Το κομβικό 68%

Δεν βρέθηκε λύση ούτε στην τελευταία συνάντηση που  είχαν οι μέτοχοι της Παναχαϊκής για το μέλλον της ΠΑΕ. Δεν βρέθηκε λύση ούτε στην τελευταία συνάντηση που είχαν οι μέτοχοι της Παναχαϊκής για το μέλλον της ΠΑΕ.

Στην Παναχαϊκή συνεχίζουν να ζουν μέσα στη διοικητική αβεβαιότητα με τους μετόχους της ΠΑΕ να μην βρίσκουν λύσεις στην άτυπη σύσκεψη που είχαν.

Δύο σχεδόν μήνες μετά την παραίτηση του Κώστα Μπακαλάρου από τη θέση του προέδρου της Παναχαϊκής και έναν από την φυγή του Κώστα Κατσουράνη από το πόστο του τεχνικού διευθυντή δεν έχουν προχωρήσει οι εξελίξεις ώστε να βρεθεί νέος χρηματοδότης. Η διάλυση της «Παναχαϊκής Συμμαχίας» έχει ξεκινήσει αρκετούς μήνες πριν και όλα έδειχναν πως δεν υπάρχει σύμπνοια, ακόμη και στο να αποφασίσουν σε ποιον θα παραχωρήσουν τις μετοχές τους ώστε να υπάρξει επόμενη μέρα στην ΠΑΕ.

Οι δύο μέχρι τώρα υποψηφιότητες, του Θανάση Παπαγεωργίου και του Δημήτρη Δρόσου δεν έχουν την κοινή αποδοχή και έτσι φαντάζει δύσκολο να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις, με την πλευρά Παπαγεωργίου να έχει ήδη κάνει επίσημη δήλωση απόσυρσης του ενδιαφέροντός του. Βέβαια η έλλειψη άλλων λύσεων έχει κάνει κάποιες πλευρές να διατηρούν ακόμη την επαφή ώστε να μην οδηγηθεί σε ναυάγιο όλο το εγχείρημα που ξεκίνησε το 2016 και έφερε την ομάδα από την Γ’ Εθνική στη Football League καθαρή από χρέη, χάρη και στην τροπολογία Βασιλειάδη.

Την Παρασκευή (28/12) οι μέτοχοι έκαναν μια άτυπη συγκέντρωση για να ξεκαθαρίσουν το μέλλον, αφού θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια ώστε να βγουν τα έσοδα και να σωθεί η χρονιά. Οι μήνες που περνούν δημιουργούν ήδη παραπάνω έξοδα και βαραίνουν την ομάδα με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν τα δεδομένα, αλλά και κάτω από αυτό το βάρος δεν φαίνεται να βρίσκουν λύση.

Οι μεγάλοι μέτοχοι της ΠΑΕ είναι ο Κώστας Μπακαλάρος με 25% και ο Πλάτων Μαρλαφέκας με 20% και θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι δύο ώστε ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ να έχει το 68% που τον κατοχυρώνει σε όλες τις λειτουργίες που αφορούν την εταιρία. Κοινή λύση δεν μοιάζει να υπάρχει, ενώ σε αυτή τη συνάντηση ενημερώθηκαν και οι υπόλοιποι μέτοχοι πως δεν δημιουργήθηκε έδαφος στις «σοβαρές» προτάσεις που είχε προς συζήτηση η πλευρά του Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει πάλι κάποια επαφή επειδή ακόμη και κάποιος από τους μετόχους να θέλει να προχωρήσει μόνος του θα πρέπει να πάρει τις μετοχές ώστε να είναι απόλυτος κυρίαρχος της προσπάθειάς του. 

Η ομάδα, πάντως, έχει ήδη βιώσει κάποιες από τις συνέπειες της νέας εποχής, αφού ταξίδεψε με καράβι για την Κρήτη στο ματς με τον Εργοτέλη και όχι με αεροπλάνο όπως τις προηγούμενες φορές. Τα έσοδα του πρωταθλήματος είναι μετρημένα, οι ημερομηνίες καταβολής τους από την διοργανώτρια αβέβαιες και θα χρειαστεί κάθε μήνα ακόμη και για τα τρέχοντα έξοδα να γίνουν μεγάλες προσπάθειες από τους λίγους που φροντίζουν πλέον για να υπάρχει ρευστότητα στην ΠΑΕ.   

Παράλληλα είναι στο αέρα η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 400.000 € που είχε αποφασιστεί στο συμβούλιο της 15ης Οκτωβρίου, αλλά δεν έχει προχωρήσει. Θα δοθεί νέα παράταση ώστε η ΠΑΕ να είναι μέσα στα όρια που ορίζει ο νόμος και να μην έχει θέματα με τον ισολογισμό της, ενώ οι άνθρωποι της ομάδας θα ήταν ευχαριστημένοι ακόμη και αν βρεθούν τα 180.000 € που ισοδυναμούν με τα τρέχοντα έξοδα για να βγει η χρονιά.

Last modified onΔευτέρα, 31 Δεκέμβριος 2018 16:40

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep