βασίλισσα του Βορρά. Εκτός από τον Μητρόπουλο η Βέροια είχε στο γήπεδο τρεις ακόμη Ερυθρόλευκους. Τον Γιώτη Τσαλουχίδη, τον Ολεγκ Προτάσοφ και τον Μάκη Κατσαβάκη στη θέση του προπονητή. Ο Τάσος Μητρόπουλος δεν πανηγύρισε το γκολ, ούτε έκανε κάποια δήλωση μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Πειραιά στα 34 ματς εκείνης της σεζόν έκανε μόλις δύο ήττες, αυτή από την Βέροια και μια εκτός έδρας με την ΑΕΚ. Μέχρι το ματς με την Βέροια είχε έξι νίκες σε έξι εκτός έδρας ματς.

Η ομάδα του Πειραιά στα 34 ματς εκείνης της σεζόν έκανε μόλις δύο ήττες, αυτή από την Βέροια και μια εκτός έδρας με την ΑΕΚ. Ο Μάκης Κατσαβάκης μετά το ματς είπε: «Πήραμε τρεις πολύτιμους βαθμούς, ενώ υπολογίζαμε σε έναν κι αυτό όχι με πολλές πιθανότητες! Δεχθήκαμε ασφυκτική πίεση στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός είχε επιλογές στην ανάπτυξη και ήμασταν τυχεροί που δεν δεχθήκαμε γκολ. Δώσαμε χώρο στον αντίπαλο, αλλά δεν έπρεπε να οπισθοχωρήσουμε τόσο πολύ. Εύχομαι στον Ολυμπιακό και τον προπονητή του Ντούσαν Μπάγεβιτς να υλοποιήσουν τους στόχους τους». Αυτή η νίκη εκτός από τον ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών έφερε και έξτρα πριμ για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας ύψους 500.000 δραχμών, ενώ πήραν και δώρο-επιταγή 50.000 δραχμών ο καθένας για αγορές από σούπερ μάρκετ της πόλης.

 

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Η Βέροια ήταν συντριπτική στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, έφτασε στο γκολ με κεφαλιά του Τάσου Μητρόποπουλου έπειτα από κόρνερ του Παγγουρά. Νωρίτερα ο Παγγουράς με μακρινό σουτ και ο Κατσαβός με κεφαλιά είχαν απειλήσει την εστία του Δημήτρη Ελευθερόπουλου. Ακόμη και μετά το 1-0 η Βέροια έχασε ευκαιρίες με σημαντικότερη αυτή του Τρούπκου στο 33ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε λόγω της εισόδου του Ανδρέα Νινιάδη που έκανε πιο ζωντανό το κέντρο του και δημιούργησε κινδύνους. Καλύτερες φάσεις για τον Ολυμπιακό ήταν το δοκάρι που είχε ο Νινιάδης στο 63ο λεπτό και η αδυναμία των Γκώνια και Κακλαμάνου να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα στο 81ο λεπτό σε άδεια εστία έπειτα από γύρισμα του Αλεξανδρή.

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 1996

ΒΕΡΟΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0

Γκολ: 27’ Τάσος Μητρόπουλος

Κίτρινες: Τσουκαλίδης, Στόικα, Μητρόπουλος, Καραταϊδης, Νταμπίζας.

Διαιτητής: Μιντιούρης (Σερρών)

Εισιτήρια: 2.153 Εισπράξεις: 5.731.000

ΒΕΡΟΙΑ: Δέλλιος, Κατσαβός (29’ Φασίδης – 57’ Αβραμίδης), Τσουκαλίδης, Παγγουράς, Κουλακιώτης, Τσαλουχίδης, Στόικα, Μαλλούς, Τρούπκος, Μητρόπουλος (70’ Κατσαβάκης), Προτάσοφ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Βαρεσάνοβιτς, Καραταϊδης, Νταμπίζας, Σαμπανάτζοβιτς, Καρασαββίδης (46’ Νινιάδης), Γεωργάτος (75’ Γκώνιας), Κακλαμάνος, Αλεξανδρής, Καραπιάλης (66’ Γιανακόπουλος), Τζόρτζεβιτς.

Last modified onΔευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2011 19:05

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep