«Φίλους κανονικούς, όχι ηλεκτρονικούς»

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος θυμήθηκε ιστορίες από τα παιδικά του χρόνια από το Πάσχα.

Ο προπονητής της Παναχαϊκής, Σωκράτης Οφρυδόπουλος, μίλησε στην εφημερίδα "Πελοπόννησος". Γύρισε πίσω το χρόνο και θυμήθηκε ιστορίες από τα παιδικά του χρόνια από το Πάσχα.

«Η Ανάσταση και το Πάσχα συνοδευόταν ως επί το πλείστον στα παιδικά ανέμελα μας χρόνια με την επαρχία και το χωριό για όσα παιδιά φυσικά είχαν ρίζες στην επαρχία. Ήμουν ένα από αυτά τα παιδιά οπότε με το κλείσιμο των σχολείων θα περιμέναμε πως και πως εγώ την Μεγάλη Παρασκευή να κατέβουμε στην ιδιαίτερη πατρίδα της στο Ριόλο Αχαΐας. Ήμασταν τυχεροί γιατί ο συγχωρεμένος παππούς μου ο Παναγιώτης είχε μεγάλο σπίτι, λόγω των 7 παιδιών του, το οποίο ήταν δίπλα ακριβώς στο γήπεδο, έξω από χωριό.

Συνεπώς είχαμε την άπλα της εξοχής και την ελευθερία που στερούμασταν στην μεγαλούπολη. Μεγάλη οικογένεια, πολλά ξαδέρφια προσθέτοντας και τα παιδιά του χωριού συνέθεταν κάτι το ξεχωριστό. Κάναμε φίλους, παρέες, ζούσαμε μεταξύ μας. Όχι ηλεκτρονικούς φίλους όπως έχουν τα παιδιά μας. Κανονικούς φίλους. Ζούσαμε και βιώναμε την Μεγάλη εβδομάδα με τα ήθη και τα έθιμα μας με σεβασμό και κατάνυξη. Οι θεσμοί της οικογένειας και της θρησκείας μαζί με την παιδικότητα μας φάνταζαν ιδανικά! Ήμασταν ευτυχισμένοι!

Γιατί τότε ακόμα και ως παιδιά μπορούσαμε να διδάξουμε ακόμα και σε ένα ενήλικα τρία πράγματα. Πρώτον, να είμαστε ευτυχισμένοι χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο. Δεύτερον, να είμαστε πάντα απασχολημένοι με κάτι και τρίτον να απαιτούμε με όλη μας τη δύναμη και την παιδική ψυχή μας αυτό που θέλαμε».

Last modified onΠαρασκευή, 17 Απρίλιος 2020 21:14

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep