«Θα αποδώσουν οι προσπάθειες του Λεουτσάκου»

Το ζήτημα που ταλαιπωρεί ομάδες και ποδοσφαιριστές των SL2, FL σχολίασε στο FL News ο προπονητής του Αιγάλεω, Θωμάς Γράφας.

Ο προπονητής του Αιγάλεω Θωμάς Γράφας, μίλησε στο FL News για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στην κατηγορία εξαιτίας της μεγάλης αγωνιστικής αδράνειας, το διάστημα που απαιτείται για την αποκατάσταση των ποδοσφαιριστών και τον ανταγωνισμό στον νότιο όμιλο της Football League.

Ο 50χρονος τεχνικός έκανε παράλληλα μια ξεχωριστή αναφορά στην διοργανώτρια αρχή και τον πρόεδρο της Λίγκας, Λεωνίδα Λεουτσάκο δείχνοντάς τους εμπιστοσύνη στις προσπάθειες για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Θωμάς Γράφας:

Για την κατάσταση που επικρατεί σε SL2 και FL:

«Αρχικά μιλάμε για δυο επαγγελματικές κατηγορίες, τη Super League 2 και τη Football League. Από τη στιγμή που λένε ότι όλες οι ομάδες θα τηρήσουν τα ενδεδειγμένα πρωτόκολλα δε βρίσκω το λόγο να μην ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Θεωρώ ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση από όσους είναι γύρω από το ποδόσφαιρο και είναι σε αυτές τις κατηγορίες».

Για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστούν οι ποδοσφαιριστές να επανέλθουν μετά την πολύ μεγάλη αγωνιστική απραξία:

«Αν πάμε στη λογική ότι μια επαγγελματική ομάδα το καλοκαίρι έχει μια μεταβατική περίοδο γύρω στον ένα μήνα, αυτή τη στιγμή είμαστε ήδη 9 εβδομάδες χωρίς αγωνιστική δράση. Άρα λοιπόν, αυτό σημαίνει βάσει λογικής ότι θα πρέπει να πάμε σε μια νέα προετοιμασία αλλά αυτή τη στιγμή αυτό το χρονικό περιθώριο δεν υπάρχει. Θεωρώ ότι το μίνιμουμ που πρέπει να υπάρξει είναι τρεις εβδομάδες για να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές να ξεκινήσουν το πρωτάθλημα».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από το υλικό που διαθέτει:

«Και βέβαια είμαι ικανοποιημένος. Η ομάδα έχει ένα πολύ καλό υλικό και ο σχεδιασμός έγινε με προσεγμένες και επιλεγμένες κινήσεις, βεβαια όλα αυτά θα φανούν στον αγωνιστικό χώρο. Είμαστε μια ομάδα η οποία έχει ως στόχο τον πρωταθλητισμό και τίποτα άλλο εκτός από αυτόν και θα φανεί μέσα στο γήπεδο».

Για τον ανταγωνισμό του νότιου ομίλου του πρωταθλήματος:

«Θα είναι ένα πρωτάθλημα το οποίο θα έχει αντικειμενικές δυσκολίες ως πρός τις ομάδες. Θεωρώ ότι πολλές φορές μπορείς να χαρακτηρίσεις φαβορί κάποιες ομάδες οι οποίες ξεκινούν με πρωταγωνιστικό στόχο και υπάρχουν τέτοιες ομάδες στον όμιλο μας, όπως η Νίκη Βόλου, η Καλαμάτα και η Ρόδος που έχει κάνει πολύ καλές κινήσεις. Απο εκεί και πέρα όμως ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε κάθε πρωτάθλημα πάντα υπάρχει μια ομάδα που δεν την υπολογίζεις και είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Θεωρώ ότι κάτι ανάλογο θα γίνει και φέτος και αυτό γίνεται σε όλες τις κατηγορίες».

Για το πως βλέπει τη συνέχεια και αν θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων:

«Βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και είπε μετά τις 7 του μήνα (Ιανουαρίου) και ήταν ξεκάθαρο αυτό ότι θα συζητήσουν για την επανέναρξη. Νομίζω ότι ήδη ο χρόνος απραξίας είναι πάρα πολύ μεγάλος και πρέπει να βρεθεί μια λύση άμεσα έτσι ώστε όλες οι ομάδες και όλοι οι αθλητές να μπουν σε αθλητική δραστηριότητα, διαφορετικά δεν γίνεται. Βέβαια, η διοργανώτρια αρχή και ο κ. Λεουτσάκος συγκεκριμένα, κάνει όλες τις ενδεδειγμένες προσπάθειες για να έχει αίσιο τέλος η έναρξη των πρωταθλημάτων και πιστεύω ότι αυτές οι προσπάθειες θα αποδώσουν καρπούς».

Last modified onΠαρασκευή, 11 Δεκέμβριος 2020 12:15

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep