Logo
Print this page

«Φρονώ θα παίξουν και χωρίς άδεια»!

Η Παναχαϊκή έδειξε ότι έχει διαβεβαίωση πως θα πορευτεί χωρίς περιορισμούς ενίσχυσης ακόμα και χωρίς άδεια.

Οι διαρκείς παρατάσεις που έπαιρναν λόγω της πανδημίας - και στη διαδικασία αδειοδότησης - οι ΠΑΕ της Super League 2 ήταν δεδομένο ότι θα δημιουργούσαν μπάχαλο σε ό,τι αφορά στις κυρώσεις. Αυτοί αναφέρουν ρητά ότι αν κάποια ομάδα αποτύχει και σε δεύτερο βαθμό να πάρει άδεια, πορεύεται με ξένους κάτω των 23 χρόνων και 3 Έλληνες άνω των 25 ετών.

Η Παναχαϊκή, λοιπόν, απέτυχε στο πρώτο στάδιο, όμως ο εκ των νομικών της συμβούλων, Κώστας Κρεμμύδας δήλωσε στον Σπορ FM Πάτρας ότι... φρονεί πως ακόμα και χωρίς άδεια η ΠΑΕ δεν θα υπόκειται σε ηλικιακούς περιορισμούς, γιατί έχει ήδη ολοκληρώσει τις μεταγραφές της! Είτε, λοιπόν, οι Αχαιοί αγνοούν τις κυρώσεις, είτε έχουν τη διαβεβαίωση από την ΕΠΟ ότι μπορούν να χρησιμοποιούν ποδοσφαιριστές ανεξαρτήτου ηλικίας, όπως οι αδειοδοτημένες ΠΑΕ!

Το FL News επικοινώνησε με τον Διευθυντή Αδειοδοτήσεων, Γιώργο Δημητρίου, ο οποίος αρνήθηκε να κάνει το παραμικρό σχόλιο, ενώ και από τη διοργανώτρια αρχή επιβεβαίωναν πως οι ομάδες που δεν θα περάσουν τη διαδικασία, υπόκεινται σε περιορισμούς ενίσχυσης (ξένοι κάτω των 23 χρόνων και τρεις Έλληνες άνω των 25).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Εργοτέλης, ο οποίος περίμενε τις εξελίξεις για να ανακοινώσει την παραμονή Μπάτζιου και την απόκτηση Σαρρή, αλλά και ο Απόλλων Λάρισας που είχε ακυρώσει τη μεταγραφή του Χιντζίδη.

Εάν η ΕΠΟ και η Super League 2 δεν διευκρινίσουν τι ακριβώς ισχύει - προφανώς λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν - και υπάρξουν ομάδες χωρίς άδεια και χωρίς περιορισμούς, είναι δεδομένο ότι θα ξεκινήσουν ενστάσεις στα επίσημα παιχνίδια.

Από τις δηλώσεις του Κρεμμύδα, πάντως, φαίνεται ότι η Παναχαϊκή έχει τη διαβεβαίωση πως στο πρωτάθλημα της... ελαστικότητας, αν δεν πάρεις άδεια, μπορείς να αποκτήσεις ποδοσφαιριστές ανεξαρτήτου ηλικίας. Όπως ανέφερε:

«Θεωρούμε ότι θα λυθεί το θέμα. Είναι κάποιο πρόβλημα το οποίο δεν σας κρύβω ότι φοβόμασταν ότι μπορούσε να παρουσιαστεί. Υπάρχει ένα θέμα με τον κορονοϊό και με τις αποφάσεις όπου ανεστάλησαν όλες οι προθεσμίες. Αυτή η αδειοδότηση αφορά το έτος 2019 μέχρι τις 31/12. Άρα, λοιπόν, υπάρχει ένα μεγάλο μέρος εγγράφων που αφορούσαν στην προηγούμενη διοίκηση και υπάρχει ένα τμήμα που αφορά στη σημερινή. Οι συνεργάτες της ΠΑΕ συγκέντρωσαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα, κατατέθηκαν, αλλά υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις. Υπάρχουν προβλήματα...

Περιμένουμε την απόφαση καθαρογραμμένη. Από εκεί και πέρα έχουμε την προθεσμία της εφέσεως. Θα πράξουμε τα δέοντα για να δούμε τι ακριβώς γίνεται και πώς θα το διορθώσουμε. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να διορθωθούν, υπάρχουν κάποιες ελλείψεις, οι οποίες είναι προβληματικές, όμως θεωρώ ότι δεν δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα.

Έχουμε την προθεσμία έφεσης. Δεν φρονώ, όμως ότι δημιουργεί πρόβλημα η συγκεκριμένη απόφαση έτσι όπως είναι και με τις συνθήκες που επικρατούν. Είναι κάποια θέματα που χρήζουν ερμηνείας, γιατί έχουμε κάποιες καθυστερήσεις.

Δεν πάμε με το προηγούμενο καθεστώς. Δεν σημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα. Δεν έχει αφαίρεση βαθμών. Με το προηγούμενο καθεστώς υπάρχει πρόβλημα στις μεταγραφές. Η Παναχαϊκή, όμως έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφές της.

Με απλά λόγια πρώτον δεν είναι οριστική η αδειοδότηση για ένα πρόβλημα δίμηνο, δεύτερον ακόμα και αν παραμείνει η μη αδειοδότηση δεν έχουμε πρόβλημα συμμετοχής ή αφαίρεσης βαθμών. Υπάρχει ένα πρόβλημα που θα δούμε στην πορεία με κάποιες μεταγραφές που έχουν γίνει. Δεν υπάρχει θέμα να μη βάλεις τους αθλητές που έχεις βάλει ή να μην παίξουν!

Το ουσιαστικό κομμάτι το έχουμε λύσει, το τυπικό το έχουμε λύσει σε πολύ μεγάλο μέρος. Υπάρχει ένα κομμάτι που προσπαθούμε να το λύσουμε. Σας ξαναλέω, πρέπει να είναι ήσυχοι οι φίλοι της Παναχαϊκής, αφορά στην προηγούμενη χρήση. Εάν, λοιπόν, παραμείνει η απόφαση, νομίζω ότι δεν θα έχουμε κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα για τις μεταγραφές. Ξεκάθαρα, δεν υπάρχει κανένα θέμα αφαίρεσης ή μη συμμετοχής. Ούτε με τις μεταγραφές... φρονώ.

Δεν κρύβω ότι υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα που έχουν διορθωθεί. Υπάρχουν παράπλευρες απώλειες, υπάρχουν προβλήματα, αλλά νομίζω στο κομμάτι αυτό η ζημιά δεν είναι οριστική και δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει. Πιθανολογώ πως όχι. Δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποιο πρόβλημα.

Σκεφτείτε με τις μεταγραφές που έχουν γίνει, γιατί το μπάτζετ είναι από τα υψηλά, να μη μπορεί να συμμετάσχει κάποιος αθλητής. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο τέτοιο πρόβλημα μέχρι στιγμής. Εκεί είμαστε σε καλό δρόμο, το διευθετούμε με τον κύριο Μπάρλο και νομίζω ότι θα το ξεπεράσουμε».

Απόδοση: FL News

Last modified onΤρίτη, 13 Οκτώβριος 2020 16:52
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr