Logo
Print this page

«Έλεγαν ότι έχει νοητικό πρόβλημα»!

Το ρεπορτάζ του FL News από την επεισοδιακή εκδίκαση της έφεσης του Πλατανιά για την υπόθεση του Δημήτρη Τσακμάκη.

Ελεύθερος από τον Πλατανιά για σπουδαίο λόγο, σύμφωνα με την ΠΕΕΟΔ, έμεινε ο Δημήτρης Τσακμάκης, όμως οι «ερυθρόλευκοι» επιδιώκουν να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους. Την Πέμπτη (12/09) στο Διαιτητικό Δικαστήριο εκδικάστηκε η έφεση της ΠΑΕ, σε μία υπόθεση πρωτοφανή, όπως τη χαρακτήρισε ο νομικός της, Παναγιώτης Μπιλίρης.

Ο νεαρός υποβλήθηκε σε επέμβαση στο γόνατο και ακολούθως κατέθεσε προσφυγή, υποστηρίζοντας ότι η ΠΑΕ αδιαφόρησε για την κατάστασή του. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο γενικός αρχηγός Δημήτρης Μαθιουλάκης φέρεται να του είχε πει ότι: «Δεν έχεις τίποτα, όλα είναι στο κεφάλι σου. Εκεί χρειάζεσαι μαγνητική»!

Το FL News ήταν το μόνο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που παρακολούθησε την εκδίκαση και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Ο Μπιλίρης αρχικά υποστήριξε:

«Ο Πλατανιάς έχει πληρωμένο τον ποδοσφαιριστή και συνεχίζει να τον πληρώνει ακόμα και μετά την προσφυγή του. Είναι η μόνη ΠΑΕ στην Ελλάδα που έχει συμφωνήσει πέρα από την κεντρική ασφάλιση να κάνει ατομική στον κάθε ποδοσφαιριστή. Ο Τσακμάκης ήταν τρία χρόνια στην Κ19 και η ομάδα αξιολόγησε την εξέλιξή του και υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο.

Προς το τέλος της σεζόν επικαλέστηκε πρόβλημα στο γόνατο. Μίλησε με τον γιατρό και αποφάσισαν να το πάνε συντηρητικά γιατί τελείωνε η σεζόν. Η ομάδα του έδωσε άδεια να κάνει μαγνητική, αλλά εκείνος καθυστέρησε. Τα αποτελέσματα τα παρέλαβε μετά από 10 ημέρες. Το πρωτάθλημα τελείωσε και έφυγε για τη Θεσσαλονίκη.

Εκεί επισκέφτηκε γιατρούς. Ο πρώτος του είπε ότι πρέπει να χειρουργηθεί και ένας άλλος ότι μπορεί να ακολουθήσει συντηρητική αγωγή. Επικοινώνησε με τον τεχνικό διευθυντή, Βασίλη Αμανατίδη και εκείνος του συνέστησε δικό του γιατρό, ο οποίος και τον χειρούργησε. Χειρουργήθηκε χωρίς να ενημερώσει καν για το κόστος. Μάλιστα, στην προσφυγή του δεν ζητά τα χρήματα για την επέμβαση. Δεν έπρεπε να τα ζητήσει; Ήταν σχεδιασμένο για να δείξει ότι η ομάδα τον απαξιώνει και να πάρει αποζημίωση. Η ομάδα που του είχε διπλή ασφάλιση...

Ο σπουδαίος λόγος εστιάστηκε στη φράση: «Δεν έχεις τίποτα, όλα είναι στο κεφάλι σου. Εκεί χρειάζεσαι μαγνητική». Αν την είπε ο γενικός αρχηγός, είχε οικειότητα με τον ποδοσφαιριστή και τον γνωρίζει πολλά χρόνια. Λέγονται χιλιάδες φράσεις στα αποδυτήρια. Με το ίδιο σκεπτικό όποιος ποδοσφαιριστής έχει πονοκέφαλο και δεν του δίνει η ομάδα ντεπόν, θα είναι σπουδαίος λόγος λύσης συμβολαίου. Τον καλέσαμε στην προετοιμασία, του βγάλαμε εισιτήρια. Θεωρούμε ότι δεν είναι δική του απόφαση. Η ομάδα και τώρα τον θέλει. Ο ίδιος καθυστέρησε να κάνει μαγνητική. Τη μία μέρα πονούσε την άλλη όχι».

«Τον έλεγαν κακό παιδί και αχάριστο»

Τον Τσακμάκη εκπροσώπησε ο δικηγόρος Λάκης Σημαιοφορίδης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων:

«Ο ποδοσφαιριστής σήμερα κάνει θεραπείες. Αντί να λυθεί το πρόβλημα σε ένα μήνα, ξεκίνησε τον Μάρτιο και φτάσαμε Σεπτέμβριο. Σίγουρα δεν φταίει ο ίδιος. Εκείνος ενημέρωσε, πήγε στον γιατρό και ο κύριος Μαθιουλάκης του έλεγε: «Το πρόβλημα είναι στο κεφάλι σου». Είναι άκρως υποτιμητικό. Θα μου έλεγε εμένα παράγοντας ότι είμαι διανοητικά καθυστερημένος και δεν θα αποτελούσε λόγο λύσης συμβολαίου;

Στην ουσία δεν πιστεύουν ότι έχει πρόβλημα. Θεωρούν ότι το κάνει επίτηδες, γιατί δεν παίζει. Ο γιατρός που του συνέστησε ο Αμανατίδης στη Θεσσαλονίκη του είπε ότι έπρεπε να εγχειριστεί... χθες. Τον έλεγαν κακό παιδί, αχάριστο. Εδώ τον έβαζαν να πάρει μόνος του τη μαγνητική. Δεν έδειξαν το απαιτούμενο ενδιαφέρον. Του είπαν ότι έχει πρόβλημα νοητικό. Δεν τον κάλεσαν ούτε σε απολογία και τον ταλαιπώρησαν αδικαιολόγητα».

Ο δικηγόρος του Πλατανιά απάντησε: «Η ομάδα δεν αμφισβήτησε ότι ήταν τραυματίας. Έκλεισε το χειρουργείο χωρίς να ενημερώσει την ομάδα. Ο πατέρας του είπε ότι ενημέρωσε και για το κόστος. Αυτό δεν συνέβη ποτέ. Η ομάδα ποτέ δεν τον αποκάλεσε αχάριστο και κακό παιδί».

Σε ερώτηση της έδρας πώς δεν ήξερε η ομάδα για την επέμβαση από τη στιγμή που αυτή του συνέστησε τον γιατρό, ο Μπιλίρης είπε:

«Όχι η ομάδα, ο τεχνικός διευθυντής. Ήταν προσωπικός του φίλος. Τελευταίος το έμαθε. Δεν συνεργαζόταν με την ομάδα. Αν ήταν ο γιατρός της ομάδας, θα είχε άμεση ενημέρωση. Από ενδιαφέρον τον έστειλε εκεί». Ο Σημαιοφορίδης, αντίθετα, υποστήριξε ότι ο Αμανατίδης είχε πλήρη γνώση και είχε μιλήσει με τον γιατρό, Γιαννακοβίτη.

Η έδρα ρώτησε, ακόμα, αν υπήρχε επικοινωνία του ποδοσφαιριστή με την ομάδα όσο αυτός ήταν στη Θεσσαλονίκη και ο Σημαιοφορίδης απάντησε:

«Ο ποδοσφαιριστής ρωτούσε τι να κάνει. Ας του έλεγαν να πάει στα Χανιά να χειρουργηθεί. Πήγε στον γιατρό που του είπε ο κύριος Αμανατίδης. Από τον Απρίλιο φτάσαμε να χειρουργηθεί Ιούλιο. Τη μαγνητική έπρεπε να τη δει ο γιατρός στα Χανιά. Του είπαν να την πάρει ο ίδιος μετά από μέρες και είχαν φύγει όλοι διακοπές. Έτσι ο ποδοσφαιριστής προσπάθησε με συνομιλίες με τον κύριο Αμανατίδη να λύσει το πρόβλημα».

Για το αν υπήρχαν αντικρουόμενες απόψεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ο Σημαιοφορίδης απάντησε αρνητικά και ανέφερε: «Πήγε σε έναν γιατρό με δική του πρωτοβουλία, τον κύριο Λαζαρίδη. Αυτός του είπε να κάνει μαγνητική. Η ομάδα δεν του έδινε την πρώτη και αναγκάστηκε να κάνει δεύτερη. Εκείνος του είπε ότι μπορούσε να αποκατασταθεί το πρόβλημα και με θεραπεία. Ο εξειδικευμένος γιατρός του είπε ότι έπρεπε να κάνει άμεσα επέμβαση».

Ο Μπιλίρης συμπλήρωσε ότι ο γιατρός ονόματι Παπακώστας συνέστησε στον Τσακμάκη να κάνει θεραπείες και βάρη. Προσκόμισε, μάλιστα, δημοσίευμα για την πρόσφατη υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου του Σπύρου Καρβούνη που υπέστη ρήξη χιαστών και είπε: «Διαβάστε πώς προσέχει τους ποδοσφαιριστές του ο Πλατανιάς».

Σε επισήμανση της έδρας ότι ο ποδοσφαιριστής ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε για τα δύο ασφαλιστήρια η πλευρά του Πλατανιά ισχυρίστηκε ότι ποτέ ο Τσακμάκης δεν τηλεφώνησε για να ενημερωθεί. Σε ερώτηση γιατί η ΠΑΕ δεν τον παρέπεμψε σε διαγνωστικό κέντρο από τις 16 Απριλίου, απάντησε: «Ο γιατρός τον εξέτασε και του συνέστησε ξεκούραση. Μετά δεν πονούσε. Ήταν στο γήπεδο καθημερινά και ο γιατρός και ο φυσικοθεραπευτής. Αν είχε σοβαρό πρόβλημα δεν θα έκανε προπόνηση. Παρότι πονούσε χωρίς την άδεια της ομάδας έκανε βάρη σε γυμναστήριο».

«Αν είχε επιληφθεί άμεσα η ΠΑΕ θα είχε αποφευχθεί κάποιος κίνδυνος;», ρώτησε η έδρα τον Σημαιοφορίδη και εκείνος ανέφερε: «Ο κύριος Γιαννακοβίτης είπε στον τεχνικό διευθυντή ότι ο ποδοσφαιριστής έπρεπε να εγχειριστεί χθες. Ζητήσαμε προφορικά από την ΠΑΕ να πληρώσει. Τότε το πρώτο που ενδιέφερε τον παίκτη ήταν να γίνει καλά. Αντί να εγχειριστεί τον Απρίλιο, έκανε την επέμβαση 1η Ιουλίου».

Ο νομικός της χανιώτικης ομάδας συμπλήρωσε: «Η ομάδα θα τον παραμελούσε με δύο ασφαλίσεις; Τότε γιατί δεν ζητάτε τα χρήματα της επέμβασης με την προσφυγή;».

@Ρεπορτάζ από την εκδίκαση φιλοξενεί και η εφημερίδα «Live Sport».

Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr