«Καλαμάτα και Αιγάλεω τα φαβορί για άνοδο»

Την πεποίθηση του ότι η Καλαμάτα μαζί με το Αιγάλεω θα πρωταγωνιστήσουν στη φετινή Football League, εξέφρασε ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Καλαμάτας, Λευτέρης Σαρελάκος.
 
Για την μη έναρξη των πρωταθλημάτων της Super League 2 και της Football League, την πανδημία, το αβέβαιο μέλλον της κατηγορίας και την λανθασμένη στάση των Λοιμοξιολόγων μίλησε ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Καλαμάτας, Λευτέρης Σαρελάκος στον άερα του «ΕΡΑ Καλαμάτας». Μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως η «Μαύρη Θύελλα» είναι το φαβορί για την άνοδο και μόνο το Αιγάλεω μπορεί να την ακολουθήσει. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λευτέρης Σαρελάκος:
 
Για το πως διαχειρίζονται στην Καλαμάτα την όλη κατάσταση της πανδημίας:

«Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις σε όλα τα επίπεδα. Έχει επηρεάσει τον αθλητισμό η όλη κατάσταση και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο το οποίο έχει μια επαγγελματική χροιά. Η Καλαμάτα μπορεί να μην βρίσκεται στη βιτρίνα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αλλά διέπεται από όλους τους κανόνες και τα χαρακτηριστικά μιας επαγγελματικής ομάδας που θα μπορούσε, όχι μόνο λόγω φανέλας και ιστορίας αλλά και λόγω της διοικητικής ευχαίριας που υπάρχει, να βρίσκεται στη Super League.

Τα πράγματα πέρυσι ήταν πολύ άσχημα για την ομάδα, ο κορονοϊός έσωσε κάποιες καταστάσεις με την έννοια ότι η Καλαμάτα θα έπρεπε να κάνει μια υπέρβαση για να παραμείνει στην κατηγορία. Τελείωσε η καραντίνα, ήρθε το καλοκαίρι και ο κ. Πρασσάς αντί να απογοητευτεί πήρε κουράγιο για να φτιάξει μια ομάδα και να πάρει τη ρεβάνς από την κακή περσινή πορεία της και να πραγματοποιήσει μια πορεία πρωταθλητισμού που θα της επιτρέψει να συμμετέχει από τη νέα χρονιά στην Super League 2.Από το καλοκαίρι υπήρξαν κάποια άλυτα προβλήματα με τις πιθανολογίες περί ικανοτήτων της ομάδας για άνοδο στην επόμενη κατηγορία και για την αναδιάρθρωση που επρόκειτο να γίνει. Τελικά όλα αυτά έμειναν υποσχέσεις, έγιναν προσφυγές και φτάσαμε σε ένα σημείο, αντί το πρωτάθλημα να ξεκινήσει αρχές Οκτωβρίου αφού η Ε.Π.Ο. αποφάσισε ότι δεν θα έπεφτε καμία ομάδα και θα ανέβαιναν 8 ομάδες από τη Γ' Εθνική, να υπάρχει ένα πρωτάθλημα δυο ομίλων το οποίο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Μπλέξαμε με τις προσφυγές που έγιναν από τη Νίκη Βόλου η οποία ήθελε εκείνη να ανέβει στην Super League 2. Με όλα αυτά φτάσαμε στις 7 Νοεμβρίου που ήταν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ήρθε το νέο lockdown που έφερε πάλι τα πάνω κάτω και τις ομάδες να είναι ανενεργές και να μη μπορούν να προσδιορίσουν την κατάσταση που βρίσκονται μετά την προετοιμασία.
 
Ένας φαύλος κύκλος δηλαδή, φτάσαμε 9 Δεκεμβρίου και δεν ξέρουμε τι ξημερώνει. Κάθε εβδομάδα λέμε ότι θα είναι η τελευταία και θα πάρουν αποφάσεις αλλά φαίνεται ότι οι Λοιμοξιολόγοι πιθανόν δεν ξέρουν καν αν η μπάλα είναι τετράγωνη η στρογγυλή και συγγνώμη που το λέω, αλλά κανείς δεν πρέπει να παίζει με τον πόνο, τις οικονομικές θυσίες των παραγόντων και τους ποδοσφαιριστές που είναι επαγγελματίες, ζουν από το ποδοσφαίρο και δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει.»
 
 Για το τι μέλλει γενέσθαι στην κατηγορία:

«Υπάρχει μια δρομολογημένη ιστορία που έχει σχέση με αποφάσεις που αναμένεται να παρθούν από τους Λοιμοξιολόγους. Υπήρχε μια τηλεδιάσκεψη την προηγούμενη εβδομάδα από εκπροσώπους των Π.Σ.Α.Τ., Ε.Π.Ο., SL, SL2, FL, τον πρόεδρο κ. Λεουτσάκο και κάποιον ακόμα από το Υφειπουργείο Αθλητισμού και δόθηκε το έναυσμα για να αποφασίσουν οι Λοιμοξιολόγοι επιτέλους τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα της SL2 και FL. Λογικά περιμένουμε να αποφασίσουν όποτε ξανά συνεδριάσουν, γιατί όπως είπε ο κ. Λεουτσάκος θα είναι προς το θετικό οι εξελίξεις. Τουλάχιστον σε πρώτη φάση, να αρχίσουν οι ομαδικές προπονήσεις. διότι αν ξεκινήσουν για παράδειγμα τη Δευτέρα, 10 Γενάρη θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Αυτό είναι το ζητούμενο, οι ομαδικές προπονήσεις».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το υλικό της ομάδας:
 
«Παρακολούθησα σχεδόν όλα τα φιλικά παιχνίδια της προετοιμασίας, η ομάδα ήταν σε ένα πολύ καλό δρόμο, ήταν στο ανέβασμα της και το δέσιμο της. Κάποιοι παίκτες ήρθαν στα μέσα Σεπτεμβρίου και έπρεπε να υπάρχει ένα χρονικό διάστημα για να δέσει σαν ομάδα. Θεωρώ ότι το υλικό της Καλαμάτας είναι το καλύτερο στην Football League διότι μέσα από την 35 ετών εμπειρία μου νομίζω ότι μπορώ να έχω μια κρίση και να βλέπω τι παίκτες υπάρχουν. Βέβαια πρέπει να το κάνεις να φαίνεται και το καλύτερο όχι μόνο να είναι. Ο ποδοσφαιριστής να εξελίσεται και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο. Έχουμε πολύ καλό υλικό αλλά όπως όλες οι ομάδες θα χρειάστουμε ένα χρονικό διάστημα να επανέλθουμε με τις ομαδικές προπονήσεις.»

Για το θετικό κρούσμα που είχε βρεθεί στην ομάδα:
 
«Ήταν ένας ποδοσφαιριστής με θετικό δείγμα και απομονόθηκε από τους υπόλλοιπους. Όλη η υπόλλοιπη ομάδα (ποδοσφαιριστές, τεχνικό και διοικητικό επιτελείο) έκανε το τεστ και όλοι βγήκαν αρνητικοί. Ο ποδοσφαιριστής το ξεπέρασε, δεν υπήρχε κάποια επιπλοκή.» 
 
Για τις εξελίξεις με το Κύπελλο Ελλάδος:

«Στο κύπελλο είναι όλα στον αέρα, πιέζουν οι cosmote και η Ε.Π.Ο. να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα γιατί δεν μπορεί να γίνει Κύπελλο με 14 ομάδες. Επίσης όλες οι ομάδες έχουν πληρώσει τα παράβολα τους για να παίξουν. Είναι ένα φαύλος κύκλος και οι προθεσμίες λιγοστεύουν. Σήμερα έιναι η τεχνική επιτροπή του Κυπέλλου με την ΕΠΟ να αποφασίσουν για το πως θα γίνει φέτος το Κύπελλο. Οι πληροφορίες λένε ότι μάλλον θα γίνει με Super League και Super League 2.»
 
Για τον κόσμο της "Μαύρης Θύελλας" και αν θα συνεχίσει να στηρίξει την ομάδα με την ίδια πίστη:
 
«Αφήνουμε πίσω τα λάθη των πρηγούμενων ετών και ιδίως της περσινής σεζόν, φέτος η ομάδα είναι στηβαρή με πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Μιλάω με προπονητές και φίλους από τη Super League 2 και όλοι θεωρούν ότι αν η Καλαμάτα ήταν στην Super League 2 δύσκολα θα έπεφτε κάτω από την πέμπτη θέση. Άρα το υλικό μας είναι το καλύτερο στην κατηγορία, έχουμε ένα καταξιωμένο και πολύπειρο προπονητή και θεωρούμε ότι ο κόσμος θα παραμείνει κοντά στην ομάδα και όταν επιτραπεί ξανά θα έχουμε τον 12ο παίκτη στο πλευρό μας. Θεωρώ ότι είμαστε το φαβορί για άνοδο μαζί με το Αιγάλεω». 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Last modified onΤετάρτη, 09 Δεκέμβριος 2020 12:57

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep