«Πέρυσι με VAR δεν θα πέφταμε»

Ο Γιάννης Πετράκης μίλησε για τον υποβιβασμό του ΠΑΣ Γιάννινα στη Super League 2.

Ο τέως προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Πετράκης, μίλησε στο athlitiko και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα 5,5 χρόνια που πέρασε ως προπονητής στην ομάδα της Ηπείρου. Υποστήριξε ότι αν στο περσινό πρωτάθλημα υπήρχε VAR, τότε ο ΠΑΣ δεν θα υποβιβαζόταν στη Super League 2.

«Δύο φορές πρότεινα στον πρόεδρο να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Στη προκειμένη περίπτωση ο πρόεδρος και τις δύο φορές με τον δικό του τρόπο μου έλεγε “κόουτς δε θέλω να φύγεις”… Από τη στιγμή που έβλεπα ότι η εκτίμηση και η εμπιστοσύνη υπήρχε από τον ίδιο και από τους παίκτες, θεώρησα άνανδρο να αποχωρήσω, και αυτός ήταν ο λόγος που δεν έφευγα. Ανεξάρτητα από το κόστος για την ομάδα και για εμένα. Ακόμα και τώρα στεναχωριέμαι. Την πρώτη φορά που είπα στον πρόεδρο να αποχωρήσω, ήταν πριν αρχίσει η χρονιά και η δεύτερη ήταν στα μέσα της. Πριν τελειώσει η χρονιά, έλεγα στον εαυτό μου “έκανα τον κύκλο μου, κάναμε σπουδαία πράγματα, μήπως έχω κουράσει”. Μπήκαν πολλοί συλλογισμοί, αλλά έβλεπα την εμπιστοσύνη από την άλλη πλευρά και δεν θεωρούσα έντιμο να φύγω ανεξάρτητα αν διαισθανόμουν ότι η χρονιά δε θα πήγαινε καλά. Έκανα λάθη, έχω μάθει από αυτά πέρσι. Αν υπήρχε VAR, η ομάδα δε θα είχε πέσει.

Δε θέλω να πω πως δεν είχαμε την ίδια ενδεκάδα για τριάντα ματς λόγω τραυματισμών –αυτό θεωρώ πως είναι και ρεκόρ γκίνες– αλλά δε χρειάζεται να λέμε δικαιολογίες. Τα πράγματα ήρθαν έτσι όπως ήρθαν. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα είναι πρώτη στη Super League 2. Πιστεύω ότι έχουν πολύ καλό υλικό και ομάδα. Τα εννιά δέκατα των παιδιών που παίζουν είναι περσινοί παίκτες, συν Παντελάκη και Χουτεσιώτη. Είναι παιδιά χρισμένα στην Α’ Εθνική, πολύ καλά παιδιά, με πολύ καλά στοιχεία και με πολύ ταλέντο και ισορροπία. Νομίζω είναι η βάση, η ομοιογένεια που κάνει την ομάδα να είναι εκεί που είναι. Σε αυτά πρέπει να δώσουμε τα εύσημα και στον πρόεδρο που σκέφτεται την επόμενη μέρα, με τριετή συμβόλαια και νεαρούς παίκτες, για να μη μείνει ποτέ γυμνή η ομάδα…».

Για όσα έζησε στα 5,5 χρόνια στον πάγκο του ΠΑΣ: «Στα Γιάννινα βρήκα ένα περιβάλλον πολύ καλό, με καλό κλίμα και καλά παιδιά. Στην αρχή είχαμε καλά αποτελέσματα και μετά με τη δουλειά προσπαθήσαμε να κάνουμε πράγματα. Στα Ιωάννινα εισέπραξα τεράστιο σεβασμό, αγάπη, εκτίμηση και αποδοχή. Δε θα ξεχάσω ποτέ την παρουσία μου στην ομάδα αυτή. Ευχαριστώ για ακόμη μια φορά τον πρόεδρο, που μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτή την ομάδα. Είναι μεγάλη ομάδα και θα την έχω στην καρδιά μου. Εκεί πέρασα πεντέμισι χρόνια σημαντικά στη ζωή μου σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Ήταν σταθμός στη ζωή μου».

Last modified onΔευτέρα, 20 Απρίλιος 2020 12:24

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep