«Η ατομική προπόνηση δεν είναι εργασία»

Ο Εργοτέλης υποστήριξε στην εκδίκαση της προσφυγής του Γιάννη Κοιλιάρα ότι οι ποδοσφαιριστές δεν παρείχαν υπηρεσίες εν μέσω αναστολής.

Ανοικτό παραμένει το μέτωπο της προσφυγής του Γιάννη Κοιλιάρα στον Εργοτέλη. Η ομάδα του Ηρακλείου είχε πληρώσει αρχές Οκτωβρίου 800 ευρώ στον πρώην αμυντικό των Κιτρινόμαυρων, ενώ κατέβαλε άλλα τόσα τον Νοέμβριο. Το συνολικό διεκδικούμενο ποσό έχει περιοριστεί έτσι στις 12.707 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, στην εκδίκαση της προσφυγής του Κοιλιάρα τη Δευτέρα (02/11) η δικηγόρος της ΠΑΕ, Χριστιάνα Ανδρινοπούλου αρνήθηκε την οφειλή και σημείωσε: «Από τις 15 Μαρτίου έως 30 Ιουνίου η ομάδα ήταν σε αναστολή. Ο ποδοσφαιριστής έχει λάβει το σχετικό επίδομα, ενώ λόγω τραυματισμού πήρε 1.200 ευρώ από την ασφαλιστική. Διακόπηκε η δραστηριότητα, οι ποδοσφαιριστές δεν παρείχαν υπηρεσίες. Δεν οφείλουμε κανέναν μισθό. Οι ατομικές προπονήσεις δεν συνιστούν προσφορά εργασίας. Δεν υπήρχε έλεγχος, πειθαρχική κύρωση. Γίνονταν ατομική άσκηση όπως έκαναν όλοι οι πολίτες».

Η εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠ, Άννα Νικολούση υπογράμμισε ότι στις 10 Μαΐου επετράπη στις ομάδες της Super League 2 να ξεκινήσουν προπονήσεις, αλλά η διοργανώτρια πήρε την απόφαση να διακόψει, γιατί οι ΠΑΕ δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν. Έτσι, ανέφερε ότι δεν υπήρχε ανωτέρα βία.

Σημειώνεται ότι έγγραφες βεβαιώσεις μαρτύρων η ΠΕΕΟΔ δεν δέχτηκε, γι' αυτό κατέθεσε μάρτυρας στην υπόθεση ο δικηγόρος του ΠΣΑΠ, Μανώλης Αλαφραγκής. «Η ομάδα ψεύδεται», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Ο ποδοσφαιριστής παρείχε κανονικά τις υπηρεσίες του ως τη λήξη του συμβολαίου του. Προσκομίζω δημοσίευση της ΠΑΕ στις 25 Απριλίου όπου ενημέρωνε ότι οι ποδοσφαιριστές παραμένουν σπίτια τους και προπονούνται διαδικτυακά ακολουθώντας τις οδηγίες του επιτελείου».

Last modified onΚυριακή, 08 Νοέμβριος 2020 14:22

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep