«Πρωτάθλημα εξπρές»

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς μίλησε για πρωτάθλημα εξπρές χωρίς playoffs και playouts.

O προπονητής της Επισκοπής, Γιάσμινκο Βέλιτς, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Athletic Radio για το πρωτάθλημα της Football League που δεν έχει ξεκινήσει και υποστήριξε πως θα είναι λίγκα... εξπρές, χωρίς playoffs και playouts.

Για την παρατεταμένη αποχή στην Φούτμπολ Λιγκ:
«Εχουμε ξεχάσει πώς είναι να παίζουμε παιχνίδια. Είμαστε σχεδόν 10 μήνες χωρίς δράση. Την αποχή έσπασε ένα φιλικό που δώσαμε με τον Πλατανιά, ένα ματς που έχει πλέον… συλλεκτική αξία για μας. Είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση και δύσκολη και να τη διαχειριστείς. Ειδικά για τους ξένους παίκτες της ομάδας μας… Εύχομαι να τελειώσει αυτό που ζούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και ν’ ασχολούμαστε πάλι με αγωνιστικά θέματα».

Για το πώς λειτουργεί η Επισκοπή εν μέσω πανδημίας:
«Υπήρξαν τρομερές δυσκολίες και το καλοκαίρι για να φτιάξουμε το ρόστερ. Είχαμε ένα στοιχειώδες πλάνο και δεν βιαστήκαμε να ξεκινήσουμε, περιμέναμε. Κάναμε τις καλύτερες επιλογές, τις οποίες στηρίζουμε. Εχουμε ένα μικρό, αλλά ισορροπημένο ρόστερ. Αυτή η περίοδος είναι πρωτόγνωρη για όλους μας. Δεν μπορείς να έχεις μεγάλες απαιτήσεις από τους παίκτες σε αυτή την κατάσταση. Στο μπάχαλο που ζούμε, προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε… Οι συνθήκες στην ομάδα μας είναι καλές και προσπαθούμε να έχουμε καλές συνθήκες για όλους. Υπάρχει μία τεράστια αβεβαιότητα και μία μεγάλη αναμονή. Κανείς δεν ξέρει τίποτα και δεν υπάρχει ενημέρωση, αλλά μόνο αμφιβολία. Κάναμε αυτή την εβδομάδα και δύο μεταγραφές. Τον έναν (Γεωργούση) τον ξέρουμε και θα μας βοηθήσει και τον τερματοφύλακα (Δήμιζα), τον πήραμε γιατί προέκυψε ανάγκη μετά τον τραυματισμό του Καλογεράκη. Μπορεί να κάνουμε και άλλη μία προσθήκη στο ρόστερ».

Για το αν θα υπάρξει θετική εξέλιξη στην σύσκεψη της Πέμπτης για την Φούτμπολ Λιγκ:
«Είναι το μοναδικό πρωτάθλημα που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Η αλήθεια είναι ότι μετά και από όσα έγιναν το καλοκαίρι, με τις αναδιαρθρώσεις και τις εκδικάσεις υποθέσεων κ.τ.λ, έχω σταματήσει να παρακολουθώ τις εξελίξεις. Εχω κουραστεί να περιμένω εξελίξεις που δεν υπάρχουν. Ο,τι ακούω κι εγώ… Οσον αφορά στην σύσκεψη της Πέμπτης και την αισιοδοξία ότι θα ξεκινήσουμε, να το δούμε για να το πιστέψουμε».

Για το πώς θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα όταν αρχίσει:
«Θα είναι ένα πρωτάθλημα – εξπρές. Λογικά χωρίς πλέι οφ και πλέι άουτ. Θα είναι ένα γρήγορο τουρνουά, εφόσον βέβαια και αν ξεκινήσει. Θα είναι αμφίρροπο. Κανείς δεν ξέρει τον άλλο. Υπάρχει ένα μεγάλο διάστημα αποχής και αυτό διαμορφώνει άλλα δεδομένα για όλους».

Για το πώς το βιώνει ο ίδιος:
«Και ψυχολογικά είναι δύσκολο, αφού δεν είναι φυσιολογικό αυτό που ζούμε. Δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας για επιστροφή στην δράση. Ολοι είμαστε ταλαιπωρημένοι από αυτή την αναμονή. Κι εγώ προσπαθώ να λειτουργώ σωστά και όχι ό,τι να ‘ναι. Θέλει προσπάθεια αυτό αφού δεν πρέπει να χάσεις ψυχραιμία σου».

Για το αν υπάρχει λόγος να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα:
«Λογικά δεν υπάρχει λόγος. Δεν ξέρω τι γίνεται με το πρωτόκολλο και το υγειονομικό κομμάτι. Υπογράφτηκε και από την ομάδα μου το πρωτόκολλο. Μαθαίνουμε ότι έχει συμπιεστεί η πανδημία στην Ελλάδα, έχουν μειωθεί τα κρούσματα. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ξεκινήσουμε. Να παίξουμε και εμείς, όπως στο εξωτερικό, που είναι χειρότερα τα πράγματα και παίζουν όλες οι κατηγορίες».

Last modified onΠέμπτη, 21 Ιανουάριος 2021 11:44

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep