«Πάθος, ομαδικότητα και πολύ δουλειά»

Ο Γιάννη Ρεμούνδος αποκαλύπτει τα μυστικά που έφεραν την ομάδα Κ19 του ΟΦΗ στην κορυφή

Ο εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της νίκης της ομάδας Κ19 του ΟΦΗ επί του Άρη με 2-1, Γιάννης Ρεμούνδος, μίλησε στην ιστοσελίδα «youngtalents.gr» και αναφέρθηκε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Νέων της Football League, στο τι σημαίνει για τον ίδιο να φοράει την φανέλα του ΟΦΗ, αλλά και στο επόμενο βήμα της καριέρας του.

Αναλυτικά:

Είσαι πρωταθλητής με τον ΟΦΗ στην Κ19. Πριν έρθεις στην ομάδα της Κρήτης πέρασες από ΑΕ Μενιδίου, Αχαρναϊκό και Φωστήρα. Ποιο θα ήθελες να είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα σου;

Ο στόχος μου είναι να υπογράψω ένα επαγγελματικό συμβόλαιο και στη συνέχεια να το αξιοποιήσω. Γνωρίζω ότι πρέπει να έχεις τα κότσια για να γίνεις επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ξέρω ότι χρειάζεται ταπεινότητα, σκληρή δουλειά για να ανταμειφθείς.

Νιώθεις δικαιωμένος με την επιλογή σου να μετακομίσεις από τον Φωστήρα στον ΟΦΗ το περασμένο καλοκαίρι;

Ρίσκαρα που έφυγα, όμως σε καμία περίπτωση δεν το μετάνιωσα. Αν δεν ρισκάρεις δεν βλέπεις και δεν μαθαίνεις. Ήταν μια τρομερή εμπειρία για εμένα που πήγα στον ΟΦΗ, αφού γνώρισα και μεγάλους παίκτες. Το μόνο κακό ήταν το πρωτάθλημα. Ήταν απίστευτο παίξαμε 32 φιλικά και μόλις 10 επίσημα μαζί με το Κύπελλο. Κάναμε περίπου 1200 προπονήσεις χωρίς να βρισκόμαστε μέσα στο ρινγκ και χωρίς να μπορούμε να δείξουμε σε επίσημα ματς όσα μαθαίναμε, την δουλειά που κάναμε. Είναι διαφορετικό να παίζεις συνέχεια φιλικά και αλλιώς να αγωνίζεσαι σε επίσημα παιχνίδια.

Στον ημιτελικό προκριθήκατε στα πέναλτι κόντρα στα Τρίκαλα με 4-1 (κ.α. 1-1). Ποιο από τα δύο ματς ήταν πιο δύσκολο με τα Τρίκαλα ή ο τελικός με τον Αρη;

Πιστεύω ότι ο ημιτελικός με τα Τρίκαλα ήταν πιο δύσκολο ματς. Μας επηρέασε το άγχος, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αφού ήταν και το πρώτο μας ταξίδι σαν ομάδα. Μετά από 4 μήνες κληθήκαμε να παίξουμε ένα επίσημο παιχνίδι, το οποίο ήταν μάλιστα ο ημιτελικός του πρωταθλήματος. Ένα παιχνίδι ο θάνατός σου ή ζωή μου που σε έφερνε ένα βήμα πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στον τελικό μπήκαμε πιο αποφασισμένοι μέσα στο γήπεδο και τα καταφέραμε.

Ποιο ήταν το μυστικό που ξεπεράσατε ομάδες (Τρίκαλα, Άρης) που είχαν μεγαλύτερους ηλικιακά ποδοσφαιριστές;

ο πάθος, η ομαδικότητα και η εξαιρετική δουλειά που κάναμε ολόκληρη τη χρονιά με τον Coach Βασίλη Πλεσίτη ήταν το μυστικό. Ήμουν ο πιο μεγάλος σε ηλικία παίκτης στην Κ19 του ΟΦΗ (98αρης) που έπαιξε στον τελικό. Οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου είναι το 1999 και το 2000, ενώ αν δεν κάνω λάθος στις αντίπαλες ομάδες υπήρξαν και 96αρηδες. Συνδυάσαμε το μυαλό, την σωστή τακτική και όλοι μας βγάλαμε ψυχή πάνω στο χορτάρι. Αποδείξαμε ότι το θέλαμε περισσότερο και γι’ αυτό πιστεύω κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Είναι σύνηθες το φαινόμενο οι τελικοί να κρίνονται στο πάθος και την ψυχή.
Για εμένα, αλλά θεωρώ και για τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου ήταν μέχρι τώρα το ματς της ζωής μου. Το περιμέναμε σχεδόν ένα χρόνο.
Παρά τις αντίξοες συνθήκες βγάλαμε ασπροπρόσωπους τους εαυτούς μας, τον προπονητή μας και τους γυμναστές μας. Όλοι μας σαν γροθιά παλεύαμε στις ζέστες, στα χιόνια, στις βροχές στις προπονήσεις και τελικά αποδείχθηκε ότι αξίζαμε αυτό που κυνηγάμε τόσο καιρό…

Βρίσκεσαι σε μια ομάδα η οποία έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση. Πως αντιμετωπίζει ένας νεαρός παίκτης σαν κι εσένα τα προβλήματα που υπάρχουν στον σύλλογο;

Ένα παιδί της ηλικίας μου με τις συνθήκες που υπάρχουν στην Ελλάδα δεν κάθεται να κοιτάξει να κερδίσει χρήματα. Φυσικά αυτό ισχύει και για εμένα. Επιθυμώ να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Να γίνω ποδοσφαιριστής, να παίξω σε μεγάλα γήπεδα και να μετατρέψω το χόμπι μου σε επάγγελμα. Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται βιασύνη, αλλά μεθοδικότητα αφοσίωση και σκληρή δουλειά. Όλα έρχονται βήμα- βήμα. Είναι ωραίο να κάνεις όνειρα και να τα κυνηγάς.

Πως θεωρείς ότι πρέπει να διαχειριστεί ο ΟΦΗ τη συγκεκριμένη επιτυχία;

Αποδείξαμε σε όλους, παρά τα προβλήματα και τις αντίξοες συνθήκες, ότι αξίζουμε και ότι στον σύλλογο υπάρχει ταλέντο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η διοργάνωση όρισε τα παιχνίδια σε μια περίοδο που αρκετά παιδιά έγραφαν Πανελλήνιες. Κάποιοι παίκτες έγραφαν εξετάσεις και στη συνέχεια έτρεχαν να προλάβουν τα παιχνίδια και τις προπονήσεις. Από εδώ και πέρα πρέπει όλοι στην ομάδα να δώσουν περισσότερο βάρος στις μικρότερες ηλικίες. Θεωρώ ότι υπάρχουν παίκτες στην Ακαδημία που έχουν το ταλέντο και μπορούν να σταθούν στη βασική ομάδα. Ήδη άκουσα ότι ο προπονητής Νίκος Παπαδόπουλος σκέφτεται να κάνει κάποιους παίκτες επαγγελματίες και να τους έχει στη διάθεσή του στην πρώτη ομάδα.

Ανήκεις κι εσύ στο συγκεκριμένο γκρουπ ποδοσφαιριστών;

Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Προσωπικά πιστεύω ότι μπορώ να είμαι, όμως αυτό θα το κρίνουν οι προπονητές μου.

Ο ΟΦΗ είναι ένα ιστορικό σωματείο. Τι σημαίνει για εσένα να αγωνίζεσαι με τη φανέλα του;

Έφυγα από την Αθήνα κι άφησα την οικογένειά μου για να πάω στον ΟΦΗ. Αυτό λέει πολλά. Ήταν μια τεράστια πρόκληση κι ευκαιρία για εμένα να πάω σ’ ένα μεγάλο σύλλογο και να δείξω αν αξίζω ή όχι. Δεν πήγα στην Κρήτη και στον ΟΦΗ για διακοπές, αλλά για να κυνηγήσω το μεγάλο μου όνειρο.
Η καθημερινότητά μου ήταν δουλειά, προπόνηση και πάλι δουλειά, αφού εργάζομαι και σαν κομμωτής στο μαγαζί του αδερφού μου.
Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Κ19 ονειρεύομαι να αγωνιστώ στο κατάμεστο «Γεντί Κουλέ». Κάναμε προπονήσεις εκεί και τρελάθηκα!

Σε επέλεξαν πέρυσι οι Νιόπλιας, Κολιτσιδάκης και Κουνδουρακης, θυμάσαι μια χαρακτηριστική τους συμβουλή ;

Όλοι οι προπονητές έχουν το ίδιο σκεπτικό και το έχω στο μυαλό μου. Δουλειά και ταπεινότητα. Με είχε εντυπωσιάσει το γεγονός ότι παρότι είχαμε 3 βδομάδες δοκιμαστικές προπονήσεις οι προπονητές Κολιτσιδάκης, Κουνδουράκης από την 4η μέρα μου είπαν ότι θα με πάρουν στην ομάδα. Φυσικά με το που με ενημέρωσαν μου έδωσαν μεγάλη χαρά.

[googlead][/googlead]

Last modified onΠαρασκευή, 30 Ιούνιος 2017 10:36

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep