«Σοκ, αλλά ψύχραιμη η διαχείριση»

Ο προπονητής της Κ19 του Αρη Πασχάλης Μελισσάς εξιστορεί στο FL News το σοκαριστικό περιστατικό με τον Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, επισημαίνει την ψύχραιμη διαχείριση της κατάστασης από τους παρευρισκόμενους και τονίζει τη γενικότερη ανάγκη για οργάνωση και πρόληψη στο χώρο του ποδοσφαίρου

[googlead][/googlead]

Το σοκαριστικό περιστατικό με τον Αλέξανδρο Ιωσηφίδη στον αγώνα Νέων Αρης - Τρίκαλα αναδεικνύει τη γενικότερη ανάγκη για οργάνωση και πρόληψη που είναι απαραίτητα στοιχεία για τη σωστή διαχείριση τέτοιων καταστάσεων, όπως επισημαίνει στο FL News ο Πασχάλης Μελισσάς.

Ο προπονητής της Κ19 του Αρη εξιστορεί πώς γύρισε η γλώσσα του νεαρού ποδοσφαιριστή, στείλνει τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση και ευχαριστεί το ΕΚΑΒ για τα αντανακλαστικά του.

«Καταρχάς ευχόμαστε περαστικά στον Αλέξανδρο και τον περιμένουμε να επιστρέψει σύντομα κοντά μας. Θα πρέπει επίσης να ευχαριστήσουμε κι εμείς -όπως έκανε και η ΠΑΕ Αρης- τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ που ανταποκρίθηκαν άμεσα και εμφανίστηκαν γρήγορα στο γήπεδο. Από κει και πέρα ευτυχώς μάς επιτρέπει η οργάνωση που έχουμε να υπάρχουν πρόσωπα κατάλληλα για να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες και είμαστε χαρούμενοι που το περιστατικό είχε αίσιο τέλος.

Γενικότερα αυτά τα περιστατικά δεν πρέπει να μας αφήνουν αδρανείς. Θα πρέπει στο κομμάτι της οργάνωσης, της υποδομής και της πρόληψης να υπάρχουν οι βασικές παροχές, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τέτοιες καταστάσεις. Κι ας μην χρειαστεί ποτέ.

Το περιστατικο συνέβη σε μία ανύποπτη στιγμή στο κέντρο του γηπέδου. Σε μία διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα το πρόσωπο του Αλέξανδρου συγκρούστηκε με το κεφάλι ενός αντιπάλου. Σοκαριστήκαμε όλοι βλέποντας έναν ποδοσφαιριστή σε μία τέτοια κατάσταση, να γυρίζει η γλώσσα του. Ηταν δύσκολες στιγμές, αλλά ευτυχώς επικράτησε ψυχραιμία στη διαχείριση της κατάστασης. Οι προπονητές απομακρύναμε τους παίκτες από το σημείο και έσπευσε κατευθείαν για τις πρώτες βοήθειες ο γιατρός της ομάδας μας, ο κύριος Πανταζής, σε συνεργασία και με έναν άνθρωπο των Τρικάλων. Η ειδοποίηση του ΕΚΑΒ ήταν άμεση -τηλεφώνησαν ακόμηκαι θεατές από την εξέδρα- και η ιστορία είχε αίσια κατάληξη».

 

Last modified onΤρίτη, 27 Μάρτιος 2018 15:27

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep