«Θα σημάνει το τέλος της Παναχαϊκής»

Το FL News σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ από την εκδίκαση των προσφυγών των Μητρόπουλου, Παπανικολάου κατά της Παναχαϊκής.

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο εκδικάστηκαν την Πέμπτη (10/06) δύο ακόμα αιτήσεις επιβολής ποινών ποδοσφαιριστών της Παναχαϊκής από τη σεζόν 2015-16. Οι Μίλτος Μητρόπουλος, Φώτης Παπανικολάου ακολούθησαν τη δικαστική οδό, με τις προσφυγές πλέον να φτάνουν τις εννέα από εκείνη την περίοδο.

Ο δικηγόρος των δύο ποδοσφαιριστών Γιώργος Παναγόπουλος ανέφερε στην εκδίκαση ότι οι δύο υποθέσεις είναι ίδιες με αυτή του Στάθη Ρόκα, με τον νομικό της ΠΑΕ, Χάρη Γρηγορίου να τονίζει:

«Ο Ρόκας είχε κάνει διάφορες κινήσεις. Τώρα έχουμε έναν βομβαρδισμό εννέα προσφυγών. Δεν έγινε καμία κίνηση, ούτε εξώδικο, ούτε αγωγή, ούτε μήνυση. Υπήρξε πλήρης αδράνεια. Από το 2017 που ανεβήκαμε, μόλις πριν ένα μήνα εστάλη εξώδικο. Έχετε εκδώσει 10 αποφάσεις για την Καβάλα, δύο για τον Άρη, μία για τον Εργοτέλη. Πρόκειται για ίδια διαστήματα με την Καβάλα. Υπήρξαν διαβεβαιώσεις στη διοίκηση ότι δεν υπήρχαν χρέη ή απαιτήσεις. Μιλάμε για το 50% 300 χιλιάδων ευρώ. Αν γίνουν δεκτές, αυτό θα σημάνει το τέλος μιας ιστορικής ομάδας».

Η νομικός Δόξα Τσαγκαράκη από την πλευρά της τόνισε ότι οι συγκεκριμένες προσφυγές δεν έπρεπε καν να εισαχθούν προς συζήτηση, αφού η Παναχαϊκή υποβιβάστηκε μετά το πέρας της σεζόν 2015-16 και συστάθηκε ΠΑΕ το καλοκαίρι του 2017. Παράλληλα επεσήμανε ότι αν υπήρχε οποιαδήποτε οφειλή, τότε η διεύθυνση αδειοδότησης θα είχε επιβάλει κυρώσεις.

Στην εκδίκαση της προσφυγής του Παπανικολάου, ο Παναγόπουλος είπε μεταξύ άλλων: «Με την απόφαση του CAS για τον Οριόλ παγιώθηκε η αθλητική διαδοχή στο 100%. Μιλάμε για ποδοσφαιριστή του 2010». Ο Γρηγορίου απάντησε ότι ο Οριόλ είναι αλλοδαπός και ότι ο ΠΣΑΠ έχει δώσει βεβαιώσεις μη οφειλής, ενώ ο μάρτυρας της Παναχαϊκής Γιώργος Μπέζας κατέθεσε ότι: «Ήμουν γενικός διευθυντής εκείνη τη σεζόν. Δεν υπήρχε καμία ενόχληση από κανέναν. Μόνο για τον Ρόκα μου είχαν πει ότι είχε κάνει κάποιες κινήσεις. Ούτε το 2017, όταν συστάθηκε η νέα ΠΑΕ είχαν κινηθεί νομικά». Σε ερώτηση του Παναγόπουλου αν ο τότε πρόεδρος Ποτής Τσιριμπής έχει καταδικαστεί για οφειλές στο Δημόσιο, ο Μπέζας απάντησε: «Δεν γνωρίζω».

Last modified onΔευτέρα, 14 Ιούνιος 2021 14:39

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep