Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Δεν δικαιούμαστε να χαλαρώσουμε...»

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε ο προπονητής του Πλατανιά, Τίμος Καβακάς, ενόψει Πανθρακικού.

 

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

 

«Θα παίξουμε με μία ομάδα η οποία διαθέτει ποιότητα και εμπειρία και σαν στόχο έχει να πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα. Εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια να χαλαρώσουμε γιατί όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Αυτό που έχω πει και τα παιδιά και προσπαθούν να κάνουν, είναι να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, γιατί κάθε παιχνίδι έχει τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες του. Αυτό θα κάνουμε και την Κυριακή».

 

Υπάρχει ενθουσιασμός στις τάξεις της ομάδας μετά τη μεγάλη νίκη επί της Παναχαϊκής, σε βαθμό να σας ανησυχεί ίσως ένα τέτοιο γεγονός;

 

«Όχι. Το είπα και μετά το παιχνίδι με την Παναχαϊκή ότι χαρήκαμε την Κυριακή για τη νίκη μας αλλά από τη Δευτέρα έχει ξεκινήσει η προετοιμασία μας για τον αγώνα με τον Πανθρακικό. Αυτό που μʼ ευχαριστεί προσωπικά είναι ότι τα παιδιά δουλεύουν. Είμαστε σε καλή κατάσταση και αυτό μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία για το παιχνίδι της Κυριακής».

 

Η απουσία του Μιρτσέτα που αποτελεί μειονέκτημα ότι δεν θα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί, πώς σκέφτεστε να την αναπληρώσετε;

 

«Κοιτάξτε, ο Ιγκόρ είναι ένας χρήσιμος ποδοσφαιριστής για εμάς. Θα έλεγα ότι στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή μας βοήθησε αρκετά, ανεξάρτητα από το ότι πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ. Η εν γένει παρουσία του ήταν πάρα πολύ καλή. Υπάρχουν παιδιά τα οποία -και είμαι βέβαιος γιʼ αυτό- θʼ αναπληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο το κενό και την απουσία που έχουμε για την Κυριακή».

 

Διαπιστώνετε αλλαγές στην ομάδα από τη μέρα που επιστρέψατε σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο; Κι αν χρειάζεστε ίσως κι εσείς, έναν χρόνο προσαρμογής.

 

«Όχι, εγώ δεν χρειάζομαι χρόνο προσαρμογής. Ξέρω πού ήρθα και τις συνθήκες εργασίες που υπάρχουν στον Πλατανιά. Τα παιδιά μάλλον περισσότερο θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα τα οποία ζητάω εγώ και να αντιληφθούν τη δική μου φιλοσοφία. Νομίζω ότι θα χρειαστούμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Χρειάζεται υπομονή γιατί αυτό που εγώ προσωπικά έχω στο μυαλό μου για να παίξει η ομάδα, απέχει αυτή τη στιγμή. Χρειάζεται υπομονή και από μένα και από τα παιδιά».

 

Επειδή πρόκειται για το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι θα θέλατε νʼ αποστείλετε κάποιο μήνυμα προς τον κόσμο;

 

«Εμείς αυτό που θέλουμε την Κυριακή είναι τη βοήθεια του κόσμου. Το είπα και μετά το παιχνίδι με την Παναχαϊκή. Θέλουμε να είναι ο δωδέκατός μας παίκτης. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τον αποζημιώσουμε με καλό ποδόσφαιρο. Αυτός θα είναι κι ο σκοπός μας. Ο συνδυασμός καλού ποδοσφαίρου μαζί με αποτέλεσμα. Εμείς είμαστε νεοφώτιστοι στην κατηγορία και θα πρέπει όπως καταλαβαίνετε να μαζεύουμε και βαθμούς».

 

Μια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα όπως είναι ο Πλατανιάς στη Βʼ Εθνική, με τι τρόπο μπορεί να διαχειριστεί μία επιτυχία;

 

«Κοιτάξτε, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εμείς αυτή τη στιγμή, είναι να είμαστε προσγειωμένοι. Δεν έχουμε δικαίωμα με μία νίκη την οποία κάναμε την 1η αγωνιστική να ενθουσιαστούμε γιατί το πρωτάθλημα είναι δύσκολο, συν ότι δεν έχουμε την εμπειρία της κατηγορίας. Καταλαβαίνετε ότι θα πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και προσηλωμένοι ακόμη περισσότερο. Αυτό που σίγουρα έχουμε, είναι δίψα για διάκριση. Νομίζω πως είναι σημαντικό κίνητρο για τα συγκεκριμένα παιδιά, που έχουν και ποιότητα και θέληση, να μπορέσουν να βγουν μπροστά σε αυτή την κατηγορία και να γίνουν πρωταγωνιστές. Αυτό όμως για να γίνει θα χρειαστεί πολύ δουλειά και θα πρέπει να έχουμε υπομονή».

 

Ποια είναι τα ατού του Πανθρακικού και πώς σκέφτεστε να τʼ αντιμετωπίσετε;

 

«Κοιτάξτε, όταν παίζεις με μία ομάδα η οποία είναι έμπειρη στην κατηγορία, όχι μόνο από τη Football League αλλά και από την Super League, θα έλεγα ότι και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο αυτή η ομάδα είναι καλή. Από την αρχή της περιόδου, τα παιδιά του Πανθρακικού δουλεύουν με συγκεκριμένο προπονητή, έχουν ένα πλάνο. Από τη δική μας πλευρά, θα κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα. Δεν θα κοιτάξουμε να προσαρμοστούμε στα δεδομένα και στο παιχνίδι του Πανθρακικού. Αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία και όπως γνωρίζετε από πέρσι, προσπαθούμε να δώσουμε σε αυτή την ομάδα ταυτότητα και να ενσωματώσουμε στο παιχνίδι της όχι παθητικό αλλά ενεργητικό ρόλο. Αυτό θα κάνουμε και στο παιχνίδι της Κυριακής. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε ενεργητικό ρόλο».

 

 

Last modified onΠέμπτη, 03 Νοέμβριος 2011 18:45

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep