«Δύο όμιλοι; Πουθενά στην Ευρώπη»

Ο Γιώργος Τουτζάρης για τα προβλήματα της SL2 και τον Μάγκεντ Σάμι.

Στην εκπομπή «ATLAS Sports» ήταν καλεσμένος ο γενικός διευθυντής του Εργοτέλη, Γιώργος Τουτζάρης, ο οποίος μίλησε για τα προβλήματα της SL2 και τον Μάγκεντ Σάμι, ο οποίος συνεχίζει και τη νέα σεζόν.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το πλάνο που μας είχε παρουσιαστεί ήταν 2ετές συμβόλαιο που θα απέφερε 850.000 τον πρώτο χρόνο και γύρω στο 1 εκατ. ευρώ τον δεύτερο. Στην πορεία η νέα κυβέρνηση θεώρησε ότι δεν ήταν στο συμφέρον της κρατικής τηλεόρασης να δοθούν αυτά τα χρήματα και μας πρότειναν να πάρουμε τα μισά, δηλαδή κοντά στις 420.000 ευρώ μικτά, που με τις κρατήσεις άφηνε ένα υπόλοιπο 350.000 ευρώ. Από αυτά πήραμε 250.000 ευρώ, γιατί οι δύο τελευταίες δόσεις δεν δόθηκαν από την ΕΡΤ, αφού διεκόπη και το πρωτάθλημα. Καταλήξαμε με πολύ μικρότερα έσοδα.

Πριν από το τέλος Ιουλίου δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γίνει τη νέα σεζόν. Δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Γίνονται ζυμώσεις, πιέζουν καταστάσεις κάποιες ομάδες για να γίνουν συγκεκριμένα πράγματα. Υπάρχουν πολλά σενάρια και εκδοχές. Όποιος λέει ότι ξέρει τι θα γίνει, θα διαψευστεί. Αυτή τη στιγμή οι ομάδες της SL2 καλούνται να παραδώσουν φακέλους για την αδειοδότηση και τα χαρτιά που μας ζητάνε είναι σχεδόν ίδια με τις ομάδες της SL1. Εκεί όμως υπάρχουν έσοδα. Έχουν σταθερό τηλεοπτικό συμβόλαιο, εισιτήρια, χορηγούς. Εμείς δεν είμαστε ούτε στο 1/10 των εσόδων τους. Θα πρέπει να υπάρχει κοινή κεντρική τηλεοπτική διαχείρηση με την πρώτη κατηγορία.

Ο κ. Σάμι είναι στην ομάδα τα τελευταία τρία χρόνια. Παρόλο που υπάρχει συνεχόμενη αιμορραγία για τον ίδιο. Εξήγηση στη σφαίρα της λογικής για τον λόγο που βρίσκεται στην ομάδα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει. Καμιά φορά το πάθος αυτών των ανθρώπων να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο και την ανάγκη να δημιουργήσουν κάτι μακριά από τη χώρα τους. Είναι ποδοσφαιρικός παράγοντας, δεν επενδύει πουθενά αλλού εκτός ποδοσφαίρου. Επενδύει χρήματα που δεν έχουν γυρισμό. Χρηματοδοτεί την τρέλα του. Θα συνεχίσει και τέταρτο χρόνο.

Έχουμε συνηθίσει να μαθαίνουμε το πώς θα παίξουμε, λίγες μέρες πριν ξεκινήσουμε. Μέχρι το τέλος Ιουλίου ας ξέρουμε έστω το φορμάτ του νέου πρωταθλήματος. Και να ξέρουμε αν έχουμε έσοδα από το στοίχημα ή τα τηλεοπτικά. Είναι αστείο να συζητάμε να κάνουμε δύο ομίλους, δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη. Δεν είναι το πρόβλημα τα ταξίδια. Δεν λύνεται το πρόβλημα των εξόδων. Για τον βόρειο όμιλο θα υπάρχει μια μείωση 40.000 ευρώ το χρόνο, όχι για τον νότιο».

Media

Last modified onΤρίτη, 30 Ιούνιος 2020 22:57

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep