«Καμπάνα» σε Παναχαϊκή!

Η ΔΕΑΒ τιμώρησε τους Αχαιούς με μία αγωνιστική κεκλεισμένων. Έλεγχος ντόπινγκ τον Ιανουάριο.

Η ρίψη 25 βεγγαλικών κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα Παναχαϊκή - Τηλυκράτης κινδυνεύει να τινάξει στον «αέρα» την προσπάθεια παραμονής. Η ΔΕΑΒ τιμώρησε τους Κοκκινόμαυρους με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και η ΠΑΕ έχει σκοπό να προχωρήσει σε έφεση.

Η απόφαση:

«Από τη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπιση της Βίας (ΔΕΑΒ) ανακοινώνονται τα κατωτέρω:

ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΒΑΣΕΙ Ν.5085/2024

Διοικητική κύρωση διεξαγωγής μίας (1) αθλητικής συνάντησης ως γηπεδούχου χωρίς παρουσία θεατών, σε οποιαδήποτε εθνική διοργάνωση, στην ΠΑΕ Παναχαϊκή, βάσει του άρθρου 1Α του ν.4326/2015, όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 10 του ν.5085/2024, λόγω ρίψης εκ μέρους των φιλάθλων της εικοσιπέντε (25) βεγγαλικών στην κερκίδα κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα ΠΑΕ Παναχαϊκή – ΠΑΕ Τηλυκράτης, που διεξήχθη στις 17/02/2024 στην Πάτρα για το Πρωτάθλημα της Super League 2.

Τα ανωτέρω καταγράφηκαν, κατά δέσμια αρμοδιότητα της Επιτροπής ως προς την επιβολή της ποινής:
α/ στην από 17/02/2024 Έκθεση του επικεφαλής των μέτρων τάξεως της ΕΛ.ΑΣ στον ανωτέρω αγώνα
β/ στις από 17/02/2024 Εκθέσεις των Παρατηρητών της διοργανώτριας και της ΔΕΑΒ, αντιστοίχως».

Εν τω μεταξύ η ΠΑΕ ενημέρωσε ότι έγινε αιφνιδιαστικός έλεγχος ντόπινγκ τον Ιανουάριο σε έξι ποδοσφαιριστές και τα δείγματα ήταν αρνητικά. Αναλυτικά:

«H ΠΑΕ Παναχαϊκή ενημερώνει ότι πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά αιφνιδιαστικός έλεγχος ντόπινγκ, στο χώρο του Πανεπιστημίου από κλιμάκιο του ΕΟΚΑΝ (Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ). Το πρωί της Τετάρτης (24/01), το κλιμάκιο πήρε δείγμα, από έξι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας λίγο πριν την προπόνηση και τα δείγματα ήταν αρνητικά».

Last modified onΠέμπτη, 22 Φεβρουάριος 2024 21:36

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep