Βρέντζος: «Να επιστρέψω στον Εργοτέλη»

Ο πρώην πρόεδρος του Εργοτέλη, Γιώργος Βρέντζος επανέλαβε την επιθυμία να γυρίσει στους Κιτρινόμαυρους.

Την επιθυμία του να ηγηθεί του Εργοτέλη εξέφρασε εκ νέου ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Βρέντζος. Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση CRETA και την εκπομπή «Talk Show» ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο Εργοτέλης για εμένα είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της ζωής μου, συγκινούμαι ακόμα και τώρα όταν σκέφτομαι κάποια πράγματα. Κατ’ αρχήν από μικρός μου άρεσε ο αθλητισμός παρότι πάντα ήμουν παχουλός ως χοντρός. Και τένις έπαιζα και ποδόσφαιρο, κάνω πλάκα σε φίλους ότι ήμουν βαρύ σέντερ φορ, μυριζόμουν το γκολ αλλά κυρίως τα μπιφτέκια. Αφού δε μπόρεσα να ασχοληθώ ως αθλητής αποφάσισα να ασχοληθώ ως παράγοντας. Από μικρός ήμουν τρελός ΑΕΚτζης και Εργοτέλης. Με έκανε ο πατέρας μου και τον ευχαριστώ. Η αγάπη για τον Εργοτέλη άρχισε να μεγαλώνει όλο και περισσότερο μέχρι που ασχολήθηκα παραγοντικά και σιγά σιγά πήρε την πρώτη θέση στην καρδιά μου και πλέον νιώθω πρώτα Εργοτέλης και μετά ΑΕΚ».

Πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με τον Εργοτέλη:

«Πάντα είχα το μικρόβιο του παράγοντα. Μικρός είχα το όνειρο να γίνω πρόεδρος στην ΑΕΚ, το οποίο είναι πολύ δύσκολο, δεν ξέρεις βέβαια ποτέ. Λογικά είναι κάτι που δεν θα γίνει ποτέ. Το 2013 μετά το θάνατο του αείμνηστου Απόστολου Παπουτσάκη και παρότι η ομάδα είχε επιστρέψει άμεσα στη Σούπερ Λιγκ ο Εργοτέλης είχε βρεθεί σε ένα οικονομικό αδιέξοδο. Τότε κάποιοι φίλοι μου ζήτησαν να βοηθήσω και το έκανα με μεγάλη χαρά και χωρίς δεύτερη σκέψη. Την πρώτη χρονιά κατακτήσαμε την 7η θέση μαζί με τον ΟΦΗ, η καλύτερη θέση στην ιστορία του Εργοτέλη. Τη δεύτερη χρονιά δεν τα καταφέραμε γιατί μας λυγίσαν τα οικονομικά αλλά όταν αποχώρησα το 2015 είχαμε μειώσει αισθητά τα χρέη της εποχής του Απόστολου Παπουτσάκη».

Μετά το 2015 και τον υποβιβασμό στη Β’ Εθνική, διαφώνησα με τους υπόλοιπους συναγωνιστές. Μέτοχος ήταν ο Δημήτρης Παπουτσάκης. Πάρθηκε απόφαση για διαφορετική πορεία την οποία σεβάστηκα και αποχώρησα. Αποδείχθηκε ότι η πορεία ήταν αυτή που είχα προτείνει εγώ, δυστυχώς επιβεβαιώθηκα, η ομάδα κατέβηκε και αποχώρησε στα μέσα της χρονιάς».

Η επιστροφή και τα χρέη του Εργοτέλη

«Επέστρεψα και τότε διετέλεσα πρόεδρος. Κάποια στιγμή ο Εργοτέλης στις αρχές του ’16 βρέθηκε σε μεγάλο αδιέξοδο, για δεύτερη φορά οι άνθρωποι του Εργοτέλη στράφηκαν σε εμένα, η ομάδα είχε χρεοκοπήσει. Μπήκα τότε μπροστά, εκλέχθηκα πρόεδρος του Ερασιτέχνη. Σημαντικό ότι καταφέραμε να διαγραφούν τα χρέη και ανεβήκαμε στη Β’ Εθνική και ήταν επιτυχημένη η πορεία μου.

Προσπάθησα να βρω κάποιον να συμπορευτούμε ή να παραλάβει την ομάδα. Στην αρχή δε σας κρύβω ότι προσπάθησα να πάρω πίσω κάποια χρήματα από αυτά που είχα βάλει. Αυτό ήταν το λογικό και το δίκαιο γιατί παρέδιδα μια ομάδα σε παραπάνω κατηγορία απ’ ό,τι την παρέλαβα. Όταν πλέον την έδινα χωρίς να ζητήσω κάτι και χωρίς χρέη, δεν βρέθηκε κάποιος να την πάρει παρά μόνο κάποια… λαμόγια στα οποία δεν θα έδινα ποτέ την ομάδα. Εμφανίστηκε ο Μάγκετ Σαμί, πήρε την ομάδα καθαρή.

Πέρασαν από τότε πέντε χρόνια, προσπάθησα τέσσερις φορές να επιστρέψω, έβλεπα κάποια πράγματα πολύ ανησυχητικά. Συζητήσαμε με το Σάμι πολλές φορές, ο οποίος πουλούσε αλλά ζητούσε πάρα πολλά. Δεν αναλάμβανα μόνο τα χρέη αλλά του έδινα και χρήματα. Τα χρέη δεν ξέρει κανείς πόσα είναι αλλά ακούγεται ότι είναι 1.000.000 ευρώ. Του παρέδωσα την ομάδα χωρίς χρέη, τα οποία είναι 100.000 ευρώ και τα κούρεψε και πλήρωσε 30.000. Σε πέντε χρόνια τα χρέη δεκαπλασιάστηκαν. Τεράστιο νούμερο και τα πράγματα αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολα».

Αν θα ήθελε να επιστρέψει:

«Θέλω να επιστρέψω, είναι δεδομένο και ξεκάθαρο. Πάντα ήθελα να επιστρέψω, κάποια μέρα θα επιστρέψω σίγουρα. Δε θα μου κάνει καλό. Δεν μου έκανε καλό ούτε την προηγούμενη φορά, ούτε οικονομικά, ούτε επαγγελματικά, ούτε οικονομικά, ούτε οικογενειακά. Έχω παθολογική αγάπη για τον Εργοτέλη. Δεν μου λείπει το ποδόσφαιρο, μου λείπει ο Εργοτέλης. Μου είχαν γίνει προτάσεις από αλλού και μάλιστα χωρίς να δώσω ευρώ. Εγώ είμαι Εργοτέλης και αν επιστρέψω στο ποδόσφαιρο θα είναι για τον Εργοτέλη, ή αν μπορέσω κάποια στιγμή θα μπορούσε θεωρητικά να είναι για την ΑΕΚ που είναι μεγαλύτερο μέγεθος και δεν χρειάζεται τον Γιώργο τον Βρέντζο».

Πηγή: creta24.gr

Last modified onΣάββατο, 07 Μάιος 2022 16:59

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep