Logo
Print this page

«Το χάλι της ελληνικής Super League 2»

O Κώστας Ρουγκάλας μίλησε για τη μεταγραφή του στη Ρουμανία και για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο πρώην κεντρικός αμυντικός της Παναχαϊκής, Κώστας Ρουγκάλας μίλησε στο pelop.gr για την μεταγραφή του στη δεύτερη κατηγορία της Ρουμανίας, για τη Super League 2 και για την κατάσταση που βίωσε στην ομάδα της Πάτρας.

Αρχικά είπε: «Αποχώρησα γιατί η κατάσταση τότε ήταν τραγική. Δεν μπορούσα να υποστώ εκείνες τις συνθήκες. Είχα μάθει αλλιώς. Οταν συμφώνησα με την Παναχαϊκή το έκανα για να έλθω στη μεγάλη ομάδα της πόλης μου, να είμαι κοντά στην οικογένειά μου, αλλά έφτασα στο σημείο να μην ευχαριστιέμαι τίποτα. Η ομάδα δεν λειτουργούσε καν. Αυτά που λέμε ότι βρήκαν οι άνθρωποι που τώρα ανέλαβαν ισχύουν 100%. Ολα ήταν υπό το μηδέν. Από πληρωμές, τα γήπεδα που κάναμε προπόνηση και ήταν στα μαύρα τους τα χάλια, τα πάντα. Περάσαμε μία περίεργη κατάσταση».

Αυτά τόνισε ο πατρινός κεντρικός αμυντικός, Κώστας Ρουγκάλας, που συνεχίσει πλέον στην Ρουμανική Ντουνάρια Καλαράσε, αναφέρθηκε στην Παναχαϊκή, τον κορονοϊό και τα νέα δεδομένα, καθώς λόγω της κατάστασης έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και βρίσκεται σε αναμονή.

-Και υπήρχε και αυτή η παραφιλολογία που σε κάθε λάθος όλοι έλεγαν πολλά…
«Αυτό ήταν το χειρότερο. Το έβλεπα. Γενικά είναι στην Ελλάδα έτσι, αλλά ειδικά τότε σε εμάς με όσα ακούγονταν δεν μπορούσες όχι λάθος να κάνεις, αλλά ούτε καν υποψία λάθους να υπάρχει. Εγώ δεν πρόλαβα την έξαρση, όταν δηλαδή έγινε επίθεση στους παίκτες της Παναχαϊκής. Πάντως όσο ήμουν στην ομάδα στα 7-8 παιχνίδια που αγωνίστηκα μόνο με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα είχαμε χάσει με πραγματικά εκπληκτικό γκολ του Λεό, που δύσκολα στην καριέρα του θα βάλει κάποιο παρόμοιο. Και όμως διαβάζοντας κάπου στα social media κάποιος έγραψε ότι εγώ πήγαινα πίσω-πίσω μέχρι να δεχτούμε το γκολ, που ήταν άπιαστο. Ε, τότε σκέφτηκα ως εδώ. Θα σηκωθώ να φύγω να μην χαλάσω το όνομά μου. Να μην έχω καμία σκιά».

-Στη Ρουμανία πώς είναι τα πράγματα στη νυν ομάδα σου;
«Πρόκειται για ομάδα που πέρυσι ήταν στην Α' Εθνική, υποβιβάστηκε και είχε στόχο να επιστρέψει άμεσα στη μεγάλη κατηγορία. Ομως χάσαμε έδαφος γιατί από λάθος χρησιμοποιήθηκε τιμωρημένος ποδοσφαιριστής και μας αφαίρεσαν 6 βαθμούς. Βέβαια επειδή ανεβαίνουν οι δύο πρώτες ομάδες απευθείας και η τρίτη θα παίξει μπαράζ έχουμε ελπίδες να προλάβουμε τα μπαράζ γιατί ακόμη απομένουν 14 αγωνιστικές και μπορούμε να καλύψουμε τη διαφορά 7-8 βαθμών που μας χωρίζει από την ομάδα που τώρα είναι τρίτη».

-Το επίπεδο πώς είναι;
«Περίπου σαν της Ελλάδας. Υπάρχουν καλές, μέτριες και αδύναμες ομάδες. Ομως το πρωτάθλημα είναι μακρύ καθώς συμμετέχουν 20 ομάδες. Εχει το ενδιαφέρον του, δεν είναι το χάλι της Ελληνικής Σούπερ Λιγκ 2».

-Τα οικονομικά;
«Στο σύνολο καλύτερα από την Ελλάδα. Τουλάχιστον στην ομάδα που είμαι εγώ. Εχουμε λιγάκι καλύτερα συμβόλαια».

-Θα παραμείνεις εκεί;
«Καλά δεν τρελαίνομαι για να συνεχίσω στην Β' Εθνική Ρουμανίας. Εγώ πήγα με σκοπό ότι θα ανέβουμε και να συμμετάσχω του χρόνου στην Α' Εθνική. Αν αυτό δεν συμβεί δύσκολα θα μείνω, εκτός και εάν υπάρξει κάποια πρόταση πραγματικά εξαιρετική».

«ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΤΡΑ»

Ο Κώστας Ρουγκάλας έχει επιστρέψει στην Ελλάδα από την εβδομάδα που πέρασε λόγω του κορονοϊού και περιγράφοντας την κατάσταση που έζησε τόνισε: «Ημουν στην Ελλάδα για μια-δύο ημέρες γιατί είχαμε ρεπό, επέστρεψα στη Ρουμανία την περασμένη Πέμπτη και την επομένη μας ανακοίνωσαν τα μέτρα για την διακοπή του πρωταθλήματος. Αμέσως μάζεψα τα πράγματα μου και είμαι και πάλι στην Πάτρα. Περιμένω οδηγίες από την ομάδα μου για το τι θα συμβεί και πως θα προχωρήσουμε».

-Τι συμβαίνει στη Ρουμανία, πώς αντιμετωπίζουν την κατάσταση με τον κορονοϊό;
«Τα έκλεισαν όλα όπως και στην Ελλάδα. Ολα τα πρωταθλήματα σε όλα τα σπορ σταμάτησαν σε πρώτη φάση για τρεις εβδομάδες και βλέπουμε. Θα επανακτιμηθεί η κατάσταση και τα δεδομένα στις αρχές του Απριλίου. Αυτή είναι η ενημέρωση που έχω».

-Θα είναι οριστική η διακοπή;
«Εκτιμώ από αυτά που γνωρίζω πως συμβεί σε όλη την Ευρώπη, ότι αποφασιστεί στα προηγμένα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα θα το ακολουθήσουν και στη Ρουμανία. Ομως εκεί τα πράγματα στο σύστημα υγείας είναι τραγικά. Δεν υπάρχει τίποτα. Αν ο ιός εξαπλωθεί πολύ φοβάμαι ότι η κατάσταση θα γίνει σαν την Ιταλία και ακόμη χειρότερα. Είναι πάρα πολύ πίσω».

-Ο κόσμος πώς το αντιμετώπισε; Πειθάρχησαν στα μέτρα;
«Οχι. Τουλάχιστον όσο ήμουν εγώ ή από αυτά που μάθαινα δεν ακολούθησαν τις οδηγίες. Σαν λαός γενικότερα οι Ρουμάνοι είναι αυτό που λέμε στην Ελλάδα, πέρα βρέχει. Αρκετοί δεν αντιμετώπισαν με την σοβαρότητα που πρέπει συνολικά την κατάσταση».

-Εχεις παίξει στο Βέλγιο, στην Ισπανία, τώρα στη Ρουμανία. Εχεις επαφές, τι λένε νυν και πρώην συμπαίκτες σου ανά την Ευρώπη για τον κορονοϊό;
«Με πρώην συμπαίκτες δεν έχω μιλήσει ακόμη. Ομως επικοινωνώ με νυν συμπαίκτες μου. Εναν Τούρκο που ζει στην Ελβετία, έναν Ισπανό και έναν Αυστριακό. Παντού τα ίδια ισχύουν. Εχουν κατεβάσει ρολά. Εχει γίνει τρόμος αυτή η υπόθεση. Πραγματικά κανείς δεν μπορεί να έχει την ίδια άνεση που είχε πριν».

-Εδώ στην Ελλάδα πώς βλέπεις την κατάσταση;
«Ειχα έρθει λίγο μετά τις απόκριες αξιοποιώντας ένα κενό και επέστρεψα στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Βλέπω μεγάλη αλλαγή σε σχέση με το πριν. Πριν πολλοί έλεγαν «έλα μωρέ, όλα καλά θα πάνε». Τώρα για να το πω ευγενικά τα γάλατα έχουν σφίξει. Ο κόσμος έχει φοβηθεί και προσέχει πάρα πολύ. Ακόμη και σε Σούπερ Μάρκετ βλέπω πλέον μεγάλους ανθρώπους να ακολουθούν με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα και να περιμένει ο καθένας τη σειρά του. Για παράδειγμα ο πατέρας μου, που είναι παλιάς κοπής, συνεχώς μου τηλεφωνεί. Ενημερώνεται, είναι μέσα στα πράγματα. Προσέχει αρκετά, όπως βέβαια προσέχουμε όλοι μας και πρέπει να προσέχουμε και να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών».

Last modified onΠαρασκευή, 20 Μάρτιος 2020 13:16
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr