«Σάκος του μποξ φέτος ο Ασπρόπυργος»

Την ενόχληση του για τα όσα συμβαίνουν στον Ασπρόπυργο και την αναγκαστική αποχώρηση του, εξέφρασε ο πρώην προπονητής του, Ηλίας Φυντάνης.

Για τα όσα συμβαίνουν στον Ασπρόπυργο μετά την αλλαγή της διοίκησης, τη δύσκολη εποχή που περιμένει την ομάδα και την ανταγωνιστηκότητα των δυο ομίλων της Football League, μίλησε ο πρώην προπονητής του Ασπροπύργου, Ηλίας Φυντάνης στον αέρα του sportstonoto.gr. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του 58χρονου τεχνικού:

Για την αποχώρηση του από τον Ασπρόπυργο και τη νέα εποχή της ομάδας μετά την αλλαγή της διοίκησης:

«Εγώ από την αρχή δεν είχα στο μυαλό μου να δουλέψω στη Football League, ούτε ακόμα και στη Super League 2, όταν έφυγα από την ΑΕΛ. Έχω μια πολύ καλή σχέση με τον Στράτο Φαφαλιό, ο οποίος είναι ένας μάνατζερ μεγάλης αξίας και με έπεισε να πάω στον Ασπρόπυργο με την προοπτική να φτιάξουμε μαζί μια ομάδα ανταγωνιστική. Όταν ξεκινήσαμε η ομάδα δεν είχε ούτε ένα δελτίο. Εγώ εξ αρχής ήθελα να είμαι σε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει, και μου είπε (σ.σ. Φαφαλιός) ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο αλλά θα το προσπαθήσουμε.

Έτσι, εγώ είχα στο μυαλό μου να φέρω 10 με 11 ποδοσφαιριστές από την Α' Εθνική, έλληνες και ξένους. Ξεκίνησα φέρνοντας τον Τραορέ από την Σπάρτα Πράγας (Α' Τσεχίας), τον Ντεμπελέ από την Λάνς (Β' Γαλλίας), τον Φιλίπ Ντιμίτροβιτς από την Ριντ (Α' Αυστρίας), αρκετούς Σέρβους από την Α' Εθνική Σερβίας. Επίσης, αρκετούς Έλληνες μεταξύ των οποίων τον Λεωνίδα Αργυρόπουλο με εμπειρία από Λεβαδειακό και Αστέρα Τρίπολης και τον Βασίλη Αγγελόπουλο με παραστάσεις σε Παναθηναϊκό και Πλατανιά. Και πολλούς ακόμα από επαγγελματικά πρωταθλήματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, τους οποίους τους φέραμε εγώ με τον κ. Φαφαλιό. 

Ήταν λοιπόν ένα ρόστερ με 27 ποδοσφαιριστές, μια ομάδα έτοιμη. Μοχθήσαμε πολύ για να φέρουμε όλους αυτούς τους ποδοσφαιριστές, γιατί όπως ξέρετε είναι πολύ δύσκολο να χτίσεις μια ομάδα μέσα σε ένα μήνα. Η ομάδα ήταν πολύ καλή και ανταγωνιστική στα φιλικά προετοιμασίας. Ξαφνικά, η ομάδα άλλαξε χέρια και δεν ξέρω γιατί. Προσωπικά δε γνωρίζω ούτε τον κ. Φαβατά ούτε τον κ. Μαραθωνίτη. Δεν είχα καμιά επαφή μαζί τους, δεν βρέθηκα καν με τη νέα διοίκηση γιατί όταν με πήραν τηλέφωνο είπα κατευθείαν ότι δεν θέλω να συνεχίσω με το νέο καθεστώς της ομάδας.»

Για την ασυμφωνία στη φιλοσοφία, όπως υποστήριξε ο κ. Μαραθωνίτης:

«Εγώ ποτέ δεν μίλησα με τον κ. Μαραθωνίτη για αγωνιστικά θέματα. Ούτε περί ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας μίλησαμε, ούτε για τίποτα τέτοιο. Δεν μπήκαμε στη διαδικασία να συζητήσουμε για την ομάδα, γιατί εξ αρχής ήξερα ότι δεν ήθελα να συνεχίσω στην ομάδα από τη στιγμή που δεν έχω να κάνω με τον κ. Φαφαλιό. Το θέμα είναι ότι είναι αμαρτία για τους ποδοσφαιριστές που έφερα στην ομάδα, να μην παίξουν. Γιατί όπως μαθαίνω 18 περίπου από τους 27 ποδοσφαιριστές θα φύγουν από την ομάδα και θα αντικατασταθούν από άλλους που θα φέρει η νέα διοίκηση. Τους πήρα στο λαιμό μου, άθελα μου».

Για το αν θα βρίσκεται ο Ασπρόπυργος μέσα στους στόχους του με τη νεά διοίκηση:

«Θελώ πολύ να επιτύχει η νέα διοίκηση, αλλά με την εμπειρία μου το βλέπω πολύ δύσκολο. Πολύ φοβάμαι ότι ο Ασπρόπυργος, φέτος θα γίνει ο σάκος του μποξ για τις άλλες ομάδες. Όχι μόνο δε θα πρωταγωνιστήσει, αλλά θα γίνει και σάκος του μποξ. Μάλλον η νέα διοίκηση δεν έχει καταλάβει σε ποιον όμιλο βρίσκεται. Για εμένα, γνωρίζοντας όλες τις ομάδες των ομίλων και τους ποδοσφαιριστές τους, και τους προέδρους τους, ο βόρειος όμιλος είναι πολύ πιο αδύναμος και εύκολος από το νότιο όμιλο. Εγώ δε βλέπω πέρα από τη Βέροια και τον Ολυμπιακό Βόλου, άλλη ομάδα στο βορρά που θα πρωταγωνιστήσει. Αν ο Ολυμπιακός Βόλου ειδικά ήταν στο νότιο όμιλο, δεν θα έμπαινε στο γήπεδο καμία ομάδα, και μιλάω καθαρά ποδοσφαιρικά και θα το δείτε. Όσον αφορά το νότιο όμιλο, φαβορί είναι η Καλαμάτα και το Αιγάλεω. Αμφότερες οι ομάδες έχουν εξαιρετικό ρόστερ. Στις καλύτερες ομάδες του νότου, είναι η Ρόδος και η Νίκη Βόλου. Σε αυτές τις τέσσερις ομάδες θα κριθεί ο όμιλος. Γιατί αυτές οι ομάδες εν καιρώ καραντίνας δουλέψανε, οι άλλοι έκαναν διακοπές, όπως το είδα εγώ». 

Για την εκτίμηση του κ. Μαραθωνίτη ότι ο Ασπρόπυργος είναι φαβορί για άνοδο:

«Μακάρι να ανέβει ο Ασπρόπυργος αλλά όταν διώχνεις 18 από τους 27 ποδοσφαιριστές λίγο πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, δεν το βλέπω. Καταλαβαίνω ότι είναι μάνατζερ, αλλά να διώχνεις τόσους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές για να φέρεις πέντε οι οποίοι δεν είναι καν επαγγελματίες και να περιμένεις ότι θα ανταπεξέλθουν στη Football League, δε το καταλαβαίνω. Αυτό δε το κάνει ούτε ο Μουρίνιο. Αν δουλεύει έτσι το ποδόσφαιρο, να σκίσουμε όλοι τα διπλώματα μας και να μην ξανά ασχοληθούμε με το ποδόσφαιρο». 

Για το αν θα αποζημιωθούν οι ποδοσφαιριστές που θα αποδεσμεύσει η διοίκηση:

«Με αυτά τα παιδιά υπάρχει πρόβλημα. Κάνουν καθημερινά παράπονα. Γιατί όταν τους φέρνει ένας προπονητής και μετά γίνονται όλα αυτά, στον προπονητή θα απευθυνθούν, όχι στον νέο παράγοντα. Από ότι έμαθα δε τους έδωσαν και το επίδομα. Τα παιδιά αυτά θα έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης». 

 

 

 

 

 

 

Last modified onΠέμπτη, 24 Δεκέμβριος 2020 14:25

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep