Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Ο Κούγιας για ΠΑΣ, Παναχαϊκή

Ο πρόεδρος των «κοκκινόμαυρων» ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου στην Κρανούλα.

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας έκανε δηλώσεις μετά την πρόκριση της Παναχαϊκής σε βάρος της Δόξας Κρανούλας και αναφέρθηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, το ελληνικό ποδόσφαιρο και την Παναχαϊκή.

Αρχικά δήλωσε: «Κάθε φορά που γυρίζω στην πατρίδα, γιατί για μένα είναι πατρίδα τα Γιάννινα, νιώθω υπέροχα. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της περιοχής για την υποδοχή που είχα. Ένα από τα καλύτερα κομμάτια της ζωής μου, ήταν όταν είχα την ηγεσία του ΠΑΣ. Χάρηκα που είδα κάποια παιδιά που πήρα εγώ στον ΠΑΣ από μικρή ηλικία και τα είδα στην Κρανούλα όπως οι Κουβεντάρης, Χήρας, Γιάκος, Δαμάντης, Τασιούλας. Ήθελα να φτιάξω μια ομάδα με ταλέντα. Στενοχωριέμαι που ο Καζναφερης παίζει αλλού, ο Γεωργιάδης που είναι σε άλλη ομάδα, που δεν παίζουν στον ΠΑΣ ο Μιχαήλ, ο Τζάνης και άλλα παιδιά δεμένα με την ομάδα και έρχονται γυρολόγοι από την Αφρική, την Κεντρική Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και από παντού που δεν προσφέρουν περισσότερα από τα ντόπια παιδιά»

Για τον ΠΑΣ είπε ακόμα: «Παρακολουθώ αυτή την αρρωστημένη ατμόσφαιρα που υπάρχει γύρω από το ΠΑΣ Γιάννινα, θα πρέπει να κάνω εγώ την έκκληση ασχέτως αν ακουστώ ή δεν ακουστώ: Προς Θεού στηρίξτε την ομάδα. Δεν υπάρχει ο τέλειος πρόεδρος και ο τέλειος ιδιοκτήτης. Ο κ. Χριστοβασίλης είναι άνω του μέσου όρου ιδιοκτήτης. Και σας το λέω εγώ που έφυγα πικραμένος επειδή πέρασε ο Πανθρακικός μέσα από τον Ηλυσιακό όταν ήταν αυτός πρόεδρος στον Ηλυσιακό και έτσι δεν βγήκε ο ΠΑΣ στην Α’ Εθνική οπότε αναγκάστηκα εγώ να πουλήσω τις μετοχές μου από την κρίση που δημιούργησαν οι Blue Vayeros και κάποιοι άλλοι τοπικοί παράγοντες. Δεν θέλω να κοιτάζω πίσω. Αλλά αν θέλετε να μη χαθεί το παιχνίδι, και να μη δούμε στιγμές σαν αυτές του παρελθόντος που κινδύνεψε ο ΠΑΣ επί Κολέμπα να φτάσει στη Δ’ Εθνική, κάνω έκκληση να βοηθήσουν όλοι στα Γιάννινα τον κ. Χριστοβασίλη.

Η δεύτερη έκκληση που κάνω είναι οι οργανωμένοι να αφήσουν αυτό το σφιχταγκάλιασμα με την ομάδα, δεν προσφέρουν έτσι τίποτα. Είναι υπέροχο αυτό που κάνουν με τα διαρκείας και αυτό δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα, είναι υπέροχο αυτό που κάνουν με τις πινακίδες και υπέροχο αυτό που κάνουν εκτός ποδοσφαίρου, αλλά αυτή η διάθεσή τους να επιλέγουν ποιος θα είναι ο προπονητής, ποιος θα είναι ο γενικός αρχηγός, ποιος παίκτης μας αρέσει, ποιος παίκτης δεν θα έρθει, ποιος θα φύγει, θα πρέπει να τελειώσει. Και μία έκκληση ακόμα: Να αλλάξουν τα αποδυτήρια του ΠΑΣ και να γυρίσουν οι Γιαννιώτες. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Αν δεν αλλάξουν τα αποδυτήρια για να επανέλθουν οι Γιαννιώτες, το πρόβλημα θα είναι τεράστιο. Ο Βαγγέλης και ο κάθε ….τσουτσουνέλης θα πρέπει να είναι σε άλλους χώρους. Τα Γιάννινα είναι άλλη ομάδα, έχουν άλλη αισθητική, άλλη δυναμική και άλλη κουλτούρα. Αυτοί οι τύποι είναι για άλλες ομάδες, είναι για τις ομάδες του παρασκηνίου. Εάν δεν το καταλάβουν στα Γιάννινα ότι πρέπει να καθαρίσουν τα αποδυτήρια, δεν γίνεται τίποτα».

Για την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο τόνισε: «Στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, τιμωρήθηκαν οι αρχηγοί, διαλύθηκαν οι ομάδες τους, έγινε μια κάθαρση, αλλά ακόμα δεν έγινε η κάθαρση. Περιμένω να δω ποιοι θα είναι αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τις ομάδες στο συμβούλιο που έχουμε της Β’ Εθνικής και αυτό το πρωτάθλημα είναι η βάση του ποδοσφαίρου. Είναι πολύ σημαντικό να είναι καθαρές οι τρεις ομάδες που θα ανεβούν στην σούπερ λιγκ».

Για την Παναχαϊκή δήλωσε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα νέα παιδιά της Παναχαϊκής. Χάρηκα για τον Ανδρούτσο που έκανε το πρώτο επίσημο παιχνίδι, που είναι και Ηπειρωτόπουλο και είναι αδιανόητο που δεν αγωνίζεται στον ΠΑΣ Γιάννινα και χαίρομαι αυτό που κάνουν τα νέα παιδιά ηλικίας 18-22 ετών στην Παναχαϊκή που έδειξαν ωραία εικόνα στο παιχνίδι. Η Πάτρα είναι μεγάλη πόλη. Στην Παναχαϊκή βρήκα λαμόγια γύρω από την ομάδα, που προσπαθούσαν να βγάλουν το μεροκαματάκι τους. Σιγά σιγά απομακρύνθηκαν και η Παναχαϊκή μας έγινε μια οικογένεια και θα φτάσει εκεί που ονειρεύεται ο κόσμο της. Έρχονται 5000 στο γήπεδο και υπάρχουν 30 αληταράδες που προσπαθούν να χαλάσουν την καλή εικόνα και να αμαυρώσουν την ιστορία μιας ομάδας 120 ετών. Σε μένα αυτά δεν περνάνε και δεν τα επιτρέπει αυτά και η Πάτρα που προσπαθεί να τους απομακρύνει. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε στα Γιάννινα όταν χτύπησαν τον Κιάσσο και τον έβριζαν στους αγώνες. Τότε έπρεπε να γίνει ένα ξεκαθάρισμα και στα Γιάννινα. Αυτό κάνω στην Πάτρα και είμαι μαθημένος απ’ αυτά που έπαθα στα Γιάννινα».

Ο Κούγιας ρωτήθηκε για τις απαιτήσεις της επιτροπής διοίκησης από τον ΠΑΣ που αφορούν εν μέρει και την δική του θητεία και ανέφερε: «Με τη συμφωνία που έκανα με τον κ. Χριστοβασίλη δεν άφησα ούτε ένα ευρώ χρέος. Οτιδήποτε αφορούσε τη δική μου θητεία, το πλήρωσα μέχρι την τελευταία δεκάρα και έμεινε ένα τελευταίο υπόλοιπο. Είναι ντροπή να ζητούν χρήματα από τον κ. Χριστοβασίλη από περίοδο που είναι πρόεδρος αυτός και από μένα χρήματα που είναι ελάχιστα απ’ αυτά που εγώ χάλασα για να φτιαχτεί το Πανηπειρωτικό που με παρέμβαση Γιώργου Σιόντη κάναμε ένα ωραίο προπονητικό κέντρο και χάλασα 350.000 ευρώ. Τα κτίρια ήταν σάπια και τα αναστηλώσαμε. Ενώ θα έπρεπε κάποιοι να εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους, αφού είχαμε και 1200 ευρώ ενοίκιο στο ΠΕΑΚΙ με όλα τα έξοδα λειτουργίας. Θα προτιμούσα να δώσω τα 50.000 ευρώ που ήταν τα δικαιώματα και να μη ξόδευα τόσα χρήματα για το κέντρο. Αλλά κάναμε μια συμφωνία κυρίων με τον κ. Μπαράτσα. Τον κ. Κρανά δεν τον ξέρω. Έχω εξαιρετικές πληροφορίες για τον κ. Κρανά αλλά είναι άδικο αυτό που γίνεται προς τον κ. Χριστοβασίλη, αλλά και προς τον ΠΑΣ Γιάννινα. Και ο κ. Χριστοβασίλης χάλασε χρήματα για να φτιάξει το γήπεδο. Από εμάς που φτιάξαμε τα δημόσια κτίρια και ξοδέψαμε πολλά χρήματα, είναι αρρώστια να μας ζητάνε 150.000 ευρώ. Κάναμε το ΤΑΠ με ειδικό νόμο της Βουλής, κάναμε όλα τα έργα και δώσαμε ζωή στον ΠΑΣ».

Για την αποχή του κόσμου του ΠΑΣ από το γήπεδο: «Όταν περνάει το μήνυμα ότι ο πρόεδρος βλέπει την ομάδα για να οικονομήσει είναι πρόβλημα. Αυτό δημιούργησε ένα αρνητικό κλίμα. Πρέπει να υπάρχει συναίσθημα σε μια ομάδα. Και είναι λάθος που αφελληνίστηκε ο ΠΑΣ και δεν παίζουν Ελληνόπουλα»

Φυντάνης: «Σε άλλη λογική»

Ο τεχνικός της ομάδας της Πάτρας, Ηλίας Φυντάνης σημείωσε: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε και αξιόλογη ομάδα που μπορεί να παίξει καθαρό ποδόσφαιρο. Αυτό βοήθησε και εμάς, αλλά εμείς στο α’ ημίχρονο είχαμε το μυαλό στο ματς με την Καλλιθέα. Μόλις οι παίκτες είδαν τα σκούρα στο β’ ημίχρονο έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, χάσαμε ευκαιρίες και δίκαια φτάσαμε στη νίκη.

Η Παναχαϊκή άρχισε να γίνεται οικογένεια και φάνηκε σε δύο ενέργειες που ο Μενδρινός επέμενε να αγωνιστεί με πυρετό, ο δε Σπίνουλας ήταν εκτός αποστολής και ταξίδεψε μόνος από την Πάτρα και ήρθε να αγωνιστεί. Συγχαρητήρια στη Δόξα, δικαιούται να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Η Παναχαϊκή μπαίνει σε μια άλλη λογική, να γίνει μια ομάδα με δύναμη και τσαμπουκά στο ποδόσφαιρο, εντός και εκτός έδρας σε όλα τα παιχνίδια».

Ο τερματοφύλακας της Παναχαϊκής, Απόστολος Ανδρούτσος είπε: «Χρειαζόμασταν την πρόκριση οπωσδήποτε για πολλούς λόγους. Την πήραμε έστω στα πέναλτι απέναντι σε μια καλή ομάδα. Από εδώ και πέρα να κοιτάξουμε το παιχνίδι της Κυριακής για να πάρουμε τους τρεις πόντους».

Last modified onΠαρασκευή, 25 Νοέμβριος 2011 15:41

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep