«Ή παίζουμε όλοι ή δεν παίζει κανείς»

Για την παράταση της αναστολής σε SL2 και FL μίλησε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ιάλυσου, Μιχάλης Χατζηνικήτας στο FL News.

Τις εξελίξεις στα πρωταθλήματα που δεν έχουν ξεκινήσει, την απόφαση της μη συμμετοχής των ομάδων της Football League στο φετινό Κύπελλο και τον ανταγωνισμό στο νότιο όμιλο του πρωταθλήματος σχολίασε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΓΑΣ Ιάλυσος, Μιχάλης Χατζηνικήτας μιλώντας στο FL News. Ο ισχυρός άνδρας των «τοξοβόλων», αναφέρθηκε και στην πρόταση του ΟΦΗ για την ενίσχυση των ομάδων της SL2 και της FL από τις ομάδες της SL1 και τα έσοδα τους από την UEFA. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μιχάλης Χατζηνικήτας:

Για την αναστολή σε SL2 και FL και αν συμφωνεί με τα κυβερνητικά μέτρα:

«Είναι η δεύτερη φάση της πανδημίας που περνάμε, τη ζήσαμε και την προηγούμενη ποδοσφαιρική σεζόν και σταμάτησαν τα πρωταθλήματα. Φέτος, είναι λάθος όλων μας το ότι δεν ξεκίνησε το πρωτάθλημα, δεν φταίει η κυβέρνηση. Με τις ενστάσεις της Νίκης Βόλου και όλη αυτή την κατάσταση με τον κ. Αυγενάκη, το να μην αποφασίσει αν θα γίνει αναδιάρθρωση και να υπάρχει τόση καθυστέρηση και τόση αβεβαιότητα, φταίμε εμείς. Όσον αφορά την πανδημία σαν φαίνομενο, με την υγεία δεν παίζει κανείς. Πάνω απ' όλα είναι η υγεία του κόσμου και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό.

Όσον αφορά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ή παίζουμε όλοι ή δεν παίζει κανείς. Το να παίξει η Super League 2 και να μην παίξουμε εμείς, δε το βλέπω λογικό. Το ότι έχει ξεκινήσει η Super League 1, εντάξει, ξεκίνησε. Αν πρέπει να αρχίσουν τα άλλα πρωταθλήματα, πρέπει να αρχίσουν και τα δυο. Ποια η λογική να ξεκινήσει η Super League 2 και να μη ξεκινήσουμε εμείς; Αυτό δε το καταλαβαίνω. Κατανοώ ότι προέχει η υγεία όλων των εμπλεκομένων, και δεν είναι μόνο στο ποδόσφαιρο. Είναι και τα υπόλλοιπα αθλήματα που δεν διεξάγονται. Να βλέπουμε σφαιρικά το πρόβλημα, όχι μόνο την πάρτη μας».

Για την αποκατάσταση των ποδοσφαιριστών δεδομένης της μεγάλης αγωνιστικής απραξίας:

«Ήδη έχουμε αργήσει πάρα πολύ. Έχουν 8 μήνες να αγωνιστούν. Δεν είναι εύκολο. Είναι σαν ένας ποδοσφαιριστής να έχει πάθει χιαστό και να πρέπει να επανέλθει. Χωρίς να είμαι ειδικός, από την εμπειρία μου τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο, θεωρώ ότι θέλουμε τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Αλλά και πάλι δε θα επανέλθουμε 100%. Γενικά το ποδόσφαιρο έχει αργήσει να ξεκινήσει και δεν ξέρω αν θα προλάβει να ξεκινήσει και αν βγαίνουν οι ημερομηνίες για να συμβεί αυτό. Διότι δε μπορεί να ξεκινήσει ξαφνικά ένα πρωτάθλημα και να παίζουμε Τετάρτη-Κυριακή συνέχεια». 

Για τον ανταγωνισμό στο νότιο όμιλο της Football League:

«Όλες οι ομάδες θα παίξουν με όλους. Απο εκεί και πέρα όλα κρίνονται μέσα στο γήπεδο. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που ξόδεψαν περισσότερα λεφτά, έχουν πάρει πολλούς παίκτες και έχουν γεμίσει τα ρόστερ τους. Τα λεφτά όμως δεν κάνουν τις ομάδες, όλα θα φανούν στο γήπεδο».

Για την πρωτοβουλία του ΟΦΗ να ζητήσει την ενίσχυση των ομάδων της SL2 και της FL από τις ομάδες της SL1 και τα έσοδα από την UEFA:

«Η πρωτοβουλία του ΟΦΗ ήταν πάρα πολύ σωστή, απλώς έπρεπε πρώτα να συνεδριάσει η SL1 και να το προτείνει εκείνη και μετά να βγει στη δημοσιότητα. Το ότι μια ομάδα της SL1 να προτείνει θέματα για τις κατώτερες κατηγορίες τη σήμερον ημέρα είναι βασικό. Το να κάνει κάποιος μια πρόταση, όμως, και να τον πολεμούν κατευθείαν όλοι, δε το καταλαβαίνω. Έτσι δε βλέπω φως για καλύτερο ποδόσφαιρο. Βγήκαν καυτεθείαν δυο-τρεις να το παίξουν λεφτάδες. Οι άνθρωποι έκαναν μια πρόταση, δεν πρόσβαλαν κανέναν, ήθελαν να βοηθήσουν. Όταν γίνονται προτάσεις καλό είναι να τις ακούμε και να τις συζητάμε και μετά να δούμε τι θα γίνει. Δεν σημαίνει ότι επειδή είπε αυτό ο ΟΦΗ, θα γίνει κιόλας. Όταν δεν θες να ακους προτάσεις από ομάδες ανώτερης κατηγορίας, δεν θες να έχεις επαφή με ανώτερες κατηγορίες. Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει μια πρόταση για το ποδόσφαιρο».

Για τη μη συμμετοχή των ομάδων της FL στο Κύπελλο:

«Αυτό είναι τραγικό, διότι δεν έχουμε καταλάβει ακόμα τη μη συμμετοχή μας στο Κύπελλο. Η SL2 πως θα συμμετέχει από τη στιγμή που δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα; Έχουν παρθεί βιαστικές αποφάσεις. Η SL2 και η FL είναι μια λίγκα, εκτός αν το αντιλαμβάνονται κάποιοι διαφορετικά». 

 

Last modified onΣάββατο, 12 Δεκέμβριος 2020 13:28

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep