«Δεν είμαι προφήτης»

Ο Σωτήρης Αντωνίου δήλωσε ότι η Σπάρτη θα συνεχίσει να τιμά τη φανέλα. «Πιέζουμε καταστάσεις», είπε ο Γιαννίτσης.

Μετά την ήττα (2-1) από τον Αγροτικό Αστέρα ο προπονητής της Σπάρτης, Σωτήρης Αντωνίου ρωτήθηκε για το μέλλον του ίδιου, των παικτών και της ομάδας, αλλά τόνισε ότι ο ίδιος δεν είναι αρμόδιος να μιλήσει. Ο ποδοσφαιριστής, Μιχάλης Γιαννίτσης από την πλευρά του σημείωσε ότι άπαντες περιμένουν πράξεις αό τη διοίκηση...

Ο Αντωνίου είπε:

«Το αποτέλεσμα δεν είναι το ιδανικό. Θέλαμε τη νίκη για να ξεφύγουμε από τον Αγροτικό Αστέρα. Δεν τα καταφέραμε. Το νωθρό ξεκίνημα που κάναμε το πληρώσαμε. Δεχτήκαμε ένα τέρμα στα πρώτα δύο λεπτά που δεν έπρεπε να δεχτούμε αν θέλουμε να είμαστε σοβαρή ομάδα τακτικά στην άμυνα. Δεν δείξαμε αντίδραση στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν το χειρότερο ημίχρονο που έχουμε σαν ομάδα εντός. Χωρίς καθαρό μυαλό, χωρίς καθόλου κίνηση μεσοεπιθετικά και δεν γίναμε καθόλου απειλητικοί εκτός από στατικές φάσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να έχουμε καλύτερο πρόσωπο, πάλι όμως μπήκαμε νωθροί και στα σαράντα δευτερόλεπτα ο αντίπαλος είχε δύο ευκαιρίες. Στην τρίτη φάση δεχτήκαμε γκολ και το παιχνίδι έγινε ιδιαίτερα δύσκολο. Αφυπνιστήκαμε, έγιναν αλλαγές, είχαμε ευκαιρίες με Ροβίθη, Φράγκο και στο τελευταίο 20λεπτο ασκήσαμε ασφυχτική πίεση. Από ό,τι έχω πληροφορηθεί υπάρχει καθαρό πέναλτι στην ανατροπή του Φράγκου. Έπρεπε να δοθεί. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Στενοχωρήσαμε τον κόσμο που μας χειροκρότησε.

Τον τελευταίο καιρό η ομάδα αντιμετωπίζει πολλές αγωνιστικές ελλείψεις. Όλοι γνωρίζουν ότι έχω να διαχειριστώ το πιο μικρό ρόστερ στην κατηγορία τα τελευταία χρόνια. Οι τραυματισμοί και οι τιμωρίες σε κάθε παιχνίδι δεν μας βοηθούν να βρούμε ρυθμό, μια συγκεκριμένη ενδεκάδα. Καταλαβαίνετε ότι το πληρώσαμε στο σημερινό ματς. Οι απουσίες και οι τραυματισμοί έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Μία ήττα δεν μπορεί να τα ξεγράψει όλα. Τα παιδιά που είχα τη χαρά να είμαι προπονητής τους, έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό, έχουν τιμήσει την πόλη και την ομάδα και έχουν δείξει μεγάλη αφοσίωση για τη φανέλα που φορούν και το σήμα που εκπροσωπεί. Το είδατε στο τέλος. Έδωσαν τα πάντα για να το φέρουμε τούμπα. Ευχαριστούμε για τη στήριξη. Τον έχουμε κάνει υπερήφανο με την πορεία και στο τέλος θα είναι περήφανος για την ομάδα του.

Να ευχηθώ στη νέα διοίκηση να έχει επιτυχημένο έργο. Εμείς πρέπει να ηρεμήσουμε και να δούμε το επόμενο παιχνίδι, να πάρουμε αποτέλεσμα και να διατηρηθούμε ως το τέλος στην 6η θέση».

Για τις συζητήσεις ποδοσφαιρικού τμήματος - διοίκησης:

«Η συγκεκριμένη ομάδα έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια. Όλες οι καταστάσεις από την αποχώρηση του κυρίου Γιαννακόπουλου έχει επηρεάσει την ομάδα αρκετά. Όταν οριστικοποιείται η αποχώρησή του και έρχεται ένας νέος άνθρωπος σίγουρα υπάρχουν στην ομάδα καταστάσεις που θα πρέπει να έχεις μεγάλη εμπειρία, γιατί δεν είναι και τόσο εύκολο μέσα σε λίγες ημέρες να γνωρίσεις το νέο πρόεδρο.

Ίσως έχει παίξει κάποιο ρόλο. Δεν είναι δικαιολογία αυτό για την ήττα. Οι εξελίξεις τρέχουν. Εύχομαι καλή θητεία και εμείς από την πλευρά μας θα πάμε να κοιτάξουμε το επόμενο ματς. Δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω αποφάσεις άλλων ανθρώπων. Θα προσπαθήσουμε στο επόμενο ματς και έχουμε αποδείξει ότι προσπαθούμε για το καλό της πόλης και της ομάδας, πάνω από όλα για τις καριέρες μας και τις οικογένειές μας».

Για το γεγονός ότι δεν σηκώθηκε από τον πάγκο, για το χειροκρότημα στο φινάλε και για το μέλλον:

«Δεν είμαι υπεύθυνος αποκλειστικά για το πώς έχει κρατηθεί η ομάδα. Υπήρχε διοίκηση, υπήρχαν παράγοντες, τιμ, παίκτες. Έχω δώσει τα πάντα γι' αυτή και έχω πάρει πιο πολύ δόξα με την καλή πορεία φέτος. Για τη στάση μου στον πάγκο, και σε άλλες στιγμές κάθομαι στον πάγκο. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κακή απόδοση και αναμενόμενο ήταν να μην είμαι ικανοποιημένος.

Το μέλλον της Σπάρτης, δεν γνωρίζω και δεν είμαι προφήτης. Ό,τι καλό προκύψει στο μέλλον και αν οι φιλοδοξίες μου συμβαδίζουν με αυτές της ομάδας, τότε θα είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που θα είμαι μπροστάρης. Για τους παίκτες, δεν μπορώ να το απαντήσω. Θέλω να πιστεύω ότι ο χρόνος θα δείξει. Επαναλαμβάνω ότι πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια και να κατακτήσουμε την 6η θέση. Θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της Σπάρτης και του λακωνικού ποδοσφαίρου».

Ο Μιχάλης Γιαννίτσης είπε:

«Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν νωχελικοί αρκετά. Αντιδράσαμε στο τελευταίο 20λεπτο, βάλαμε ένα γκολ και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Εξελίξεις δεν υπάρχουν. Τα πράγματα είναι στάσιμα στο οικονομικό. Η νέα διοίκηση άλλαξε πριν λίγες ημέρες και λογικά δεν έχουν προλάβει να κάνουν τίποτα οι άνθρωποι. Ευελπιστούμε ότι θα τρέξουν τα θέματα μέσα στην εβδομάδα για να μας βοηθήσουν κι εμάς».

Αν θα συνεχίσουν οι παίκτες να στηρίζουν λόγω των πολλών οφειλών και αν έχουν δώσει κάποια προθεσμία:

«Ως το τέλος του πρωταθλήματος πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Προσπαθούμε να πιέσουμε καταστάσεις. Είναι κρίμα να τα γκρεμίσουμε. Υπάρχουν σημαντικά θέματα που δεν μπορούμε να τα αγνοήσουμε. Είναι ακόμα νωρίς. Λογικά δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

[googlead][/googlead]

Last modified onΚυριακή, 07 Μάιος 2017 20:20

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep