«Όνειρο η Super League»

Ο Μιχάλης Φράγκος αποχαιρέτησε τη Σπάρτη και αναμένει να εξαργυρώσει τα 12 γκολ με μεταγραφή στη μεγάλη κατηγορία.

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Live Sport» παραχώρησε ο Μιχάλης Φράγκος και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισε η Σπάρτη και στις καταστάσεις που βίωσαν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του. Ο 27χρονος επιθετικός που σημείωσε 12 γκολ με την ΑΕΛΚ και την ομάδα της Λακωνίας μίλησε για το μεγάλο του όνειρο, μία μεταγραφή στη Super League, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη βοήθεια των συμπαικτών του, Αναστασάκου, Λώττα.

Ο Φράγκος προέβλεψε πως η Λαμία και ο Απόλλων Σμύρνης θα κάνουν πολύ καλή πορεία στη Super League, ενώ ρωτήθηκε ακόμα για τα καλύτερα γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά και τους αμυντικούς που τον δυσκόλεψαν. Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Όσο παραγωγική ήταν για σένα η σεζόν, άλλο τόσο ήταν επεισοδιακή λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι ομάδες που αγωνίστηκες…

«Επέλεξα στην αρχή την Καλλονή, γιατί είχε έναν πολύ καλό προπονητή, τον Γιώργο Βαζάκα και ένα πολύ καλό ρόστερ. Ο στόχος ήταν η 5άδα, αλλά η ομάδα «λύγισε» λόγω των προσφυγών από τη Super League. Αργοπέθαινε και η διοίκηση έπρεπε να τακτοποιήσει εκείνες πρώτα και μετά να καλύψει τα τρέχοντα έξοδα.

Τον Ιανουάριο πήγα στη Σπάρτη, την έκπληξη της φετινής σεζόν. Υπήρχε και τότε δύσκολη κατάσταση σε ό,τι αφορά στο οικονομικό. Μετά την αλλαγή της διοίκησης και την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου το πρόβλημα γιγαντώθηκε».

Ποιο περιστατικό στη Σπάρτη σου έκανε εντύπωση;

«Αυτά που έζησα στα γραφεία της ομάδας όταν πήγαμε να διεκδικήσουμε τα οφειλόμενα, δεν τα έχω συναντήσει ξανά. Ήταν πρωτόγνωρες καταστάσεις. Δεν γινόταν να μας κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μας. Ακολούθησαν οι ομαδικές προσφυγές. Εκτός από παίκτες, και μέλη του τεχνικού τιμ δεν είχαν πού να μείνουν, τους έκαναν εξώσεις».

Αναφέρθηκε τότε από τη διοίκηση ότι ήσασταν βαλτοί. Τι απαντάς;

«Δεν στέκει αυτό. Είχαμε φτάσει στο αμήν. Όλοι είχαμε πρόβλημα επιβίωσης».

Κρατήσατε, ωστόσο, αρκετό καιρό το πρόβλημα στα αποδυτήρια…

«Ευελπιστούσαμε ότι θα άλλαζε η κατάσταση, γι’ αυτό δεν είχαμε εξωτερικεύσει τίποτα. Λεφτά περιμέναμε και λεφτά δεν βλέπαμε. Είχαμε συμφωνήσει να μη χαλάσουμε την εικόνα της ομάδας, αλλά δεν πήγαινε άλλο».

FRASPA

Η συνεργασία σου με τον προπονητή, Σωτήρη Αντωνίου;

«Εξαιρετική. Ένας από τους καλύτερους στην κατηγορία. Αν μου έλεγαν να επιλέξω, θα τον έβαζα στους καλύτερους. Και καλός άνθρωπος και εξαιρετική δουλειά. Ήταν δύσκολο γι’ αυτόν το «κοντό ρόστερ», αλλά καταφέραμε αρκετά πράγματα».

Το μέλλον σου πιο είναι; Μένεις ελεύθερος. Σου έχει κάνει πρόταση η Σπάρτη;

«Μου έχει γίνει πρόταση. Μου προτάθηκε να συνεχίσω με δεσμεύσεις για εξόφληση. Δεν σκοπεύω να συνεχίσω στη Σπάρτη και το ξεκαθάρισα, λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων. Είχα πολύ καλή χρονιά και θέλω να κάνω το βήμα παραπάνω».

Οι στόχοι σου ποιοι είναι;

«Αν και έπαιξα σε δύο διαφορετικές ομάδες, έκανα πολύ καλή χρονιά. Πέτυχα 12 γκολ. Ελπίζω να γίνει πραγματικότητα το όνειρό μου και να αγωνιστώ στη Super League. Προσπαθώ κάθε χρόνο και κάτι χαλάει. Πιστεύω ήρθε η ώρα».

Ποιους θα έπαιρνες για συμπαίκτες σου στον επόμενο σταθμό σου;

«Σημαντικό ρόλο για έναν επιθετικό είναι να έχει κάποιον από πίσω ή γύρω του, να δημιουργούν φάσεις. Τον Αναστασάκο και τον Λώττα θα έπαιρνα. Ο Αναστασάκος αν και 40 ετών, βοήθησε πολύ στην πορεία μας. Αντέχει ακόμα! Οι κινήσεις που κάνει στο γήπεδο, το σκοράρισμά του… Είναι εκπληκτικοί και οι δύο».

FRASPA2

Το επίπεδο του πρωταθλήματος πώς το κρίνεις;

«Αγωνίζομαι από 17 ετών στη Β’ Εθνική και η φετινή ήταν η πιο δύσκολη σεζόν από όλες. Έγινε μάχη έως το τέλος».

Δίκαια ανέβησαν Απόλλων, Λαμία;

«Το άξιζαν. Θεωρώ, μάλιστα, ότι δεν θα είναι «πυροτεχνήματα. Και η Λαμία ως νεοφώτιστη πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά. Μένω στην πόλη και βλέπω ότι όλος ο κόσμος ζει και αναπνέει γι’ αυτή τη στιγμή».

Μία άλλη πρώην σου ομάδα, η Καλλιθέα, αγωνιστικά υποβιβάστηκε…

«Στενοχωριέμαι, δεν έπρεπε να είναι εκεί, γιατί είχε πολύ καλούς παίκτες. Τα έφερε έτσι η μοίρα να σκοράρω με ψαλίδι στο μεταξύ μας παιχνίδι…».

Το συγκεκριμένο ήταν από τα πιο εντυπωσιακά γκολ της σεζόν…

«Θεωρώ πως ναι. Και ο Ίλιτς σημείωσε ένα πολύ ωραίο τέρμα, αλλά και ο Μάνος του ΟΦΗ στο φινάλε. Μετά τη γέννηση του παιδιού μου… ξεμπούκωσα και απέδωσα πολύ καλά. Μου έφυγε όλο το άγχος».

FRASPA3

Ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αμυντικός που αντιμετώπισες;

«Ο Μάιγκα της Αναγέννησης. Δεν έχω ξαναδεί φέτος τόσο δυνατό αμυντικό. Και ο Όμο της Λαμίας».

Άλλους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισες;

«Τον Βουό του ΟΦΗ και τον Βασιλόγιαννη της Λαμίας. Ο Ανδρέας είναι από τα καλύτερα χαφ και βοήθησε τα μέγιστα για την άνοδο».

[googlead][/googlead]

Last modified onΚυριακή, 18 Ιούνιος 2017 14:05

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep