Logo
Print this page

«Έτοιμο το στέγαστρο σε πέντε μήνες»

Ο Κώστας Βαρδαβάς μίλησε για τη διαδικασία αναβάθμισης του Παγκρητίου και για το στέγαστρο.

Ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου, Κώστας Βαρδαβάς, μίλησε στην «Πατρίδα» και αναφέρθηκε στην διαδικασία αναβάθμισης του Παγκρητίου και για το στέγαστρο, η κατασκευή του οποίου μετά από πολλά εμπόδια μπήκε στην τελική ευθεία και θα είναι έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, ανέφερε για το γήπεδο το οποίο χρησιμοποιεί ο Εργοτέλης:

«Το Παγκρήτιο Στάδιο είναι ένα Ολυμπιακό στάδιο που το αναπτύξαμε σε μεγάλο βαθμό. Αυξήσαμε την επισκεψιμότητα και αξιοποιήθηκε με μικρούς και μεγάλους σε διάφορα αθλήματα, ενώ πολλά παιδιά επισκέπτονταν το Στάδιο σε όλη την διάρκεια της χρονιάς. Το Παγκρήτιο απασχολεί 200-300 άτομα και εκτός από μια κυψέλη αθλητισμού είναι και πυλώνας ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, της δεξιότητας των παιδιών σε διάφορα αθλήματα.

Εμείς αναλάβαμε το 2014 με πολύ πιεσμένα τα οικονομικά. Φιλοξενούσαμε τον Εργοτέλη αλλά και την ΕΡΤ με την συντήρηση στα δυο πρώτα χρόνια να είναι στην ευθύνη της Πολιτείας. Στην συνέχεια είχαμε δυστυχώς και την πτώση του στεγάστρου και προτεραιότητα μετά από αυτό ήταν η ασφάλεια των αθλητών και των θεατών. Το θέμα του στεγάστρου δεν ήταν απλό αλλά πλέον είναι στην τελική ευθεία.

Το έργο αδειοδοτήθηκε μετά από μεγάλη προσπάθεια, εξασφαλίστηκε και το κονδύλι του 1,5 εκ ευρώ που το 2018 είχε εγκρίνει το κράτος, και πριν από ένα μήνα έγινε η δημοπράτηση, βρέθηκε ο ανάδοχος και πλέον το ζήτημα έχει πάει στην Αποκεντρωμμένη διοίκηση και στην συνέχεια αναμένεται να γίνει ο προσυμβατικός έλεγχος από το ελεγκτικό συμβούλιο. Αρχές του έτους αναμένεται να ξεκινήσει το έργο και η ολοκλήρωση του προβλέπεται σε 5 μήνες.

Παράλληλα καταθέσαμε πρόγραμμα στο ΕΣΠΑ στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για να ενταχθεί το Παγκρήτιο σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης προυπολογισμού 3 εκ ευρώ. Το κόστος που σήμερα φτάνει στις 200.000 ευρώ το χρόνο αναμένεται να μειωθεί στις 90.000 ευρώ.

Εξάλλου έχουμε αγοράσει εξοπλισμό για τα αποδυτήρια, νέους πάγκους για το γήπεδο, επιπλέον καθίσματα VIP, αναβαθμίζονται τα δίκτυα για τα ΜΜΕ αγοράστηκαν νέα ups, τοποθετήσαμε τον νέο πίνακα led matrix από την πλευρά του δρόμου, εγκαταστήσαμε σύστημα μεταγωγής ρεύματος για να υπάρχει αυτονομία σε περίπτωση διακοπής».

Last modified onΤρίτη, 17 Νοέμβριος 2020 15:46
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr