«Έπρεπε να ενοποιηθούν οι δυο κατηγορίες»

Για το φαινομένο που πλήττει το ποδόσφαιρο και τις μικρότερες κατηγορίες, μίλησε ο προπονητής της Επισκοπής, Γιασμίνκο Βέλιτς.

Στη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί για τις ομάδες της Football League λόγω πανδημίας, στάθηκε ο προπονητής της Επισκοπής, Γιασμίνκο Βέλιτς στη συνέντευξη που παραχώρησε στο FL News. Ο Βόσνιος τεχνικός  αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην σχέση του με τη διοίκηση της Επισκοπής αλλά και στους αγωνιστικούς στόχους της. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 55χρονος προπονητής της Ρεθυμνιώτικης ομάδας:

Για την επιρροή που ασκεί στο ποδόσφαιρο η πανδημία:

«Αυτή η πραγματικότητα έχει διαμορφωθεί από τον Μάρτιο. Σίγουρα στην πρώτη φάση της, η πανδημία ήταν κάτι άγνωστο, έφερε αμηχανία σε όλους μας και δεν ξέραμε τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον, πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και πόσο θα διαρκέσει όλο αυτό. Το να μην αντιδράσουμε σωστά στην πρώτη φάση το Πάσχα, είναι κάπως φυσιολογικό. Πολύ γρήγορα έγινε αντιληπτό ότι αυτή η κατάσταση θα δημιουργήσει μια καινούρια πραγματικότητα η οποία φέρνει στην επιφάνεια πάρα πολλά προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έπρεπε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Χάθηκε μεγάλο χρονικό διάστημα πριν το καλοκαίρι έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση. Έπρεπε οι υπεύθυνοι για το ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι πιο διορατικοί και ετοιμάζουν τις λύσεις και τις αλλαγές, δηλαδή να προετοιμάζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με άνεση χρόνου την καινούρια χρονιά, τη χρονιά που διανύουμε τώρα. 

Ήταν μεγάλη ευκαιρία, για πολλούς και διάφορους λόγους, η ενοποίηση των δυο κατηγοριών. Θα διευκόλυνε πάρα πολύ την σημερινή κατάσταση. Όλες οι ομάδες περίπου είναι στο ίδιο επίπεδο, κάποιες λίγο καλύτερες από τις άλλες αλλά όλες οι ομάδες στο ίδιο καζάνι βράζουνε. Αυτό περίμενα από τους αρμόδιους, να ενοποιήσουν τις δύο κατηγορίες. Έτσι θα είχαμε σήμερα πρώτη και δεύτερη κατηγορία δυο ομίλων. Νομίζω ότι αν έβλεπαν με διορατικότητα την κατάσταση, θα καταλάβαιναν ότι αυτό θα βοηθούσε πάρα πολύ τη σημερινή κατάσταση και τα πρωταθλήματα θα διεξάγονταν. Υπήρχε χρόνος να λυθούν διάφορα ζητήματα και να μπει τάξη, να οριστούν οι όροι συμμετοχής. Από τη στιγμή που έγινε αυτό το μπάχαλο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και το φθινώπορο που δεν ξέραμε τι μας ξημερώνει, έπαψα να παρακολουθώ τις εξελίξεις.

Εμείς εδώ στην Επισκοπή, προσπαθούμε να προσαρμοστούμε με τις δυνατότητες μας σε αυτή τη καινούρια πραγματικότητα, να διατηρήσουμε τη ροή και τον προγραμματισμό μας, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες. Μας αρέσει να λειτουργούμε με προγραμματισμό και να μην κάνουμε ανεξέλεγκτες  και βεβιασμένες κινήσεις. Πιστεύω εμείς ως ομάδα λειτουργήσαμε σωστά και δεν έχει δημιουργηθεί μεγάλη ψυχολογική φθορά στους ποδοσφαιριστές μας. Στο διάστημα του lockdown οργανωθήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να διατηρήσουμε την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών, τόσο αγωνιστική όσο και πνευματική».

Για την φετινή μεταγραφική ενίσχυση της Επισκοπής:

«Συνήθως στις ομάδες των μικρότερων κατηγοριών κάθε καλοκαίρι αποχωρούν αρκετοί ποδοσφαιριστές και επηρεάζουν την δόμηση της ομάδας, οπότε συνήθως κάθε καλοκαίρι πρέπει να χτίζεις κάτι καινούριο. Το φετινό καλοκαίρι σε αντίθεση με τις άλλες χρονιές θέλαμε να κρατήσουμε παραπάνω από τους μισούς ποδοσφαιριστές μας αλλά καταφέραμε να κρατήσουμε περίπου το 40% από την περσινή ομάδα, που σημαίνει ότι φέτος έπρεπε να κάνουμε αρκετές μεταγραφές ώστε να δομηθεί καλύτερα η ομάδα για την ερχόμενη χρονιά.

Επίσης έχουμε αποφασίσει λόγω της κατάστασης ότι το ρόστερ μας θα είναι μικρό και ευέλικτο. Είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι με τους ποδοσφαιριστές που έχουμε από την ποιότητα, την εργατικότητα και τους χαρακτήρες τους. Γενικά είμαι ευχαριστημένος από όλη την ομάδα γιατί πριν μπούμε στην καραντίνα, έδειχνε ότι μπορεί να δημιουργήσει κάτι καλό. Σίγουρα η καραντίνα έκοψε παρ' όλα αυτά τη φυσιολογική εξέλιξη της ομάδας. Κατά τα άλλα θεωρώ ότι μας λείπουν μια-δυο ακόμη επιλογές για να πω ότι έχουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε να έχουμε. Καλό θα ήταν να αποκτήσουμε αυτές τις επιλογές τον Ιανουάριο για να είμαστε καλλυμένοι και αριθμιτικά γιατί το ρόστερ είναι μικρό».

Για την σχέση με τη διοίκηση της ομάδας, δεδομένης και της παλαιώτερης θητείας του σε αυτή:

«Η σχέση μου με τη διοίκηση της Επισκοπής είναι πάρα πολύ καλή. Είναι ένα υγιές σωματείο σε ότι αφορά τη φιλοσοφία για το πως πρέπει να λειτουργεί και να συμπεριφέρεται μια ποδοσφαιρική ομάδα για να προοδεύσει. Είναι ξεκάθαρο ότι η διοίκηση νοιάζεται πάρα πολύ για την ομάδα και την εξέλιξη και την πρόοδο της σε όλα τα επίπεδα.

Τόσο το καλοκαίρι όσο και τώρα κυνηγάμε και κάποιες λύσεις για τις εγκαταστάσεις που θέλουμε να έχουμε. Έχει γίνει η επανασπορά στο γήπεδο που αγωνιζόμαστε, ξεκίνησε και η δημιουργία ενός προπονητικού κέντρου και αναμένεται την άνοιξη να είναι έτοιμο. Είμαι ικανοποιημένος γιατί σίγουρα έχουμε μια διοίκηση που προσπαθεί να δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες τόσο για εμένα όσο και για τους ποδοσφαιριστές».

Για τους αγωνιστικούς στόχους της Επισκοπής και τι να περιμένει ο κόσμος από την ομάδα: 

«Αρχικά να ξεκινήσει κάποια στιγμή το πρωτάθλημα. Από κει και πέρα ζούμε σε μια αβέβαιη πραγματικότητα από κάθε άποψη, όχι μόνο λόγω της πανδημίας και της μεγάλης διακοπής και απραξίας των ποδοσφαιριστών και των ομάδων, αλλά και ως προς το ζήτημα του ρόστερ και του σχεδιασμού των ομάδων. Οι περισσότερες ομάδες, θα έλεγα όλες, αλλάζουν κάθε χρόνο πολλούς ποδοσφαιριστές άρα είναι δύσκολο να εκτιμόύμε τις αγωνιστικές δυνατότητες οποιασδήποτε ομάδας αυτή τη στιγμή.

Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς είναι να κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δουλειά μας και να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, μια ομάδα αντάξια των προσδοκιών και των απαιτήσεων μας, όπου θα είναι έτοιμη να διεκδικεί και να κυνηγά τη νίκη οπουδήποτε αγωνίζεται, χωρίς να διστάζει απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο, είτε παίζει εντός είτε εκτός έδρας. Με αυτό το σκεπτικό και την νοοτροπία λειτουργήσαμε και πέρυσι στην Γ' εθνική και μας οδήγησε σε μια σχετικά ανέτη άνοδο στην επόμενη κατηγορία». 

Last modified onΚυριακή, 06 Δεκέμβριος 2020 13:39

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep