Logo
Print this page

«Εξαιρετικό πρότζεκτ η Ξάνθη»

Ο συνεργάτης του Τζον Φαν'τ Σχιπ, Μιχάλης Βαλκάνης περιμένει ότι η Ξάνθη θα επιστρέψει άμεσα στη μεγάλη κατηγορία.

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα «theworldgame.sbs.com.au» παραχώρησε ο βοηθός του ομοσπονδιακού προπονητή Τζον Φαν'τ Σχιπ, Μιχάλης Βαλκάνης. Ως Ελληνοαυστραλός, γνωρίζει τον προπονητή της Ξάνθης, Τόνι Πόποβιτς και τον ιδιοκτήτη της Μπιλ Πάπας, οπότε εκτίμησε πως το πρότζεκτ τους, το οποίο χαρακτήρισε εξαιρετικό, θα φέρει τα απαιτούμενα αποτελέσματα.

Ο Βαλκάνης, μάλιστα, τόνισε ότι σε ένα πρωτάθλημα που γίνονται διαρκώς αλλαγές προπονητών και δεν υπάρχει υπομονή, ο Πάπας θα δείξει υπομονή. Αναλυτικά ανέφερε:

«Εχοντας Αυστραλό ιδιοκτήτη που θα δείξει υπομονή είναι κάτι κρίσιμο, καθώς όλοι ξέρουμε ότι η Ελλάδα έχει ανυπόμονους ιδιοκτήτες. Έχω δει παραδείγματα όπου προπονητές απολύονται πριν ξεκινήσει η σεζόν. Δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο στην καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής (σε Ηρακλή, ΑΕΛ και Άγιο Νικόλαο). Το πιο σημαντικό είναι ότι έχεις δύο ανθρώπους στην κορυφή του δένδρου, τον ιδιοκτήτη και τον προπονητή, οι οποίοι έχουν την ίδια φιλοσοφία και ξεκάθαρο πλάνο.

Υπάρχει ένα business plan εκτός αγωνιστικού χώρου και μία φιλοσοφία και θα αφιερώσουν τον απαιτούμενο χρόνο για να τα εφαρμόσουν. Για μένα δείχνει ένα εξαιρετικό πρότζεκτ. Συχνά στην Ελλάδα οι ιδιοκτήτες καθοδηγούνται μόνο από τα αποτελέσματα και θέλουν άμεση επιτυχία. Ζουν μέρα με τη μέρα και δεν βλέπουν το δάσος αλλά μόνο το δέντρο, δεν έχουν ένα ευρύτερο σχέδιο ή τον ρομαντισμό να παίζουν οι ομάδες τους ελκυστικό ποδόσφαιρο. Αυτό γίνεται ειδικά στη Super League 2. Προσδοκώ ότι ο Πόποβιτς θα πάει πολύ καλά και θα επαναφέρει την Ξάνθη αμέσως στη μεγάλη κατηγορία».

Ο Βαλκάνης στάθηκε ακόμα στην παρουσία Αυστραλών όπως οι Γιούρμαν, Μπριλάντε, Ιζό, Κάλατς και Ντίλες. Όπως επεσήμανε, αυτό θα φέρει σταθερότητα και συνοχή. «Θα μπορέσει έτσι να εφαρμόσει αυτό που θέλει να κάνει», δήλωσε και συνέχισε: «Είναι μία φανταστική ευκαιρία για τον ίδιο να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο ως προπονητής σε έναν δύσκολο ανταγωνισμό. Η Ξάνθη έχει ιστορία, εξαιρετικές εγκαταστάσεις και όσο πιο γρήγορα αρχίσει το πρωτάθλημα, τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσει και ο ίδιος.

Εάν πετύχουν την άνοδο, κάτι που μπορούν, είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για τους ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν σε ένα καλό επίπεδο όπως είναι η Super League 1».

Last modified onΔευτέρα, 30 Νοέμβριος 2020 12:37
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr