Logo
Print this page

«Δεν είχα αυτοσυγκράτηση»

Ο Κώστας Τσαμούρης για όσα έχουν γίνει στον Πλατανιά τα τελευταία δύο χρόνια και για τα λάθη του.

Ο αμυντικός του Πλατανιά, Κώστας Τσαμούρης, μίλησε στην ιστοσελίδα athlitiko. Αναφέρθηκε στο πώς κύλησαν για την ομάδα των Χανίων τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ αναφέρθηκε στα λάθη που έκανε ο ίδιος και δεν έκανε το βήμα παραπάνω.

-Κώστα, μέσα στις επόμενες ώρες η Super League 2 θ’ αποφασίσει τι θα γίνει με το πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζεσαι. Ο ίδιος και γενικότερα οι ποδοσφαιριστές του Πλατανιά τι θα θέλατε;
«Η αλήθεια είναι ότι η επιστροφή στα γήπεδα τη συγκεκριμένη στιγμή θα ήταν επικίνδυνη για όλους τους ποδοσφαιριστές αρχικά λόγω του ιού, γιατί ακόμα δεν έχει εξαλειφθεί και υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να “κολλήσει” κάποιος και επίσης ο μεγάλος κίνδυνος τραυματισμών γιατί το να παίξεις ξανά 12 αγώνες σε διάστημα ενός μήνα με μόλις 2-3 εβδομάδες προετοιμασίας το συνιστά άκρως επικίνδυνο».

-Εσείς τι προτιμάτε; Βέβαια, ειδικότερα στην περίπτωση του Πλατανιά, είναι διαδικαστικό το διάστημα που απομένει. Θέλετε να παίξετε;
«Οντως, για εμάς τα παιχνίδια θα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αλλά νομίζω όλοι θα θέλαμε κάτω από φυσιολογικές συνθήκες ν’ αγωνιστούμε έτσι ώστε να μη μείνουμε σε απραξία τόσο μεγάλο διάστημα και μας επηρεάσει αυτό στην επόμενη χρονιά».

-Σε περίπτωση επιστροφής, τι διάστημα θεωρείς ότι χρειάζεται για να προετοιμαστείτε; Τρεις εβδομάδες είναι ικανοποιητικά;
«Το ιδανικότερο διάστημα για να πεις ότι είσαι απόλυτα έτοιμος για αγώνες είναι 4-5 εβδομάδες! Οσο δηλαδή προπονούνται οι ομάδες την καλοκαιρινή περίοδο πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων. Το διάστημα των τριών εβδομάδων είναι πολύ λίγο, πόσο μάλλον τώρα που θα πρέπει να παιχτούν 12 αγώνες σ’ ένα μήνα».

-Καταλαβαίνεις πάντως ότι δεν υπάρχει ο χρόνος για τόσο μεγάλο διάστημα… Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια πολύ περίεργη χρονιά. Αρα, συνέχιση ή αναδιάρθρωση που παρ’ όλα αυτά το δεύτερο είναι ένα σχεδόν απίθανο σενάριο;
«Διαβάζοντας καθημερινά για την πιθανή αναδιάρθρωση και τον τρόπο με τον οποίο ζητάνε κυρίως οι ομάδες της Football League να γίνει, είμαι απόλυτα αρνητικός, γιατί μια Β’ Εθνική με 32 ομάδες, χωρίς έσοδα, χωρίς τηλεοπτικά, θα ρίξει το επίπεδο της κατηγορίας στον πάτο και θα είναι πραγματικά μη βιώσιμη. Και για τις ομάδες και για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές διότι θα τους προσφέρουν πολύ λίγα λεφτά για ν’ αγωνιστούν».

-Σας ανησυχεί το οικονομικό κομμάτι τη νέα χρονιά; Στον Πλατανιά ειδικότερα τι ισχύει αυτή την περίοδο, πώς είναι τα πράγματα;
«Φυσικά και υπάρχει ανησυχία για του χρόνου και ο κύριος λόγος είναι αυτό που είπα πριν. Γιατί αν δεν καταφέρει κάποιος ποδοσφαιριστής να μεταπηδήσει στο εξωτερικό, στη Β’ Εθνική θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα σε μια πιθανή αναδιάρθρωση. Όσον αφορά την ομάδα μας, αυτό το διάστημα επικρατεί λίγο πολύ ό,τι και στις υπόλοιπες ομάδες Α’ και Β’ Εθνικής. Αλλά, σαν Πλατανιάς ποτέ δεν είχαμε θέμα οικονομικό, οπότε θέλω να πιστεύω σε αυτό το κομμάτι θα είμαστε εντάξει».

-Εχουν τοποθετηθεί συμπαίκτες σου, αλλά και ο προπονητής σου πρόσφατα για το τι έγινε το περασμένο καλοκαίρι. Τελικά, “βραχυκύκλωσε” τα πράγματα στις τάξεις σας, των παικτών δηλαδή, η καλή σας παρουσία όλη τη χρονιά, αλλά και το διπλό μπαράζ με τον ΟΦΗ;
«Η αλήθεια είναι ότι ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι από πολλές μεριές. Αρχικά ήταν η στεναχώρια που είχαμε όλοι μέσα μας γιατί χάσαμε την άνοδο στο τελευταίο λεπτό. Επειτα πολλά παιδιά από εμάς που αγωνιζόμασταν, θέλαμε να εξαργυρώσουμε την καταπληκτική χρονιά που κάναμε με κάποια μεταγραφή γιατί υπήρξε ενδιαφέρον από ομάδες της Α’ Εθνικής. Για αρκετούς από εμάς είτε φιλολογικό είτε έμπρακτο με κάποια πρόταση, αλλά είχαμε όλοι ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο και στην τελική δεν κατάφερε κανείς να φύγει. Επίσης υπήρχε και η αβεβαιότητα με τα τηλεοπτικά και τα έσοδα έτσι ώστε η ομάδα να κάνει κάποιες κινήσεις ν’ ανέβει ακόμα ένα level αγωνιστικά. Οπότε, αν κάτσεις και το σκεφτείς το «βραχυκύκλωμα» ξεκίνησε από το καλοκαίρι, πολύ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος».

-Αρα, συμφωνείς με τον προπονητή σου, αντίθετα με ό,τι δηλώνει ο Λουκίνας…
«Η αλήθεια είναι αυτή που είπα εγώ και ο κόουτς χωρίς βέβαια να μην συμφωνώ με τα περισσότερα που είπε και ο Λουκίνας».

-Θεωρείς ότι ήταν σωστό να σας αφήσει ελεύθερους η ομάδα; Δεν θα έπρεπε ν’ αποζημιωθεί; Εσύ ο ίδιος είχες πρόταση;
«Η ομάδα έπραξε όπως έπρεπε να πράξει και αυτό ήταν το φυσιολογικό. Απλά, επειδή είμαστε στην Ελλάδα και ξέρουμε ότι δύσκολα θα δώσει μια ομάδα αρκετά λεφτά να αγοράσει έναν Ελληνα ποδοσφαιριστή από την Β’ Εθνική, αυτομάτως μια πιθανή μεταγραφή γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Ισως να βγήκαμε αρκετοί από εμάς χαμένοι αλλά είχαμε υποχρέωση να τηρήσουμε το συμβόλαιο μας και να παίξουμε για τον Πλατανιά. Προσωπικά, ναι, είχα προτάσεις, αλλά με την προϋπόθεση να μείνω ελεύθερος από τον Πλατανιά».

-Ποιες ομάδες ήταν αυτές, μπορείς να τις αναφέρεις;
«Είχα προτάσεις από δύο ομάδες από την Ελλάδα και δύο από την Κύπρο».

-Πώς γίνεται και μεταμορφωθήκατε έτσι, προς το χειρότερο; Η ομάδα στοιχημάτιζαν οι περισσότεροι πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ότι ενδεχομένως θα είσαστε στη δυάδα όχι μόνο στα πλέι οφ!
«Νομίζω ότι όλα κρίθηκαν πριν τα Χριστούγεννα. Αν θυμάσαι, η ομάδα ξεκίνησε και μέχρι την 6η αγωνιστική ήμασταν πρώτοι. Μετά κάναμε μια “κοιλιά” αγωνιστική, που η αλήθεια είναι δεν μπορώ να την εξηγήσω, αλλά μέχρι και μετά το ματς με το Απόλλωνα Λάρισας που ήταν το τελευταίο πριν τα Χριστούγεννα, βρισκόμασταν στην 5η θέση με πολύ μικρή απόσταση από τον 2ο. Εκεί όμως έγινε η μεγάλη φυγή κάποιων πολύ ποιοτικών ποδοσφαιριστών κι έτσι ξεκίνησε ουσιαστικά η μεταμόρφωση της ομάδας…».

-Τι γεύση σου αφήνουν αυτές οι δύο χρονιές; Από τα πάνω στα κάτω.
«Η γεύση είναι γλυκόπικρη. Γλυκιά γιατί έχω περάσει πολύ όμορφα αυτά τα δυο χρόνια στην ομάδα και πικρή γιατί χάσαμε τόσο άδικα την άνοδο και ακολούθησε μετά η φετινή χρονιά που δεν πήγε όπως όλοι την φανταζόμασταν».

-Τι βλέπεις τώρα για το μέλλον σου, έχεις ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο. Υπάρχει η πιθανότητα να το “σπάσεις”, να φύγεις, τι σκέφτεσαι για την επόμενη χρονιά; Καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα και ότι είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος αυτή.
«Θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι, οπότε είναι νωρίς ακόμη να συζητώ για το τι πρόκειται να γίνει. Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση».

-Πώς βλέπεις τώρα τη μάχη της κορυφής και τι εκτιμάς για τη δεύτερη θέση, πάντα με δεδομένο ότι θα υπάρξει συνέχεια αγωνιστικά.
«Αν εξαιρέσω τα Γιάννενα που για μένα παίζουν το πιο ωραίο ποδόσφαιρο φέτος στην κατηγορία και λογικά θα είναι η πρώτη ομάδα που θα βγει, από εκεί και πέρα οι 3 ομάδες που διεκδικούν την δεύτερη θέση είναι ισοδύναμες και θα κριθεί στις λεπτομέρειες ποια θα καταφέρει να αγωνιστεί στα μπαράζ ανόδου».

-Τα Χανιά βλέπεις να μπορούν τη 2η θέση;
«Ναι, φυσικά και μπορούν και απ’ ό,τι βλέπω, φαίνονται και πιο συμπαγής ομάδα σε σχέση με Απόλλωνα Σμύρνης και Λεβαδειακό».

-Τελικά, ποια είναι η άποψή σου, πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση; Γενικότερα πως κρίνεις την κατηγορία της Σούπερ Λιγκ 2;
«Το ιδανικότερο σενάριο και το πιο βιώσιμο που έχω ακούσει αυτές τις μέρες και θα συμφωνούσα, είναι με 16 ομάδες σε Super League 1 και Super League 2 και να βρεθεί κάποια λύση για κεντρική τηλεοπτική διαχείριση σε κάθε κατηγορία. Πιστεύω πως η Super League 2 άμα στηριχθεί από τους φορείς μπορεί να γίνει μια αρκετά ποιοτική κατηγορία, με ανεβασμένο επίπεδο που θα δίνει την δυνατότητα και σε καλούς ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να μεταπηδήσουν στην Α’ Εθνική, ν’ αγωνίζονται εξίσου σε μια καλή κατηγορία».

-Πώς θα χαρακτήριζες τον Πλατανιά ως εμπειρία, ποιο είναι το πλεονέκτημα που έχει σαν σύλλογος και ποιο το μειονέκτημα του;
«Ο Πλατανιάς μπορεί να προσφέρει σε κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή πολλά προνόμια που ακόμα και ομάδες Α’ Εθνικής δεν τα παρέχουν. Αθλητικά κέντρο, ομάδα οικογένεια, υγεία -πνευματική και οικονομική. Πιστεύω ότι το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αυτός ο πρόεδρος που λέγεται κ. Μανώλης Μαθιουλάκης δεν έχει την στήριξη που θα έπρεπε να έχει από πολλούς ανθρώπους γιατί πιστεύω με το πάθος, την αγάπη και τα λεφτά που έχει διαθέσει όλα αυτά τα χρονιά και έκανε γνωστό τον Πλατανιά, άμα είχε και κάποιους ανθρώπους δίπλα του που αγαπάνε και αυτοί την ομάδα και τον στήριζαν, θα μπορούσαμε να μιλάμε για σπουδαία πράγματα τα οποία θα κατάφερνε να κάνει η ομάδα τα επόμενα χρόνια».

-Πώς χαρακτηρίζεις μέχρι τώρα την καριέρα σου και τι θεωρείς ότι σου λείπει;
«Λάθος επιλογές θα έλεγα… Γιατί θα μπορούσα αυτή την στιγμή να παίζω σε μεγαλύτερο επίπεδο. Αν μπορούσα να πω ότι μου λείπει κάτι, θα έλεγα η αυτοσυγκράτηση γιατί έχω κάνει λάθη στο παρελθόν που τα μετανιώνω».

-Η παρουσία σου στην Super League 1 είναι ένα από τα όνειρά σου;
«Ναι φυσικά».

-Η σταθερότητα πάντως, αγωνιστικά όπως και η ικανότητά σου στη συγκεκριμένη θέση σε χαρακτηρίζει. Νιώθεις έτοιμος για το βήμα παραπάνω;
«Νομίζω πλέον στα 25 μου και με αρκετούς επαγγελματικούς αγώνες στην πλάτη μου νιώθω πιο έτοιμος από ποτέ. Οπως επίσης πιστεύω ότι πέρυσι στα μπαράζ όλα τα παιδιά αυτής την ομάδας δείξαμε ότι αξίζουμε να αγωνιζόμαστε μια κατηγορία πάνω».

-Τι θα έχεις να θυμάσαι από αυτό το παιχνίδι κι έτσι όπως τελείωσε;
«Τρία πράγματα θυμάμαι: Το γκολ μου, το γκολ στο τελευταίο λεπτό που μας στέρησε την άνοδο και τέλος το χειροκρότημα όλου του γηπέδου προς το πρόσωπο μας μετά την λήξη του αγώνα…».

Last modified onΔευτέρα, 04 Μάιος 2020 16:44
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr