«Άμεσα λύση για τη Football League»

Για όλα όσα βιώνει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του εν καιρώ πανδημίας, μίλησε ο αμυντικός της Τρίγλιας, Δημήτρης Σγουρής. 

Στην δύσκολη υγειονομική κατάσταση της χώρας και την ανάγκη για επανέναρξη των πρωταθλημάτων που έχουν «παγώσει» αναφέρθηκε ο νεαρός αμυντικός της Τρίγλιας, Δημήτρης Σγουρής σε δηλώσεις του στην Χαλκιδική Πολιτική. Ο 20χρονος αμυντικός έκανε επίσης λόγο για την αναγκαιότητα της επιστροφής στις ομαδικές προπονήσεις, καλώντας τους υπεύθυνους να βρούν άμεσα λύση. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Σγουρής:

Για την τεράστια αποχή από την ενεργό δράση:

«Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους τους ποδοσφαιριστές καθώς έχουμε να αγωνιστούμε 9 μήνες. Μέσα σε αυτό το διάστημα έχουμε δώσει μόνο κάποια φιλικά από τις αρχές του καλοκαιριού ενώ όλο το υπόλλοιπο διάστημα χρειάστηκε να κάνουμε ατομικές προπονήσεις. Για κάθε ποδοσφαιριστή αυτό είναι δύσκολο ανεξάρτητα από τα χρήματα τα οποία λαμβάνει και την κατηγορία στην οποία αγωνίζεται. Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να κάνει προπονήσεις μαζί με τους συμπαίκτες του και να βρίσκεται στο γήπεδο, θέλει να νιώθει ενεργό μέλος μιας ομάδας. Όλα αυτά δε μπορούμε να τα κάνουμε το τελευταίο διάστημα.»

Για το αν είναι άδικη η απόφαση να μην εκκίνησουν τα πρωταθλήματα: 

«Θεωρώ ότι είναι μια άδικη απόφαση διότι δεν είναι καθολική. Η πολιτεία αποφάσισε ότι μόνο η Super League 1 μπορεί να τηρήσει το υγειονομικό πρωτόκολλο τόσο οικονομικά όσο και από άποψη τακτικής την οποία θα ακολουθήσει, χωρίς όμως να λάβουν υπόψη τις χαμηλότερες κατηγορίες, στις οποίες υπάρχουν άνθρωποι που ζουν από αυτό και ποδοσφαιριστές με οικογένειες. Σε όλο αυτό, μας στηρίζει ο ΠΣΑΠ και οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας αλλά και της Super Legue 1. Από τη στιγμή που θεωρούμαστε μια επαγγελματική κατηγορία, ο επαγγελματισμός δεν πρέπει να είναι μόνο στα χαρτιά αλλά πρέπει να βρίσκεται και σε αυτές τις καταστάσεις. Μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την κατάσταση όπως η πρώτη κατηγορία.»

Για το αν θεωρεί πως η Football League θα ξεκινήσει πριν τις γιορτές:

«Είναι μια επιθυμία που έχουμε όλοι μας γιατί βρίσκομαστε σε αγωνιστική απραξία ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και θέλουμε να ξεκινήσουμε πριν τις γιορτές ώστε να υπάρχει ένα χρονικό διάστημα να προετοιμαστούμε καλύτερα και αρχές του χρόνου να είναι οι ομάδες έτοιμες ώστε να γίνουν οι αγωνιστικές κανονικά, μια φορά την εβδομάδα και να μην δημιουργηθεί βεβαρημένο πρόγραμμα με πολλά παιχνίδια.»

Για το αν θα δημιουργήσει προβλήματα στην ομάδα το πιεσμένο πρόγραμμα που ενδέχεται να δημιουργηθεί όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα:

«Ακόμα και οι μεγαλύτερες ομάδες και του εξωτερικού, όταν επανήλθαν από την διακοπή λόγω κορονοϊού δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση, είναι αναμενόμενο όλες οι ομάδες και ειδικά στις χαμηλότερες κατηγορίες να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους προβλήματα. Όσον αφορά την ομάδας λαμβάνουμε κάθε εβδομάδα ένα πρόγραμμα από το γυμναστή και προσπαθούμε να κρατηθούμε σε όσο το δυνατό καλύτερη φυσική κατάσταση γίνεται. Το πρόγραμμα αφορά ασκήσεις φυσικής κατάστασης και ασκήσεις τεχνικής. Σίγουρα λοιπόν θα υπάρξουν κάποια προβλήματα, ωστόσο θεωρώ πως είμαστε ικανοί να τα ξεπεράσουμε». 

Για το διάστημα αποκατάστασης του χαμένου αγωνιστικού εδάφους:

«Θα χρειαστούμε ένα διάστημα 2-3 εβδομάδων με ομαδικές προπονήσεις για να επανλέθουμε σε συνθήκες αγώνα. Ακόμη και τώρα προσπαθούμε να προπονηθούμε και να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας, αλλά δεν είναι το ίδιο με τις ομαδικές προπονήσεις».

Για τις εμπειρίες που αποκόμισε από την πρώτη παρουσία του στην Football League:

«Είμαι στην ομάδα τέσσερα χρόνια, τέσσερα πολύ καλά χρόνια τόσο για εμένα όσο και για την ομάδα της Τρίγλιας. Κάθε χρονιά που περνάει για εμένα είναι ένα μάθημα, αποκτάω καινούριες εμπειρίες, αγωνίζομαι με πολύ καλούς αντιπάλους και με ιστορικές ομάδες, όλα αυτά είναι ένα μάθημα. Από κει και πέρα με βοηθούν πολύ οι συμπαίκτες μου καθώς η ομάδα έχει ποδοσφαιριστές με εμπειρίες από Α' Εθνική και θα έλεγα ότι είναι δάσκαλοι για εμένα.»

Για το ενδεχόμενο συμμετοχής στη Super League 1:

«Σίγουρα είναι στόχος και όνειρο κάθε νεαρού ποδοσφαιριστή ο οποίος το βλέπει σοβαρά. Το καλοκαίρι υπήρχαν κάποιες επαφές με ομάδες της πρώτης κατηγορίας, αλλά δεν προχώρησε κάτι. Εγώ θα συνεχίσω να δουλεύω, είναι στόχος μου να φτάσω στην πρώτη κατηγορία και ευελπιστώ να το πετύχω.»

Το μήνυμα του στους αμρόδιους φορείς:

«Δεν είμαστε αρμόδιοι αλλά πιστεύω πως πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση. Είμαστε άνθρωποι και αντιλαμβανόμαστε ότι καθημερινά οι συμπολίτες μας εισάγονται στα νοσοκομεία, άλλοι χάνουν τη μάχη με τον κορονοϊό αλλά υπάρχει πρόβλημα και στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, γιατί όπως είπα βρίσκονται σε αυτές της κατηγορίες άνθρωποι με οικογένειες, ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν θέσει κάποιους στόχους, ομάδες που βάζουν χρήματα και παράγοντες οι οποίοι αξίζουν να βρίσκονται σε αυτές της κατηγορίες. Χαραμίζουν προσωπικό χρόνο και χρήματα και υπάρχουν υγιεί σωματεία και είναι κρίμα να υπάρχει αυτή η κατάσταση και να μένουμε άπραγοι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα».

Το μήνυμα του στον κόσμο:

«Είναι κρίσιμη η κατάσταση αλλά θεωρώ πως φτάνουμε επιτέλους στο τέλος αυτής της πανδημίας οπότε πρέπει να φανούμε όσο πιο δυνατοί γίνεται, να τηρήσουμε τα μέτρα έτσι ώστε να μπορέσουμε γρήγορα να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Να ευχυθώ σε όλο τον κόσμο καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές. Σίγουρα θα είναι διαφορετικές από τα προηγούμενα χρόνια αλλά όλοι μας μπορούμε να βρούμε μια λύση και να περάσουμε όμορφα αυτές τις ωραίες στιγμές των Χριστουγέννων».

 

 

Last modified onΤετάρτη, 02 Δεκέμβριος 2020 12:03

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep