«Καλύτεροι από την καλοκαιρινή προετοιμασία»

Για την επικείμενη επιστροφή των ομάδων της Football League στις προπονήσεις, μίλησε ο προπονητής της Σαντορίνης, Νίκος Παντέλης. 

Με αφορμή την επιστροφή στην αγωνιστική δράση στη Football League η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί αρχές του νέου έτους, ο προπονητής της Σαντορίνης Νίκος Παντέλης, μας έδωσε μια εικόνα από τα πλάνα της ομάδας και την νέα προετοιμασία που θα χρειαστεί να κάνει προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο έτοιμη. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός των νεοφώτιστων:

Έχετε αρχίσει να οργανώνετε το πρόγραμμα των προπονήσεων τώρα που ξέρετε πότε ξεκινάτε; Ποια θα είναι τα στάδια αυτών των προπονήσεων;

«Από τη στιγμή που σταματήσαμε για τον κορονοϊό, οι παίκτες κάθε μέρα γυμνάζονται με πρόγραμμα. Από εκεί και πέρα θέλουμε τουλάχιστον 20 μέρες προετοιμασία. Διότι άλλο οι προπονήσεις σε ομαδικό επίπεδο αλλο σε ατομικο. Όλες οι ομάδες θα χρειαστούν, πάντως, ένα εικοσαήμερο, όχι μόνο εμείς.
 
Όσον αφορά την επιστροφή, με το που έρθουν οι παίκτες, θα περάσουν εργομετρικές εξετάσεις, για να δούμε τη φυσική τους κατάσταση και το πού βρίσκονται. Και από εκεί θα ξεκινήσουμε, για αρχή».
 
Θα έχει ομοιότητες αυτή η επιστροφή με την επιστροφή από διακοπές; Τι περίμενετε να αντιμετωπίσετε μόλις μαζευτείτε για την πρώτη προπόνηση μετά από τόσο καιρο;
 
«Θεωρώ, ότι θα είμαστε σε καλύτερο επίπεδο από την καλοκαιρινή προετοιμασία. Ελέγχουμε τους παίκτες και ξέρουμε ότι γυμναζονται. Το καλοκαίρι αφήνουν τους εαυτούς τους ελεύθερους με διακοπές, παραλίες και τα σχετικά. Τώρα τους ελέγχουμε και ξέρουμε, ότι κάνουν έστω ατομική προπόνηση. Δεν έχει βέβαια καμία σχέση με την πραγματική, γιατί δεν έχουν κάνει προπόνηση με μπάλα, αλλά πιστεύω θα υπάρχει μία βάση».
 
Επιθυμία όλων είναι οι υποχρεώσεις της Σαντορίνης να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό. Πιστεύετε ότι ο χρόνος που δόθηκε από τους διοργανωτές για προετοιμασία μέχρι τον πρώτο αγώνα επαρκεί για να είναι έτοιμη η ομάδα;
 
«Δεν επαρκεί για να είμαι ειλικρινής. Αλλά είναι μία ιδιόμορφη κατάσταση και θα πρέπει σε αυτή την κατάσταση να τα “στριμώξουμε” κάπως. Πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή τη φάση, υπαρχει αυτή η καθυστέρηση που μας έχει δυσκολέψει όλους. Θεωρώ, όμως, ότι ένα εικοσαήμερο επαρκεί για έχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα και να αρχίσουμε σιγά σιγά να μπαίνουμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς».
 
Πηγή: santorinisport.gr
Last modified onΣάββατο, 19 Δεκέμβριος 2020 16:45

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep