«Καθαρότατο πέναλτι»

Ο Γιώργος Ντάσιος μίλησε για το Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα και για τον στόχο της ανόδου.

Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΣ, Γιώργος Ντάσιος, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM για την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό, για τον στόχο της ανόδου, αλλά και για τον προπονητή της ομάδας του, Αργύρη Γιαννίκη.

Για το ματς με τον Λεβαδειακό:
«Πάνω από όλα είναι ένα ντέρμπι, με ομάδες της Σούπερ λίγκας. Προηγηθήκαμε με ένα αυτογκόλ, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι υπήρχε και ένα καλό χτύπημα νωρίτερα, που ανάγκασε τον αμυντικό να διώξει δύσκολα. Όσο για την ισοφάριση, έγινε φάουλ στην αρχή της φάσης που δεν είδε ο διαιτητής. Στη συνέχεια υπάρχει πέναλτι, δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Στο δεύτερο ημίχρονο πρέπει να διαχειριστείς την πίεση. Κερδίσαμε ένα καθαρότατο πέναλτι. Υπάρχουν παράπονα, αλλά το χτύπημα φαίνεται. Από κει και πέρα έγινε σωστή διαχείριση από τον προπονητή, με τους σωστούς παίκτες στις σωστές θέσεις και θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα ακόμα γκολ».

Για το ότι, ως ποδοσφαιριστής, αποχώρησε μετά από πολλά χρόνια από τον ΠΑΣ:
«Όντως είναι δύσκολο να αλλάξεις ομάδα μετά από πολλά χρόνια. Μέχρι να προσαρμοστεί σε νέα ομάδα, με νέα νοοτροπία δυσκολεύεται. Έτσι είναι αυτή η δουλειά, πρέπει να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό όπου κι αν αγωνίζεσαι. Έτσι έκανα κι εγώ».

Για τις στιγμές στον ΠΑΣ Γιάννινα που δεν θα ξεχάσει:
«Το μπαράζ του 2004 και τη χρονιά που βγήκε ο ΠΑΣ Ευρώπη αλλά δεν έπαιξε λόγω αδειοδότησης. Φυσικά και η επιστροφή μου. Δεν το περίμενα. Ο πρόεδρος μου το πρότεινε. Υπήρχαν κάποιες συζητήσεις, αλλά όχι κάτι σίγουρο. Δεν ξέρω το σκεπτικό του. Μου έγινε η πρόταση, δεν το σκέφτηκα πολύ. Είναι δύσκολη χρονιά και για εμένα και για την ομάδα. Έχω βρει δύο παλιούς συμπαίκτες. Τον Σκόνδρα και τον Νικολιά, με τον οποίο συνεργάστηκα στον Βόλο».

Για το διακοπή ενός μήνα στη Σούπερ Λιγκ 2:
«Είναι μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα μας. Όταν έχεις ξεκινήσει προετοιμασία 15 Ιουλίου είναι πολύς καιρός. Είναι δύσκολο για τον προπονητή να διατηρήσει τους παίκτες στην κατάσταση που θέλει. Βέβαια, έχει τον τρόπο του και η διακοπή δεν έχει επηρεάσει πολύ την ομάδα. Με φιλικά και προπονήσεις διατηρήθηκε σε καλό επίπεδο και το δείχνει και στα παιχνίδια».

Για το ότι δεν έχει μεγάλη προπονητική εμπειρία ο προπονητής του ΠΑΣ, Αργύρης Γιαννίκης:
«Έχω δουλέψει ξανά με τέτοιους προπονητές. Το καλό είναι ότι είναι Έλληνας. Μπορεί να μην ξέρει την ελληνική νοοτροπία, έχει δει πράγματα που δεν έχει βιώσει τόσα χρόνια στη Γερμανία. Είναι πολύ κοντά στους παίκτες, είναι νεαρός με εμπειρίες στο ποδόσφαιρο. Είναι πολύ σωστός ο τρόπος που προσεγγίζει όλα τα παιδιά και την ομάδα. Για αυτό δεν επηρεάστηκαν».

Για τον στόχο που έχει τεθεί:
«Είναι υψηλός, το επιβάλλει η ιστορία της ομάδας. Ο στόχος σαφώς είναι μόνο η άνοδος. Θα είναι δύσκολο γιατί ανεβαίνει μόνο μια ομάδα απευθείας. Σε συνεργασία με τον πρόεδρο και τον προπονητή θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο με την ομάδα».

Για το πρωτόγνωρο σύστημα της κατηγορίας:
«Γενικά η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη για όλους μας. Θα μπορούσαν να είχαν οργανώσει καλύτερα την αναδιάρθρωση. Το πρωτάθλημα ουσιαστικά τώρα ξεκινάει. Είναι πολλά τα προβλήματα που θα συναντήσουμε και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep