Logo
Print this page

Γιαννίκης στον ΠΑΣ Γιάννινα

Νέος προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα ο ομογενής από τη Γερμανία, Αργύρης Γιαννίκης.

Νεαρός προπονητής που δεν έχει δουλέψει ξανά στη χώρα μας αποτελεί τον εκλεκτό του ΠΑΣ Γιάννινα για την τεχνική ηγεσία. Οι «κυανόλευκοι» ανακοίνωσαν ότι ο Αργύρης Γιαννίκης ανέλαβε το τιμόνι με αποστολή να οδηγήσει τον Άγιαξ της Ηπείρου ξανά στη Super League 1.

Γεννημένος στις 9 Ιουλίου 1980 στη Νυρεμβέργη ήταν τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στην VfR Aalen και στην 3η κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος. Σε 25 αγώνες είχε απολογισμό 5 νίκες - 8 ισοπαλίες - 12 ήττες. Τη σεζόν 2017-18 δούλεψε στην Rot-Weiss Essen (9 νίκες - 3 ισοπαλίες - 4 ήττες). Η ανακοίνωση του ΠΑΣ:

«H Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή Αργύριο Γιαννίκη. Ο 39χρονος προπονητής, κάτοχος του υψηλότερου διπλώματος της προπονητικής στη Γερμανία (Fußballehrer), το οποίο πήρε από μια εκ των κορυφαίων σχολών στον κόσμο, της Κολωνίας, πήρε πρώτα στα χέρια του, στην προπονητική του καριέρα, τις ακαδημίες της Karlsruhen (Καρλσρούη) προτού φτάσει, ως βοηθός του Καουζίνσκι, στη θέση του βοηθού προπονητή μέχρι την Μπουντεσλίγκα, στον πάγκο της Ινγκολσταντ, ενώ είναι επίσης κάτοχος διπλώματος UEFA Pro Coach και συνολικά αθροίζει 16 χρόνια προπονητικής καριέρας και ανάπτυξης ποδοσφαιριστών σε επαγγελματικό και νεανικό επίπεδο.

Αναλυτικά το προπονητικό του έργο ξεκινάει ως βοηθός προπονητή της U19 της Karlsruhen τη σεζόν 2007-08, προπονητής της U18 τη σεζόν 2008-09, προπονητή στην Κ23 τη σεζόν 2009-10, προπονητής της Κ19 τις σεζόν 2010-11-12. Στη συνέχεια ανέλαβε βοηθός προπονητή του Markus Kauczinski και επικεφαλής προπονήσεων και ανάπτυξης των ποδοσφαιριστών της πρώτης ομάδας της Karlsruhen, από τον Μάρτιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2016, κάνοντας μία εξαιρετική πορεία με την ομάδα με αποτέλεσμα να μετακινηθούν μετά μαζί με τον Markus Kauczinski τον Ιούνιο του 2016 στην ομάδα της Ingolstadt και την πρώτη κατηγορία της Bundesliga. Τον Οκτώβριο του 2017 ανέλαβε προπονητής της Rot – Weiss – Essen, της ομάδας της πόλης του Έσσεν, ενώ την προηγούμενη σεζόν ήταν προπονητής της VfR Aalen.

Από τα χέρια του πέρασαν μεταξύ άλλων οι Τσαλχάνογλου (Μίλαν), Γκρίφο (μεταγραφή 10 εκατ. ευρώ στη Γκλάντμπαχ) και Μαξ (διεθνής της Άουγκσμπουργκ) ενώ η φιλοσοφία του στη δουλειά είναι να έχει πάντοτε σε προτεραιότητα την ατομική εξέλιξη των ποδοσφαιριστών και την βελτίωσή τους αλλά και την ανάδειξη των ποδοσφαιρικών τους ικανοτήτων.

Από σήμερα αναλαμβάνει προπονητής της Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, κατόπιν επιθυμίας του Πρόεδρου της ομάδας κ.Χριστοβασίλη αποτελώντας προσωπική του επιλογή και πρωταρχικός του στόχος για τη θέση του προπονητή.

«Καλώς ήρθες στον Π.Α.Σ. Γιάννινα και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον πάγκο της ομάδας μας».

Last modified onΠέμπτη, 29 Αύγουστος 2019 11:15
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr