«Διαφορά... 300 ευρώ»

Η θέση της ΠΑΕ Ηρακλής για την υπόθεση Λουκίνα και παραδοχή ότι «η διαδικασία επιτήρησης και αδειοδότησης είναι πρακτικά αδύνατη».

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Ηρακλής σχετικά με την υπόθεση του Γιάννη Λουκίνα και τη νέα διαφωνία που προέκυψε μεταξύ των δύο πλευρών. Σε αυτή ανέφερε ότι συμφωνήθηκε να εξοφληθεί ο ποδοσφαιριστής 24.000 ευρώ σε εβδομαδιαίες δόσεις ως τις 26 Ιουνίου και ότι η πρώτη καταβλήθηκε τη Δευτέρα (08/04). Παρόλα αυτά ο δικηγόρος του Λουκίνα, Πάρης Ατλαμάζογλου απαίτησε την πληρωμή σε ευρώ και όχι σε δολάρια.

Ο ιδιοκτήτης Τομ Παπαδόπουλος, σύμφωνα πάντα με την ΠΑΕ, πρότεινε τη συναλλαγματική διαφορά των 300 ευρώ εβδομαδιαίως να την καταβάλει την επόμενη εβδομάδα μαζί με τη δεύτερη δόση και εξέφρασε το ερώτημα αν για το ποσό αυτό επιμείνει η άλλη πλευρά να συζητηθεί η προσφυγή.

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία επιτήρησης (αποτυχία στο πρώτο στάδιο προβλέπει -3) και αδειοδότησης, στον Ηρακλή παραδέχτηκαν ότι είναι πραγματικά αδύνατες, αλλά η ΠΑΕ επιδιώκει να εξασφαλίσει άδεια. Αναλυτικά:

«Ξεκάθαρη θέση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ήταν η τακτοποίηση και αποπληρωμή των χρεών της τρέχουσας χρήσης. Απόφαση της Διοίκησης ήταν η αποπληρωμή των παλαιών χρεών ιδίως προς τους πρώην ποδοσφαιριστές να γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο. Η περίπτωση του ποδοσφαιριστή Λουκίνα ήταν η εξαίρεση λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης από την τελεσίδικη δικαστική απόφαση που είχε εις βάρος της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ. Η συμφωνία του κ. Παπαδόπουλου με τον παίκτη και με τον δικηγόρο του ήταν σε πρώτο στάδιο η εξόφληση 24.000 ευρώ να καταβληθεί μέχρι τις 26 Ιουνίου σε εβδομαδιαίες δόσεις των δυόμισι χιλιάδων δολαρίων με απευθείας κατάθεση στο λογαριασμό του παίκτη. Η πρώτη κατάθεση και ανάληψη έγινε την αμέσως επόμενη ημέρα της συμφωνίας, με την πλευρά του παίκτη, δηλαδή την Δευτέρα 8 Απριλίου.

Την Τρίτη 9 Απριλίου ο δικηγόρος του παίκτη κ. Ατλαμάζογλου απλά απαίτησε το ποσό της κάθε δόσης σε ευρώ και όχι σε δολάρια. Ο κ. Παπαδόπουλος συμφώνησε την συναλλαγματική διάφορα των 300 ευρώ εβδομαδιαίως να την καταβάλει την επόμενη εβδομάδα με την επόμενη δόση.

Ο κ. Παπαδόπουλος φρόντισε να τηρήσει από τη δική του πλευρά τους όρους της συμφωνίας και τώρα εναπόκειται στην πλευρά του παίκτη και του δικηγόρου του να δείξουν τις πραγματικές προθέσεις τους, δηλαδή εάν για το ποσό των 300 ευρώ θέλουν και επιμένουν στην κατάθεση προσφυγής ενώπιον του διαιτητικού δικαστηρίου με απώτερο σκοπό την είσπραξη όλου του ποσού των 82.000 ευρώ που πρακτικά είναι αδύνατο και αργότερα την επιβολή ποινής αφαίρεσης τριών βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος που συμμετέχει η ομάδας μας.

Στην διάθεση πάντως κάθε ενδιαφερόμενου τίθεται και η απόδειξη κατάθεσης και ανάληψης του ποσού των δυόμισι χιλιάδων δολαρίων από τον ποδοσφαιριστή Ιωάννη Λουκίνα. Ξεκάθαρη θέση της διοίκησης είναι η πλήρης αποπληρωμή όλων των οφειλών και εξόδων της παρούσας χρήσης βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις οφειλές των παλαιότερων διοικήσεων.

Ως προς το θέμα της επιτήρησης και αδειοδότησης της ομάδος μας η διοίκηση θα ήθελε να ξεκαθαρίσει πως η διαδικασία αυτή είναι πρακτικά αδύνατη για το λόγο ότι όρος και προϋπόθεση είναι η τακτοποίηση όλων των παλαιών χρεών προς το Δημόσιο, ΙΚΑ ποδοσφαιριστές, προπονητές και λοιπούς πιστωτές με ένα συνολικό ποσό που ίσως αγγίζει και τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Παρ’ όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες η διοίκηση συνεχίζει επίμονα τον αγώνα για την αδειοδότηση της ομάδος μας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο».

Last modified onΠέμπτη, 11 Απρίλιος 2019 11:59

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

x