«Σωθήκαμε κατά λάθος»

Ο Δημήτρης Νικόλαρος μίλησε για όλους και για όλα όσα συνέβησαν μέσα σε αυτή τη σεζόν για την Σπάρτη. Ο Δημήτρης Νικόλαρος μίλησε για όλους και για όλα όσα συνέβησαν μέσα σε αυτή τη σεζόν για την Σπάρτη.

Ο Δημήτρης Νικόλαρος μίλησε στον Fly Fm για τους τελευταίους δύσκολους μήνες της Σπάρτης, τη σωτηρία και το ενδιαφέρον του Δημήτρη Μανιατάκου να πάρει την ΠΑΕ.

Τον απολογισμό του για την χρονιά που πέρασε έκανε ο πρόεδρος της Σπάρτης, Δημήτρης Νικόλαρος, στο ραδιόφωνο Fly Fm 89,7. Εξήγησε πώς έμεινε ζωντανή η ομάδα από τον Φεβρουάριο που ξεκίνησαν τα προβλήματα, έκανε τα παράπονά του για τους εσωτερικούς εχθρούς και τόνισε πως χρειάστηκε να σωθούν με την «κατά λάθος» νίκη του Άρη.

Για την επόμενη ημέρα ξεκαθάρισε πως υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον και συζητήσεις με τον Δημήτρη Μανιατάκο για να πάρει και τις μετοχές, αλλά και πως αφού σώθηκε έτσι αυτή τη χρονιά η Σπάρτη... δεν θα πέσει ποτέ! Αναλυτικά η συνέντευξη του Νικόλαρου στο ραδιόφωνο Fly FM 89,7:

«Συζητάω με δύο επιχειρηματίες πολύ δυνατούς. Δεν θα ήθελα να αναφέρω ονόματα επειδή θα είναι άδικο, αφού υπάρχουν συζητήσεις και με τις δύο πλευρές. Θα βγει κάτι προς τα έξω όταν έχει τελειώσει και είναι οριστικό»

«Έχουμε περάσει ένα δύσκολο διάστημα μετά τον Ιανουάριο και ευτυχώς είχαμε προλάβει να μαζέψουμε αρκετούς βαθμούς στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος και με κάποιους που συμπληρώσαμε στον δεύτερο, καταφέραμε να μείνουμε στην κατηγορία παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην πορεία».

Ο Λώττας μας έστειλε στα ουράνια όλους:

«Λειτούργησε σαν ποδοσφαιριστής του Άρη και, φυσικά, έτσι έπρεπε να κάνουν όλοι. Δεν δέχθηκε πιέσεις για να κάνει κάτι και για το καλό της ομάδας του έκανε το καθήκον του».

Τι φέρνει η νέα χρονιά για την Σπάρτη; Αρκετοί μιλούν ήδη για διοικητικές εξελίξεις και είσοδο νέων προσώπων:

«Πέρασα πολύ δύσκολα αυτή τη χρονιά που μας πέρασε και δέχθηκα πάρα πολύ μεγάλο πόλεμο και προσωπικό και επιχειρηματικό. Πρέπει τώρα να κάτσω να συζητήσω με τους ανθρώπους που θα πάρουν την ομάδα και μετά θα αποφασίσω αν πρέπει να παραμείνω στο τιμόνι, ή αν θα είμαι απλά συνεργάτης και στρατιώτης για τη Σπάρτη. Το ποδόσφαιρο μου αρέσει, θέλω να μείνω κοντά στην ομάδα και να βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο μπορώ».

«Πρέπει οι μετοχές να φύγουν από αυτή την εταιρεία με οποιονδήποτε τρόπο και να πάνε σε έναν άνθρωπο που να τις αντέχει οικονομικά και ένας από αυτούς είναι και ο Δημήτρης Μανιατάκος και να δούμε πώς πρέπει να τρέξουμε την ομάδα». 

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που θα αναλάβουν την ομάδα;

«Συζητάω με δύο επιχειρηματίες πολύ δυνατούς. Δεν θα ήθελα να αναφέρω ονόματα επειδή θα είναι άδικο, αφού υπάρχουν συζητήσεις και με τις δύο πλευρές. Θα βγει κάτι προς τα έξω όταν έχει τελειώσει και είναι οριστικό».

Είναι Λάκωνες ή εκτός νομού;

«Ο ένας είναι από την περιοχή, ο άλλος είναι από την Αθήνα».

Πότε θα υπάρχει κάτι σαφές;

«Θέλω πρώτα να κλείσουμε με την προηγούμενη χρονιά, επειδή έγιναν πάρα πολλά. Από τον Φεβρουάριο άρχισαν κάποιοι ποδοσφαιριστές να φεύγουν επειδή δεν έπαιζαν και έγιναν προσφυγές. Χρήματα δεν υπήρχαν και είχαμε πει πως όποιος θέλει να πάρει τα χρήματά του θα πρέπει να μείνει στην ομάδα, ώστε αυτή να υπάρχει και να τα εξασφαλίσουν και οι ίδιοι τα λεφτά τους. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που το κατάλαβαν έμειναν, κάποιοι τώρα στο τέλος δεν ξέρω αν δέχθηκαν πιέσεις από αλλού, ή ήθελαν απλά να φύγουν από την ομάδα. Τους πίεσα, τους έπεισα πως η ομάδα θα μείνει με οποιονδήποτε τρόπο και από ό,τι είδαμε έμεινε και βαθμολογικά και δεν χρειάστηκε να γίνει κάποια αναδιάρθρωση, ή κάτι άλλο.

Με στενοχωρεί που στα δύο τελευταία παιχνίδια, επειδή βλέπω και μου λένε και πολλά πράγματα, κάποιοι άνθρωποι που είχαν ασχοληθεί με την ομάδα χάρηκαν όταν φάγαμε τα επτά γκολ στην Δράμα. Κάναμε ύστατη προσπάθεια να φτάσουμε μέχρι εκεί. Δηλαδή να βρούμε χρήματα να ταξιδέψουμε, να πάμε με παιδιά της Κ19, να πάμε με παιδιά που δεν είχαν συμμετοχές αυτή τη χρονιά. Δεχθήκαμε τα χειροκροτήματα των φίλων της Δόξας Δράμας επειδή φτάσαμε εκεί για να παίξουμε με 12 ώρες ταξίδι.

«Δεν έχω βρει ακόμη τους ποδοσφαιριστές να μιλήσουμε για τη φωτογραφία με την χειρονομία. Τηλεφωνικά μου είπαν πως πήγαν να μας «την κάνουν» στην Καρδίτσα, να μας ρίξουν κατηγορία. Αυτό που τους βγήκε ήταν περισσότερο για εκείνους και γιατί κάποιοι άνθρωποι πήγαν να δουλέψουν κατά της Σπάρτης μέσα στο γήπεδο»

Μετά το 7-0 κάποιοι βιάστηκαν να σηκώσουν μανίκια για να πάρουν την ομάδα στην πλάτη τους. Από ό,τι είδατε δεν τους έγινε το χατήρι. Παράλληλα πίεσαν κάποιοι άνθρωποι να μην μας πηγαίνει το ΚΤΕΛ στα ταξίδια. Να μην φτάσουμε στον προορισμό μας, να τελειώσει η αγωνιστική περίοδος και να μείνει στη μέση ένα έργο που κάναμε όλοι από την αρχή. Αυτό είναι αίσχος, είναι ντροπή για τους ανθρώπους που ήταν κοντά στην ομάδα και με τον τρόπο τους ήταν και εκείνοι που έδιωξαν όσους έβαλαν πολλά χρήματα στην ομάδα. Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να παραμεριστούν και ξέρετε πως μέσα στη χρονιά έκανα μια προσπάθεια να τους φέρω κοντά και να είμαστε όλοι μαζί πραγματικά. Αυτοί δεν θέλουν την χαρά της πόλης, αλλά το κακό της ομάδας».

Θέλουν το κακό της ομάδας, ή θέλουν να αναλάβουν την ομάδα;

«Ήθελαν η ομάδα να πέσει στη Γ’ Εθνική και να την πάρει ο Ερασιτέχνης. Δεν ήθελαν η Σπάρτη να μείνει στις επαγγελματικές κατηγορίες, δεν μπορώ να καταλάβω αν ήθελαν το κακό το δικό μου. Αν έπεφτε η ομάδα της Σπάρτης όλα τα χρέη ήταν επάνω μου. Όταν ξεκίνησα και μπήκα στην ομάδα σαν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ήξερα πως παίρνω την ευθύνη αυτή και δεν είπα όχι. Επειδή αγαπάω την ομάδα και το ποδόσφαιρο μπήκα μπροστά και προσπάθησα με όποιον τρόπο μπορούσα να αρχίσει και να τελειώσει τη χρονιά η ομάδα. Σας έχω πει πως δεν πηδάω από το καράβι, δεν φεύγω.

Όταν έφυγε ο Παναγιώτης Συνοδινός από τη θέση του γενικού αρχηγού, βρήκα τον Δημήτρη Βουδούρη και του εξήγησα την κατάσταση. Του είπα πως μπορεί να μη μείνουμε, αλλά μπορεί και να σωθούμε. Θα αναλάβουμε όποιο κόστος αν πέσει η ομάδα, αν και πιστεύω πως θα μείνει. Με πίστεψε, ήρθε κοντά μου και έμεινε μέχρι το τέλος και από ό,τι είδατε το πανηγυρίσαμε μαζί. Θέλω να ευχαριστήσω ακόμη έναν άνθρωπο, τον Ζόραν Στοΐνοβιτς που μας προσέφερε το δίπλωμα του χωρίς χρήματα, διότι αν δεν είχαμε αυτό το δίπλωμα που μας το έδωσε χωρίς να πάρει αποζημίωση, δεν θα ήταν εύκολο να τελειώσουμε. Είναι ένας άνθρωπος που μένει στις Σέρρες και δεν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι».

«Και στοιχηματικά έδειχνε πως πίστευαν σε άλλο αποτέλεσμα και τελικά τι να πω; Από λάθος; Από καθαρότητα μερικών ποδοσφαιριστών του Άρη; Παικτικά, όπως το είδα το παιχνίδι ήταν όλοι πολύ χαλαρά. Εμείς δεν έχουμε πάει ποτέ να παίξουμε ούτε χαλαρά, όλοι όπου πάμε βαράνε».

Με τους ποδοσφαιριστές, τις προσφυγές και τα οφειλόμενα τι θα γίνει;

«Σίγουρα όπως πληρώθηκαν και πέρυσι, έτσι θα γίνει και φέτος. Όταν ξεκινήσει η ομάδα και κλείσει τις συμφωνίες με τους επιχειρηματίες, σε αυτούς που θα αναλάβουν την ομάδα θα τους δοθεί μια λίστα με τα υπόλοιπα που έχουν από αυτή τη σεζόν που έκλεισε. Ένα, ένα θα τακτοποιηθεί, όπως και κάποια χρέη που υπάρχουν εδώ στην πόλη σε ανθρώπους που βοήθησαν την ομάδα. Όπως είναι ο Μιχάλης Βακαλόπουλος, ο Γιώργος Ρασσιάς, το ΚΤΕΛ. Πρέπει αυτοί να εξοφληθούν όλοι. Δεν κρύβομαι από κανέναν και τα έχω γράψει όλα αναλυτικά και θέλω να τους πω ένα ευχαριστώ επειδή δεν σταμάτησαν κάποια στιγμή και να πουν δεν συνεχίζω να δίνω στην ομάδα. Το έφτασαν και εκείνοι μέχρι τέλους και πρέπει να πληρωθούν».

Γράψατε στον προσωπικό σας λογαριασμό στο Facebook για μαϊμού χορηγούς. Υπήρξαν αρκετοί που σας έταξαν και δεν σας έδωσαν τελικά;

«Φυσικά υπήρξαν και στην εκδήλωση που κάναμε όταν ξεκίνησε η σεζόν υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που μας έταξαν κάποια χρήματα και δεν τα πήραμε. Αν είχαν δοθεί μπορεί η ομάδα να μην έφτανε ποτέ σε αυτό το σημείο. Θέλω να ευχαριστήσω δύο ανθρώπους, τον Χρήστο Χρήστου που με την προσωπική του παρουσία και τα χρήματα που έβαλε προσπάθησε να φτάσει την ομάδα μέχρι ένα σημείο, αλλά από εκεί και πέρα για δικούς του λόγους σταμάτησε να βάζει χρήματα. Δεν μπορείς να του πεις κάτι, ή να του ζητήσεις κάτι. Δεν ήθελε να συνεχίσει».

Με τους ομογενείς και την πρόταση που είχαν κάνει τι εξέλιξη υπάρχει;

«Βρισκόμαστε σε επαφή, αλλά ξέρετε πως όταν υπήρξε ενδιαφέρον από επιχειρηματίες για την αγορά της ομάδας παρερμηνεύθηκε εκεί. Πιστεύω πως αυτή η πρόταση δεν γίνεται μέσα σε μια εποχή που υπάρχουν τόσα ανοικτά μέτωπα. Μπορεί να έγινε και εκ του πονηρού, αφού μετά ήρθαν και είπαν εφόσον μείνει η ομάδα. Αυτό έβαλε φρένο στο θέμα με τους ομογενείς που δεν προχωρά».

«Φυσικά και υπάρχει ενδιαφέρον από τον κύριο Μανιατάκο και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για την ομάδα της Σπάρτης δεν μπορούμε να του πούμε όχι. Όποιος μπορεί να βοηθήσει και να είναι κοντά στην ομάδα της Σπάρτης πρέπει να έρθει. Δεν πρέπει να γίνουν τα λάθη του παρελθόντος».

Υπάρχει κάποια ενημέρωση για την φωτιά στο αυτοκίνητο σας; Η υπόθεση έχει προχωρήσει στην εξιχνίασή της;

«Δεν πιστεύω ότι θα βγάλουμε άκρη επειδή έχει καεί ολοσχερώς. Ήταν ένα κακό κομμάτι και φέτος μου έχουν συμβεί πολλά. Μια με το παιδί μου που έκανε εγχείριση χιαστών, μια με το αυτοκίνητο, μια που υπήρξε τρακάρισμα με το ίδιο αυτοκίνητο πιο πριν. Συνέβησαν πάρα πολλά και το μόνο καλό είναι πως τελικά έμεινε η ομάδα στην κατηγορία, γιατί μου το χρωστούσε από τον αγώνα του Κιβερίου. Αν θυμάσαι το 1994 που χάσαμε την κατηγορία και όλοι με κατηγόρησαν».

Για τη φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου με τους ποδοσφαιριστές της Σπάρτης να κάνουν άσεμνες χειρονομίες σε ομαδική φωτογραφία λίγο πριν φύγει η αποστολή μπροστά από το λεωφορείο:

«Δε νομίζω πως αυτό χρειάζεται συζήτηση. Βγήκε μια φωτογραφία από την ένταση και την πίεση που είχαν μέσα τους. Εδώ οι ποδοσφαιριστές δεν έβγαιναν να κυκλοφορήσουν έξω στη Σπάρτη επειδή τους φώναζαν, τους έβριζαν. Σε μια στιγμή έντασης βγήκαν έξω και πανηγύρισαν. Δεν είναι οι κινήσεις όλων των ποδοσφαιριστών ίδιες, αλλά κυρίως εκείνοι που δέχθηκαν την πίεση βρήκαν έναν τρόπο να δείξουν την αγανάκτησή τους.

Δεν έχω βρει ακόμη τους ποδοσφαιριστές να μιλήσουμε και μόνο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μου είπαν πως πήγαν να μας «την κάνουν» στην Καρδίτσα, να μας ρίξουν κατηγορία. Αυτό ήταν περισσότερο για εκείνους και κάποιοι άνθρωποι πήγαν να δουλέψουν κατά της Σπάρτης μέσα στο γήπεδο. Αν το είδατε και στοιχηματικά έδειχνε πως πίστευαν σε άλλο αποτέλεσμα και τελικά τι να πω; Από λάθος; Από καθαρότητα μερικών ποδοσφαιριστών του Άρη; Τελικά συνέβη αυτό που συνέβη».

Εσείς πιστεύετε πως υπήρξε τέτοιο παρασκήνιο στο ματς της Αναγέννησης Καρδίτσας με τον Άρη;

«Αν βλέπατε το παιχνίδι ήταν πολύ χαλαρό, έως πάρα πολύ χαλαρό. Πιστεύω πως ήταν τρεις, τέσσερις ποδοσφαιριστές και αυτοί τα κατάφεραν στο τέλος να παίξουν στα ίσα».

«Για εμένα αφού η Σπάρτη έμεινε έτσι φέτος, δεν ξαναπέφτει ποτέ και μπορεί να έχει και στόχους μεγαλύτερους. Ήθελαν η ομάδα να πέσει στη Γ’ Εθνική και να την πάρει ο Ερασιτέχνης. Δεν ήθελαν η Σπάρτη να μείνει στις επαγγελματικές κατηγορίες, δεν μπορώ να καταλάβω αν ήθελαν το κακό το δικό μου».

Αυτό που λέτε είναι πολύ σοβαρό.

«Παικτικά, όπως το είδα το παιχνίδι ήταν όλοι πολύ χαλαρά. Εμείς δεν έχουμε πάει ποτέ να παίξουμε ούτε χαλαρά, όλοι όπου πάμε βαράνε. Μπορεί εμείς να λειτουργούσαμε διαφορετικά όταν ήταν τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας. Μπορεί όπως έγινε το παιχνίδι στο Κιβέρι, αν πέφταμε όλοι κάτω, αν ρίχναμε μπάλες έξω και κάναμε καθυστερήσεις να μέναμε κατηγορία. Ίσως να μην το σκέφτηκαν και εκείνοι να πέσουν κάτω και να κάνουν καθυστερήσεις για να μην πέσουν κατηγορία και να τους ξέφυγε».

Υπάρχει και το σενάριο βέβαια της αδιάφορης βαθμολογικής θέσης του Άρη. Κάποιος μπορεί να υποστηρίξει πως δεν μας ένοιαζε το παιχνίδι.

«Τώρα ένας πρωταθλητής, ένας Άρης δεν πάει να παίξει έτσι αδιάφορα. Και ο ΟΦΗ θα μπορούσε να παίξει αδιάφορα κάτω και να έρθει ισοπαλία το παιχνίδι. Δεν έγινε».

Για το θέμα του προπονητή και τους στόχους της επόμενης χρονιάς πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις;

«Πιστεύω πως από την επόμενη εβδομάδα θα μπαίνουν στη σειρά τους τα θέματα ένα, ένα».

Τα ονόματα του κυρίου Μανιατάκου και του κυρίου Τσιριμπή που έχουν ακουστεί έχουν βάση;

«Φυσικά. Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για την ομάδα της Σπάρτης δεν μπορούμε να του πούμε όχι. Το φώναζα από την αρχή και είχα πει πως όποιος μπορεί να βοηθήσει και να είναι κοντά στην ομάδα της Σπάρτης πρέπει να έρθει κοντά. Δεν πρέπει να γίνουν τα λάθη του παρελθόντος. Φυσικά και μπορούν να μιλήσουν όλοι και να ξέρετε τα μεγέθη στην κατηγορία θα είναι πολύ μεγάλα. Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι πάρα πολύ καλά και δεν θα είναι μόνο η διαιτησία που καλύφθηκε φέτος».

Ο κύριος Μανιατάκος έχει πει πολλές φορές ότι τον ενδιαφέρει η Σπάρτη. Οπότε είστε κοντά;

«Οι άνθρωποι μπορούν να βοηθήσουν, δεν το συζητάμε».

Η διαδικασία πώς θα γίνει; Με πώληση μετοχών, ή με άλλο τρόπο;

«Αυτά τα γνωρίζουν οι δικηγόροι. Πρέπει οι μετοχές να φύγουν από αυτή την εταιρεία με οποιονδήποτε τρόπο και να πάνε σε έναν άνθρωπο που να τις αντέχει οικονομικά και ένας από αυτούς είναι και ο Δημήτρης Μανιατάκος. Να δούμε πώς πρέπει να τρέξουμε την ομάδα. Για εμένα αφού η Σπάρτη έμεινε έτσι φέτος, δεν ξαναπέφτει ποτέ και μπορεί να έχει και στόχους μεγαλύτερους».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

Last modified onΠέμπτη, 31 Μάιος 2018 18:09

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep