Η σύλληψη και το εισιτήριο επιστροφής

«Μύλος» στην εκδίκαση της καταγγελίας της Παναχαϊκής κατά του Χοσέ Μοντιέλ. Το «φάουλ» του Παραγουανού και το εισιτήριο της επιστροφής.

Μία ακόμα καταγγελία για λύση συμβολαίου ξένου ποδοσφαιριστή αναμένεται να κερδίσει, τουλάχιστον πρωτόδικα, η Παναχαϊκή. Αυτό το συμπέρασμα βγήκε από τη συνεδρίαση της ΠΕΕΟΔ τη Δευτέρα (10/09), οπότε συζητήθηκε η υπόθεση του Χοσέ Μοντιέλ.

Η εκδίκαση διήρκησε πάνω από μία ώρα, περιελάμβανε εντάσεις ακόμα και μεταξύ των μελών της επιτροπής, μετάφραση των λεγομένων αλλοδαπού μάρτυρα εν μέσω… βαβούρας, υπόνοιες ότι η ΠΑΕ ήταν πίσω από τη σύλληψη του Παραγουανού και μία απόδειξη από τον Χάρη Γρηγορίου ότι αυτός είχε εν τέλει στα χέρια του εισιτήριο επιστροφής, σε αντίθεση με όσα υποστήριξε η πλευρά του παίκτη.

Το FL News ήταν το μόνο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που παρακολούθησε τη διαδικασία και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ…

Η πατρινή ομάδα θέλει να λύσει το συμβόλαιο του Μοντιέλ, γιατί σύμφωνα με τον νομικό της ΠΑΕ, Χάρη Γρηγορίου: «Είναι άφαντος από τις 17 Μαΐου. Είναι εξοφλημένος πλήρως και δεν θέλουμε να υποφέρουμε άλλο από έναν ποδοσφαιριστή με θέματα προσαρμοστικότητας. Τον καλέσαμε σε απολογία. Είχε ξενοικιάσει το RBNB που έμενε. Κοινοποιήσαμε στον ΠΣΑΠ, όχι οπουδήποτε ή να κατασκευάσουμε».

Η αντίδραση του εκπροσώπου της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠ, Μανώλη Αλαφραγκή; Αρνήθηκε την καταγγελία ως απαράδεκτη και είπε: «Δεν ξέρουμε αν έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες. Και κατασκευή να ήταν όπως είχαν κάνει με τον Κόβατσετς, πάλι η επιτροπή σας θα την έκανε δεκτή. Ο ποδοσφαιριστής παρακαλούσε και παρακαλάει να γυρίσει από τον Ιούνιο».

Ο Γρηγορίου χαρακτήρισε τον Μοντιέλ καθαρή περίπτωση λιποτάκτη, ανάγωγο επαγγελματικά ποδοσφαιριστή και είπε: «Έκανε τουρισμό, δεν βρήκε τίποτα και θέλει να έρθει τώρα». Τότε, η πλευρά του Παραγουανού ισχυρίστηκε ότι ο ποδοσφαιριστής δεν είχε συμβόλαιο επιστροφής… «Τον Μάιο του έδωσαν 20.000 ευρώ μετρητά και εισιτήριο χωρίς επιστροφή, παρότι το προέβλεπε το συμβόλαιό του. Παρακαλούσε τον πρόεδρο να πάει στην Ολλανδία. Ο ίδιος αρνούνταν και του ζητούσε να βρει ομάδα, γιατί είχε ακριβό συμβόλαιο. Ο μάνατζέρ του ζητούσε να μείνει ακόμα και με τα μισά».

Ο δικηγόρος της Παναχαϊκής σημείωσε ότι ο μάνατζερ (ήταν παρών ως μάρτυρας) όφειλε να πει στον ποδοσφαιριστή να πάει στην προετοιμασία και ακολούθως κατέθεσε ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιώργος Αποστολόπουλος. Όπως είπε, είχε εκδοθεί εισιτήριο μετ’ επιστροφής και έγιναν πολλές προσπάθειες να επικοινωνήσουν με τον Μοντιέλ χωρίς αποτέλεσμα. Σε ερώτηση αν υπολογιζόταν από την ομάδα απάντησε: «Αν δεν τον ήθελαν, δεν θα τον αναζητούσαμε. Από την αρχή φαινόταν διστακτικός ως προς την προσαρμογή, αν και εξαιρετικό παιδί».

Ο Αλαφραγκής ρώτησε τον Αποστολόπουλο πόσα λεφτά έδωσε η ΠΑΕ στον Μοντιέλ πριν φύγει στις 17 Μαΐου. Εκείνος αρνήθηκε ότι ήταν 20.000 ευρώ και είπε: «Μπερδεύεστε με την απόδειξη. Υπέγραψε μια συνολική απόδειξη». Δήλωσε παράλληλα άγνοια στην ερώτηση: «Ξέρετε ότι τον συνέλαβαν στη Γερμανία στο αεροδρόμιο με 20.000 ευρώ πάνω του;». Ανέφερε ακόμα ο μάρτυρας της ΠΑΕ ότι η επιστροφή του Παραγουανού ήταν προγραμματισμένη για αρχές Ιουλίου, ότι το διαμέρισμα που έμενε κόστιζε 800 ευρώ τον μήνα και σε ερώτηση αν η ΠΑΕ τον θέλει τώρα, απάντησε ο Γρηγορίου: «Τι να τον κάνουμε τώρα απροετοίμαστο;».

«Να γυρίσει και με τα μισά λεφτά»

Μάρτυρας υπέρ του Μοντιέλ ήταν ο συμπατριώτης του μάνατζερ. Τη μετάφραση από τα αγγλικά ορίστηκε να κάνει η δικηγόρος, Άννα Νικολούση, όμως οι διαδοχικές ερωτήσεις της επιτροπής εν μέσω… βαβούρας έκαναν τη διαδικασία ακόμα πιο δύσκολη. Απευθύνονταν ερωτήσεις που δεν απαντήθηκαν ποτέ και, μάλιστα, η πλευρά του παίκτη επέμενε να γίνουν κι άλλες ερωτήσεις, γιατί «θα πάμε στην εφέσεων και πρέπει να έχει καταγραφεί η κατάθεση».

Ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ποτέ δεν εγκατέλειψε την Παναχαϊκή ο Μοντιέλ. Εκείνη δεν πλήρωνε μισθούς και δεν έδωσε το εισιτήριο για την επιστροφή. Μίλησα με τον πρόεδρο στις 28 Ιουνίου και έδωσε προφορικά άδεια μέχρι να συζητήσουμε την κατάσταση. Του ζήτησα χαρτί, αλλά ο λόγος του θεώρησα ότι ήταν συμβόλαιο. Πάντα ήθελε να έρθει, ακόμα και αν η ΠΑΕ δεν τον σεβάστηκε. Μία, δύο φορές να πληρώθηκε. Παρείχε τις υπηρεσίες του ακόμα και αν δεν πληρωνόταν, γιατί είναι επαγγελματίας. Τέλος Μαΐου πήρε 20.000».

Όταν έγινε ερώτηση στον μάρτυρα σχετικά με τη σύλληψή του, ο Γρηγορίου αντέδρασε και είπε: «Είναι εκτός αντικειμένου οι ερωτήσεις. Αν τον έπιασαν με ναρκωτικά ή χρήματα δεν αφορά την ομάδα». «Τον συνέλαβαν και του πήραν τα χρήματα», απάντησε και σημείωσε: «Είχε μαζί το συμβόλαιο και την άδεια εργασίας. Η ομάδα θεωρώ ότι ενημέρωσε την αστυνομία»!

Στη συνέχεια ο ατζέντης του Μοντιέλ κατηγόρησε τον πρόεδρο, Σάκη Καλογερόπουλο ότι «είναι διπρόσωπος», υποστηρίζοντας πως «συναντηθήκαμε στην Ολλανδία στις 16 Ιουλίου και μετά το τέλος της συζήτησης έμαθα ότι πίσω από την πλάτη μου, τον καλούσε σε απολογία. Εγώ προσπάθησα να του βγάλουν εισιτήριο επιστροφής και να πάει στην προετοιμασία. Πώς να έρθει; Κολυμπώντας; Πώς να απαντήσει στην απολογία όταν είχε προφορική άδεια από τον πρόεδρο να μείνει στη χώρα του;».

Όταν ο πρόεδρος της έδρας, Βασίλης Ανδρόνικος ρώτησε «Δεν ξέρει τη δουλειά του ως μάνατζερ; Πώς αρκέστηκε σε προφορική συμφωνία;», πήρε την απάντηση: «Όχι. Ο λόγος του προέδρου είναι συμβόλαιο. Εγώ έλεγα ότι αν το συμβόλαιό του ήταν υψηλό να το αλλάξουμε. Έχει υποχρέωση να υπερασπιστεί τη φανέλα της Παναχαϊκής».

Ο Γρηγορίου ρώτησε τον μάρτυρα αν στις 18 Ιουλίου «ζητούσατε από τον… διπρόσωπο πρόεδρο να κάνετε μπίζνες και με άλλους παίκτες;». «Ναι, θέλω να βοηθήσω την ομάδα», ήταν η απάντηση, ενώ παράλληλα σημείωσε: «Αν στείλουν το εισιτήριο και αύριο θα έρθει ο Μοντιέλ. Είναι επαγγελματίας και προπονείται με personal trainer».

Τότε ο Γρηγορίου παρουσίασε στην έδρα μέσω του κινητού του τηλεφώνου το εισιτήριο της επιστροφής του Μοντιέλ και είπε: «Είναι ψεύτης ο μάρτυρας. Ειπώθηκε ότι ο πρόεδρος είναι δολοπλόκος, ρουφιάνος, με δύο πρόσωπα. Ο μάρτυρας ψεύδεται και η ΠΑΕ απολογείται σ’ αυτόν τον ψεύτη. Θα προσκομίσω τη βεβαίωση από τις αεροπορικές εταιρείες, αλλά δεν περίμενα ότι θα ερχόταν εδώ ο Μοντιέλ και θα έλεγε ότι θέλει να γυρίσει».

Last modified onΤρίτη, 10 Σεπτέμβριος 2019 02:13

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep