Logo
Print this page

«Συναρπαστικό πρότζεκτ ο ΠΑΣ Γιάννινα»

Ο Αργύρης Γιαννίκης μίλησε για την απόφασή του να αναλάβει τον ΠΑΣ και τον μακροπρόθεσμο στόχο της επιστροφής στη Γερμανία.

Το καλοκαίρι ο ΠΑΣ Γιάννινα συμφώνσε με τον 40χρονο Αργύρη Γιαννίκη και δικαιώθηκε. Η ομάδα βρίσκεται στην κορυφή και βαδίζει στον στόχο του προβιβασμού. Ο γερμανοθρεμένος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα «goal.com» για την απόφασή του να αναλάβει τους Ηπειρώτες και υποστήριξε:

«Πάντα ήθελα να ζήσω μια εμπειρία εκτός Γερμανίας. Στο παρελθόν απέρριψα αρκετές αντίστοιχες προτάσεις. Βρήκα ένα πρότζεκτ, ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ που έψαχνε την ισορροπία του και αυτό ήταν συναρπαστικό. Ήταν η κατάλληλη στιγμή και η σωστή προσφορά. Πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Αν τα καταφέρουμε θα προχωρήσουμε σε έναν σχεδιασμό που θα ταιριάζει και στους δύο. Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να επιστρέψω στη Γερμανία κάποια στιγμή».

Ρωτήθηκε για τη διαφορά στην οργάνωση της Ελλάδας με τη Γερμανία και απάντησε: «Δεν υπάρχουν οι ίδιες συνθήκες. Εκεί τα γήπεδα είναι καλά, εδώ πρέπει να... αυτοσχεδιάσεις. Η υποδομή στο σύνολό της δεν είναι συγκρίσιμη».

Για την κατάσταση που συνάντηση όταν ήρθε στα Γιάννινα σχολίασε: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι μόνο με την πρώτη θέση, αλλά και με την ανάπτυξη της ομάδας. Μετά τον υποβιβασμό η κατάσταση ήταν χαοτική και η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών άσχημη. Τα παιδιά έπρεπε να σηκώσουν κεφάλι. Αλλάξαμε τον τρόπο παιχνιδιού.
Ο σύλλογος έπαιζε πιο αμυντικά, αλλά αν δεν να πας για τον τίτλο πρέπει να είσαι ο κυρίαρχος και να έχεις κατοχή. Το καταφέραμε αυτό και υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση στην πόλη. Όλοι έχουν ταυτιστεί με την ομάδα. Υπάρχει μία βάση που μπορείς να δουλέψεις, γιατί έχουμε ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από μικρές εθνικές ή είναι εν ενεργεία διεθνείς στη χώρα τους. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο κακό, όσο φημίζεται».

Αφού χαρακτήρισε ως την καλύτερη στιγμή το 5-1 επί του Απόλλωνα Σμύρνης και ως χειρότερη την ήττα 3-1 από τον Παναθηναϊκό, έκανε παραλληλισμό με το γερμανικό πρωτάθλημα: «Οι κορυφαίοι σύλλογοι στη Β' Εθνική μπορούν να παίξουν στην τρίτη κατηγορία της Γερμανίας. Αν υπήρχαν καλύτερες υποδομές, θα μπορούσαν παραπάνω»

Last modified onΚυριακή, 05 Απρίλιος 2020 12:46
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr