«Σαν τον γιο μου που τώρα μαθαίνει να περπατάει»

Ο Αργύρης Γιαννίκης παρομοίασε τον ΠΑΣ Γιάννινα και την εξέλιξή του με τον γιο του.

Μετά το 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Αργύρης Γιαννίκης, δήλωσε:

«Έγινε τακτικά ένα πολύ καλό παιχνίδι σ’ έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο για συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Στο α’ ημίχρονο παίξαμε λίγο πίσω και δεν είχαμε τις κάθετες πάσες που ήθελα. Στο δεύτερο πιστεύω παίξαμε πιο καλά. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που αφήσαμε χωρίς φάσεις τον αντίπαλο, αν εξαιρέσουμε το δοκάρι από στημένη μπάλα στο 90’. Πρέπει να συνηθίσουν οι νεαροί μας παίκτες να μη γυρίζουν πίσω την μπάλα όταν υπάρχουν μαρκαρίσματα έξω από την περιοχή. Τις φάσεις από ροή παιχνιδιού τις είχαμε εμείς με τον Παμλίδη και τον Ξύδα στο τελευταίο λεπτό. Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου τακτικά. Λίγο έλειψε να πάρουμε τη νίκη εδώ, σε μια δύσκολη έδρα. Ευχαριστώ τους παίκτες και τον κόσμο».

Για το αν έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα:
«Πάντα θες να κερδίσεις. Δεν είχε πολλές φάσεις το ματς, ήταν ντέρμπι. Θα μπορούσαμε να το κερδίσουμε ή από ατυχία στο 90’ θα μπορούσαμε και να το χάσουμε. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που είναι. Μπορούμε με το εκτός έδρας «Χ» να ζήσουμε καλύτερα απ’ ό,τι ο Απόλλωνας που θα έρθει στα Γιάννενα στον Β’ Γύρο, αλλά θα έχουμε κι άλλα δύο παιχνίδια μετά. Δεν ξέρω ακόμα αν πρέπει να αισθάνομαι ευχαριστημένος από την ισοπαλία».

Για το ότι δεν ήταν παραγωγικός ο ΠΑΣ και αν αυτό τον προβληματίζει:
«Δεν βλέπω έλλειψη δημιουργίας, βλέπω ότι γενικά σκοράρουμε, έχουμε φάσεις και σήμερα ήταν ντέρμπι. Σπάνια βλέπεις ντέρμπι με 10 φάσεις. Θα κοιτάξουμε να έχουμε ποιότητα και ποσότητα φάσεων, το βλέπω να γίνεται, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αλλά αν λάβουμε υπόχη μας πόσα γκολ έβαζε πέρυσι η ομάδα και πόσες φάσεις έκανε και τι κάνει τώρα με τον δρόμο που έχουμε πάρει είμαστε ευχαριστημένοι».

Για την καλύτερη κυκλοφορία μπάλας που είχε σήμερα ο ΠΑΣ όταν ο Απόλλωνας πίεζε ψηλά:
«Βλέπω μια καθημερινή εξέλιξη στην ομάδα και βελτίωση, αλλά η εξέλιξη αυτή θα πάει κάποιες φορές μπροστά και κάποιες πίσω. Είναι σαν τον γιο μου που τώρα μαθαίνει να περπατάει. Πέφτει, σηκώνεται και ξανά το ίδιο. Όταν μαθαίνεις κάτι νέο θα έχεις τέτοια. Πρέπει να μην τα παρατάς και να συνεχίζεις».

Για το αν κρατάει κάτι από τη σημερινή εμφάνιση:
«Όλα αυτά που είπα, ο Απόλλωνας που είναι φαβορί δεν μας έβγαλε φάση σε ροή. Δεν δεχτήκαμε για τρίτο ματς γκολ, είμαστε ακόμα αήττητοι και συνεχίζουμε. Βλέπω τι πρέπει να διορθώσουμε, αλλά δεν ευνοούσε και ο αγωνιστικός χώρος σήμερα».

Για το αν αλλάζει κάτι η ισοπαλία μεταξύ των δύο ομάδων:
«Δημοσιογράφοι και φίλαθλοι κοιτάνε πολύ νωρίς τη βαθμολογία, αλλά γνωρίζοντας τη διοργάνωση στην 6η αγωνιστική δεν κρίνεται τίποτα. Όλα θα κριθούν προς το τέλος, γιατί έχουμε και τα πλέι-οφ. Είχαμε 4 ματς πολύ δύσκολα εκτός έδρας και είμαστε αήττητοι και αυτό είναι καλό και είμαι ευχαριστημένος».

Για τον αγωνιστικό χώρο και τι δεν του άρεσε, γιατί θεωρείται από τα καλύτερα γήπεδα:
«Ήταν βαρύ, γλιστρούσαν οι παίκτες αλλά για την περίοδο είναι πολύ καλός. Προς θεού δεν κάνω κριτική. Είναι δύσκολο να παίξεις συνδυαστικό ποδόσφαιρο σε ένα γήπεδο που δεν είναι στρωτό, είναι μαλακό και γλιστράς. Δεν είναι κάποια κριτική, απλά δεν ευνοήθηκε το συνδυαστικό ποδόσφαιρο».

Last modified onΚυριακή, 24 Νοέμβριος 2019 18:45

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep