Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Το όνειρο του Παπουτσάκη»

Ο Σίνισα Γκόγκιτς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του Εργοτέλη και μίλησε για ένα από τα όνειρα του αείμνηστου, Απόστολου Παπουτσάκη.

Ο τεχνικός της ομάδας του Ηρακλείου παραχώρησε την Παρασκευή (30/11) την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και κράτησε χαμηλούς τόνους για τη συνέχεια. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Μπρούνο Χαλκιαδάκη, αλλά και στο όνειρο του Απόστολου Παπουτσάκη.

Αναλυτικά ο Γκόγκιτς δήλωσε:

«Το τελευταίο μας παιχνίδι με τη Λάρισα, ήταν ένα ντέρμπι έπειτα από τις αναμετρήσεις με Βύζαντα και Φωκικό όπου δεν κερδίσαμε. Όλη την εβδομάδα προσπαθούσαμε να περάσουμε στα παιδιά ότι μας περιμένει ένα ντέρμπι σε ένα σύγχρονο γήπεδο που χαίρεσαι να παίζεις και δεν χρειάζεσαι προπονητή. Φτιάχνεσαι και έχεις καλύτερη απόδοση από μόνος σου.

Κερδίσαμε δίκαια, καθώς αν εξαιρέσουμε τη φάση του Τσιμπάμπα στην αρχή, ίσως και του Ζεκίνια αργότερα, η Λάρισα δεν έκανε άλλες καλές φάσεις. Η νίκη μας είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνουμε από την αρχή. Με πολύ θέληση και ιδρώτα τα παιδιά σε κάθε προπόνηση δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Είμαστε καινούργια ομάδα και έχουμε περάσει πολλά νέα πράγματα, τόσο για την τεχνική, όσο και για το τι μας περιμένει στο πρωτάθλημα. Το καταλαβαίνουν αυτό και οι ίδιοι οι παίκτες μας, το πού είμαστε και τι χρειάζεται κάθε παιχνίδι.

Με την εμφάνιση που είχαμε στη Λάρισα είμαι πολύ ευχαριστημένος, ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένοι, ενώ είχαμε δει και την αντίπαλό μας και την ξέραμε καλά, καθώς κάνει πολύ ανάλυση και ο Βασίλης Καλαποθαράκος όπου και μας παρουσίασε την αντίπαλό μας όπως είναι.

Είχαμε αγωνιστική πειθαρχία, αυτοσυγκέντρωση, ενώ και στην τακτική λειτουργήσαμε καλά. Ήμασταν ομάδα, όλοι σαν ένας. Ξέραμε ότι αν χάναμε θα μέναμε πίσω, κάτι που δείχνει ότι οι παίκτες μας μπορούν να παίζουν και με πίεση. Εγώ όμως ακόμα δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, γιατί μπορούμε να δώσουμε ακόμα πολλά περισσότερα και οι παίκτες μας έχουν δυνατότητες».

Αναφέρθηκε στην πρόοδο που παρουσιάζει η ομάδα του, από αγώνα σε αγώνα: «Σε κάθε παιχνίδι πάμε να κερδίσουμε και παίζουμε ανοικτά. Έχει περάσει το ¼ του πρωταθλήματος και είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά δεν έχουμε κάνει ακόμα τίποτα. Με δυο άσχημα αποτελέσματα μπορεί να είσαι στη μέση, ενώ με δύο καλά να είσαι μπροστά. Ανεξάρτητα με ποιόν και πού παίζουμε, προετοιμαζόμαστε για τη νίκη. Δεν πρόκειται ποτέ να κλειστούμε και να παίζουμε κόντρα επίθεση».

Στη συνέχεια έριξε τους τόνους και μίλησε για τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των γιορτών: «Ακούμε να λένε οι παίκτες μας ότι πάμε σίγουρα για την άνοδο, αλλά πρέπει να τους μιλήσω κι εγώ ώστε να κατεβάσουμε τους τόνους. Να ξέρουν και οι ίδιοι ότι κάθε παιχνίδι πρέπει να το βλέπουμε ξεχωριστά. Από την επόμενη της Λάρισας είμαστε ήδη για τον αγώνα με την Καλλιθέα. Τώρα πριν τα Χριστούγεννα έχουμε τρία σημαντικά παιχνίδια, τα δύο από τα οποία είναι έξω. Το πρώτο με Καλλιθέα, μετά Σέρρες και Επανομή».

Για τον αγώνα της Δευτέρας με την Καλλιθέα, επεσήμανε: «Πρώτο από τα τρία παιχνίδια μέχρι τη διακοπή είναι με την Καλλιθέα, μια ομάδα που έχει παίξει αρκετά στη μεγάλη κατηγορία, έχει καλούς παίκτες και προπονητή που ξέρει καλά τη Β’ Εθνική και θέλουμε να δουλέψουμε σωστά, ώστε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε πάθος.

Πρέπει να κερδίσουμε για να έχει σημασία η νίκη στη Λάρισα και μετά θα δούμε το επόμενο ματς που ακολουθεί. Τελειώνουμε τους αγώνες στις 15/12, ακολουθεί η διακοπή και έχουμε ήδη ετοιμάσει το πρόγραμμα για τις γιορτές. Ξέρουμε ότι στην περίοδο των Χριστουγέννων υπάρχει πολύ φαγητό και ποτό και θέλει προσοχή, ώστε να είμαστε ακόμα καλύτεροι στη συνέχεια».

Ιδιαίτερη αναφορά από τον Σερβοκύπριο τεχνικό έγινε για τον Μπρούνο Χαλκιαδάκη, για την περίπτωση του οποίου όμως δεν είναι ικανοποιημένος σε ότι έχει να κάνει με την πορεία της αποθεραπείας του: «Γύρισε στην ομάδα και ο Μπρούνο και τον έχουμε μαζί μας τώρα και αυτόν. Έχω ακούσει ότι είναι ένα μεγάλο ταλέντο, αλλά δυστυχώς είναι πολύ πίσω. Θέλει αρκετό καιρό για να μπορέσει να είναι μαζί με την ομάδα. Το ιατρικό τημ είναι πάνω του για να επιστρέψει γρήγορα. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, αλλά δεν τον έχω δει και μόνο για τους παίκτες που ξέρω μπορώ να μιλήσω. Ίσως δεν έχει κάνει καλά τη δουλειά που έπρεπε και δεν έπρεπε να ήταν τόσο καιρό μακριά από την ομάδα».

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο γενικός αρχηγός της ομάδας Σταύρος Λαμπράκης, λέγοντας: «Ήθελε ο ίδιος ο παίκτης να είναι κοντά στην οικογένειά του και εμείς για να τον βοηθήσουμε δεχθήκαμε. Μας είχε πει ότι έκανε δουλειά όλο αυτό το διάστημα, όμως χρειάζεται ακόμα 25-30 μέρες γιατί θέλει ενδυνάμωση και φυσική κατάσταση. Σημαντικό ρόλο σε έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό παίζει και η ψυχολογία για αυτό και αφήνουμε έναν αθλητή να κάνει την επέμβαση όπου θέλει. Ο Μπρούνο την έκανε εδώ και γιατροί λένε ότι το πόδι του είναι μια χαρά».

Με αφορμή την περίπτωση του Ελληνοβραζιλιάνου μεσοεπιθετικού, ο Γκόγκιτς στη συνέχεια μίλησε για την πρόοδο που έχουν οι παίκτες από τα σπλάχνα του Εργοτέλη: «Στην ομάδα έχουμε παίκτες που έχουν πάρει συμμετοχές, γιατί έχουν ταλέντο και ποιότητα. Κάθε ένας ξεχωριστά με σωστή δουλειά, μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος και να μπορέσει ο Εργοτέλης να βγάζει ποδοσφαιριστές και να ζει από αυτούς. Στη Λάρισα τελειώσαμε με 7 παίκτες κάτω των 21 ετών. Αυτό ήταν και ένα όνειρο του Απόστολου Παπουτσάκη. Με το κεφάλι κάτω και δουλειά πρέπει να παίρνουν οι παίκτες αυτοί κάτι από κάθε προπόνηση, ώστε να είναι καλύτεροι στο μέλλον. Με αυτά τα παιδιά και όλους όσοι είμαστε στην ομάδα γίνεται μια καινούργια μεγάλη προσπάθεια».

Δράττοντας την ευκαιρία μάλιστα απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να συμπαρασταθεί σε αυτή την προσπάθεια: «Τα παιδιά αυτά αξίζουν περισσότερο κόσμο στους αγώνες που δίνουμε στο Παγκρήτιο. Παίζουμε και καλό ποδόσφαιρο και αξίζουν τα παιδιά αυτά αρκετή βοήθεια, ενώ και ο κόσμος θα ευχαριστιέται με το θέαμα που παρακολουθεί».

Για το θέμα των μετεγγραφών του χειμώνα, ο προπονητής του Εργοτέλη ήταν απόλυτος: «Δεν ψάχνουμε ακόμα τίποτα και δεν μας απασχολούν καθόλου οι μετεγγραφές. Εξάλλου για να μπορέσεις να κάνεις, παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες όπως είναι τα οικονομικά».

Ερωτηθείς για τα χαμηλά σκορ που έχει μέχρι τώρα η ομάδα του στο πρωτάθλημα, ανέφερε: «Η κατηγορία γενικά έχει χαμηλά σκορ. Εμείς κάνουμε ευκαιρίες, αλλά είναι και θέμα μέρας, πίεσης και ικανότητας να βάλεις γκολ. Για να κάνεις εύκολο ένα παιχνίδι πρέπει να σκοράρεις και εμείς χάσαμε κάποιους βαθμούς επειδή δεν βάλαμε γκολ. Δουλεύουμε όμως πάνω σε αυτό και πιστεύω ότι θα μας βγει. Είδαμε τον Χαντί που είχε χάσει πολλά γκολ, έβαλε ένα πολύ δύσκολο στη Λάρισα».

Για το αν είναι έκπληξη για αυτόν η καλή πορεία που έχουν κάνει κάποιοι αντίπαλοι που ίσως δεν περίμενε, υπογράμμισε: «Όπως είπα, αν μια ομάδα κάνει 2-3 νίκες πάει ψηλά. Όλες οι ομάδες είναι δύσκολες. Και στα Ψαχνά που κερδίσαμε είχαμε πει ότι είναι μια δύσκολη έδρα από την οποία δεν θα περάσουν πολλοί. Ο Απόλλωνας είναι για υγιής ομάδα με ιστορία και πρόεδρο που έχει επενδύσει πολλά. Δεν είναι έκπληξη για εμένα η πορεία του».

Τέλος για τη διαφορετική εικόνα που παρουσιάζει ο Εργοτέλης στα εντός και εκτός έδρας ματς, είπε: «Εδώ μόνο η Καβάλα έχει παίξει ανοικτά, όλες οι άλλες περίμεναν να τους βγει κάποια φάση από στημένα. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει παίξει ανοικτά, κάτι που γίνεται στα εκτός έδρας. Εύκολο το κάνει κάθε ματς ο τρόπος του δικού μας παιχνιδιού. Πρέπει να βρούμε τρόπο να παίζουμε και με τις κλειστές άμυνες».

Last modified onΠαρασκευή, 30 Νοέμβριος 2012 15:30

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep