Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64

Κούγιας: «Αηδίασα...»

Ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι ο υπόκοσμος δεν τον θέλει στο ποδόσφαιρο.

Παρέμβαση στην τηλεοπτική «Δίκη» στο ΣΚΑΪ έκανε ο Αλέξης Κούγιας με αφορμή την απόφασή του να δημοσιοποιήσει στους θεσμικούς φορείς της Πάτρας ότι σκοπεύει να διαλύσει την Παναχαϊκή. Μίλησε για υπόκοσμο στο ποδόσφαιρο που είναι αήττητος, χαρακτήρισε την ΑΕΛ Καλλονής περιφερόμενο θίασο και τόνισε πως η διαπίστωσή του είναι πως το σύστημα είναι αήττητο.

Το flnews.gr σας παρουσιάσει όλα όσα δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας:

«Την απόφαση αυτή την πήρα το βράδυ της Κυριακής. Κουράστηκα, αηδίασα. Έχω καριέρα στο επάγγελμά μου που με έχει ικανοποιήσει, είμαι αποδεκτός από τους συναδέλφους μου και έχω πάθος με το ποδόσφαιρο το οποίο το έχω ταυτισμένο με γιορτή»

«Η Παναχαϊκή είναι σχεδόν εξυγιασμενη, δίνει καθημερινά εξετάσεις καθαρότητας, αγωνίζεται σε ένα από τα ωραιότερα στάδια, έχει δικό της προπονητικό κέντρο και δεν έχει προσφυγές. Την απόφαση αυτή την πήρα το βράδυ της Κυριακής. Κουράστηκα, αηδίασα. Έχω καριέρα στο επάγγελμά μου που με έχει ικανοποιήσει, είμαι αποδεκτός από τους συναδέλφους μου και έχω πάθος με το ποδόσφαιρο το οποίο το έχω ταυτισμένο με γιορτή.

Είχα την τιμή να επωμιστώ τις τύχες δύο ιστορικών ομάδων, του ΠΑΣ και της Παναχαϊκής λίγο πριν πτωχεύσει. Προσπάθησα να την εξυγιάνω και τα κατάφερα. Με τον ΠΑΣ αποκλείσαμε τον Ολυμπιακό, αλλά αυτή η παντοδυναμία του υποκόσμου διοικεί το ποδόσφαιρο. Πρόκειται για απόφαση του υποκόσμου που δεν θέλει τον Αλέξη Κούγια στη Super League. Δεν τον θέλει δίπλα στον Μώραλη, τον Μποροβήλο, τον Κομπότη, τον Χριστοβασίλη και δίπλα σε όλους όσοι κατηγορήθηκαν για κακουργήματα γύρω από το ποδόσφαιρο. Δεν τον θέλει, γιατί έχει απόψεις για γήπεδα γεμάτα και όχι για ποδόσφαιρο με ομάδες μικρών χωριών της Ελλάδος.

«Πρόκειται για απόφαση του υποκόσμου που δεν θέλει τον Αλέξη Κούγια στη Super League. Δεν τον θέλει δίπλα στον Μώραλη, τον Μποροβήλο, τον Κομπότη, τον Χριστοβασίλη και δίπλα σε όλους όσοι κατηγορήθηκαν για κακουργήματα γύρω από το ποδόσφαιρο»

Με τον ΠΑΣ δεν μας ήθελαν στην Α' Εθνική. Ήθελαν ομάδες που ανέβαιναν σαν πολυβόλα τις κατηγορίες. Την Κυριακή το κανάλι που έχει τα δικαιώματα του πρωταθλήματος έδειχνε γήπεδα χωρίς κόσμο. Στο άδειο ΟΑΚΑ έπαιζε ένας περιφερόμενος θίασος που είναι δημιούργημα ενός νόσου συστήματος με ένα μικρό χωριό 2.000 κατοίκων, τον Πλατανιά. Γιατί; Γιατί δύο διαιτητές - κακοποιοί, κάποιοι Αμπάρκιολης και Κάμπαξης στα πλέι οφ στέρησαν από την Παναχαϊκή τη δυνατότητα να ανέβει και να είναι στη Super League αντί του Πλατανιά.

Η Παναχαϊκή είναι η τρίτη πόλη της Ελλάδας, αλλά δεν θα ανέβει ποτε στο άρμα Μαρινάκη ή οποιουδήποτε άλλου παντοδύναμου. Θέλει να τους κερδίζει όλους, όπως όλες οι ομάδες στις οποίες ήμουν πρόεδρος. Πέρυσι κληρωθήκαμε με τον Ολυμπιακό και μας έβαλαν τον Δημητρόπουλο που ήταν στον κατάλογο των «στημένων». Μας μηδένισαν, μας αφαίρεσαν βαθμούς και μας έριξαν πρόστιμα, γιατί έπεσαν δύο, τρία πλαστικά μπουκαλάκια. Φέτος γίνονται τα ίδια. Από την 1η αγωνιστική βλέπω ότι δυστυχώς οι διαιτητές ορίζονται από τον υπόκοσμο του ποδοσφαίρου. Όλα αυτά τα έχω κατεθέσει προ μηνός. Έδωσα τρεις καταθέσεις εννέα ωρών και 40 σελίδων. Ο υπόκοσμος ξέρει τι έχω πει.

«Στο άδειο ΟΑΚΑ έπαιζε ένας περιφερόμενος θίασος που είναι δημιούργημα ενός νόσου συστήματος με ένα μικρό χωριό 2.000 κατοίκων, τον Πλατανιά. Γιατί δύο διαιτητές - κακοποιοί, κάποιοι Αμπάρκιολης και Κάμπαξης στα πλέι οφ στέρησαν από την Παναχαϊκή τη δυνατότητα να ανέβει και να είναι στη Super League αντί του Πλατανιά. Η Παναχαϊκή δεν θα ανέβει ποτε στο άρμα Μαρινάκη ή οποιουδήποτε άλλου παντοδύναμου. Μας μηδένισαν, μας αφαίρεσαν βαθμούς και μας έριξαν πρόστιμα, γιατί έπεσαν δύο, τρία πλαστικά μπουκαλάκια»

Μετά την αποκάλυψη της εγκληματικής οργάνωσης, επίσημοι παράγοντες με είχαν πείσει ότι με την εξαφάνισή της, θα επανέλθει το ποδόσφαιρο με υγιή τρόπο. Όμως, οι κακοποιοί συνέχιζαν να αποφασίζουν ποιοι θα ανεβούν και ποιοι θα πέσουν. Δεν είναι η εγκληματική οργάνωση, αλλά κάτι πολύ πιο σοβαρό. Ενώ αλλάζουν πρόεδροι στην ΕΠΟ, πρόεδροι ομάδων, υπάρχουν θεσμικά πρόσωπα που εργάζονται επαγγελματικά στο ποδόσφαιρο και καθορίζουν τα πάντα, προωθούν το προϊόν.

Είπα να γίνω φίλος τους, να μπω στο σύστημα, να ζω μαζί τους, να τρώω μαζί τους, να διασκεδάζω μαζί τους για να δω αν τελικά αυτό που σκεφτόμουν ως υποψία είναι πραγματικότητα. Συζήτησα για τις υποψίες αυτές με ανθρώπους που ήταν κατηγορούμενοι, νομίζοντας ότι αυτοί είναι το παρασκήνιο. Συζήτησα με προεδρους και συμβούλους του παρελθόντος της ΕΠΟ και με τωρινούς. Το αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθώ στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ένα σύστημα στο ποδόσφαιρο αήττητο. Εάν δεν εξοντωθεί από το κράτος και τη δικαιοσύνη, δεν πάμε πουθενά.

«Οι διαιτητές ορίζονται από τον υπόκοσμο του ποδοσφαίρου. Όλα αυτά τα έχω κατεθέσει προ μηνός. Έδωσα τρεις καταθέσεις εννέα ωρών και 40 σελίδων. Ο υπόκοσμος ξέρει τι έχω πει»

Θα πώ την Τρίτη στους θεσμικούς φορείς ότι για να είμαι ελεύθερος και να βοηθήσω το κράτος και τη δικαιοσύνη να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο και να το κάνει κοινωνικό γεγονός, να θέσω προ των ευθυνών τους τούς Πατρινούς. Εγώ δεν μπορώ να είμαι μεγαλομέτοχος μιας ιδέας. Η Παναχαϊκή είναι η Πάτρα, εκείνη θα αποφασίσει».

Last modified onΤρίτη, 26 Νοέμβριος 2013 02:08

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep