Δεν δήλωσε συμμετοχή ο Πλατανιάς

Ο Πλατανιάς δεν δήλωσε συμμετοχή στη Super League 2 και έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στη Football League. Ανοίγει ο δρόμος για Διαγόρα.

Το αδιέξοδο στις συζητήσεις με τους υποψήφιους επενδυτές προκαλεί δυσάρεστες εξελίξεις για τον Πλατανιά. Η ομάδα των Χανίων δεν δήλωσε συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2, με αποτέλεσμα να υποβιβάζεται στη Football League, εκεί όπου της δίνεται η δυνατότητα να συμμετάσχει.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία εξέπνευσε στις 14.00 της Τετάρτης (16/09) και εάν δεν αποφασιστεί κατά τη διάρκεια του εν εξελίξει ΔΣ νέα παράταση, τότε το κενό του αναμένεται να καλύψει ο 3ος της βαθμολογίας της Football League, Διαγόρας, αφού όπως αναφέρει ο ΚΑΠ:

«Το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι αμέσως επόμενες στην βαθμολογική κατάταξη ομάδες της κατώτερης κατηγορίας (με την σειρά κατάταξης) και μέχρι την 4η στην σειρά του πίνακα, εφόσον έχουν αδειοδοτηθεί κατάλληλα για το πρωτάθλημα αυτό. Αν και μετά την εξάντληση της 4ης στην σειρά του πίνακα βαθμολογίας της κατώτερης κατηγορίας, ο αριθμός των προβλεπόμενων ομάδων δεν έχει καλυφθεί, τότε αποκτούν το δικαίωμα οι υποβιβασθείσες από την ανώτερη κατηγορία (Super League 1 ή Super League 2) ομάδες, να παραμείνουν σε αυτήν (με την σειρά κατάταξης στον βαθμολογικό πίνακα) ώσπου να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος από την προκήρυξη αριθμός ομάδων και εφόσον αυτό έχει συμβεί το αργότερο είκοσι (20) ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της ανώτερης κατηγορίας».

Όσο για τους Ερυθρόλευκους; Ο ΚΑΠ προβλέπει:

«Π.Α.Ε., που, για οποιοδήποτε λόγο, δεν καταθέτει δήλωση συμμετοχής σε πρωτάθλημα της κατηγορίας που δικαιούται να αγωνιστεί, υποβιβάζεται και έχει την δυνατότητα πλέον να αγωνιστεί στην αμέσως κατώτερη κατηγορία από εκείνη που αγωνιζόταν.

Τα μέλη της διοίκησης και οι μέτοχοι που κατέχουν τουλάχιστον 10% του μετοχικού κεφαλαίου Π.Α.Ε., η οποία δεν κατέθεσε δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της επαγγελματικής κατηγορίας στην οποία δικαιούνταν να
συμμετάσχει, για οποιοδήποτε λόγο, δεν δικαιούνται, για την επόμενη, από την ημερομηνία της οριστικής αποχώρησης, πενταετία να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς τους, έως δευτέρου βαθμού, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στην μετοχική σύνθεση ή στη διοίκηση Π.Α.Ε. ή Σωματείου».

Last modified onΤετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2020 14:54

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep