Ο Σεντ Ντιούκ στην Κοζάνη (video)

Την απόκτηση του επιθετικού από την Αϊτή, Στιβ Σέλσο Σεντ Ντιούκ, ανακοίνωσε η ΑΕΠ Κοζάνης.

Ποδοσφαιριστής της ΑΕΠ Κοζάνης είναι και επίσημα από τη Δευτέρα (26/10) ο Στιβ Σέλσο Σεντ Ντιούκ. Ο 20χρονος (06/01/00) δεξιός εξτρέμ από την Αϊτή, έρχεται από το πρωτάθλημα της Αμερικής όπου αγωνιζόταν με την Λάνσινγκ Ίγνκιτ την περσινή σεζόν καταγράφοντας 20 συμμετοχές. Στο MLS έχει πραγματοποίησει επίσης δύο θητείες με την Λος Άντζελες.

Ο ταλαντούχος επιθετικός στα 17 του κλήθηκε από την Κ17 Εθνική της Αϊτής για τη διοργάνωση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής όπου και διακρίθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του τίτλου από την Αϊτή. Πρωτού μεταβεί στην Αμερική, έκανε ένα μικρό πέρασμα από τη Γαλλιά και τη Μονπελιέ.

Πλέον ο Σεν Ντιούκ ανήκει στο δυναμικό της ομάδας της Μακεδονίας, προκειμένου να ενισχύσει σημαντικά την επιθετική της γραμμή. Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, η ΠΑΕ ΑΕΠ Κοζάνης προχώρησε στην ανακοίνωση του:

«O STEEVE SELSO SAINT-DUK, ο οποίος συμφώνησε να αγωνίζεται με την ομάδα μας, γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου του 2000, και είναι το τρίτο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας του.

Από παιδί ξεχωρίζει για το ταλέντο του και στα 12 του επιλέγεται και εντάσσεται στην Εθνική Σχολή Αθλητικών Ταλέντων της Αϊτής, μιας χώρας που το πρωτάθλημα της δεν είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Στα 17 του θα ζήσει τις μεγαλύτερες μέχρι τώρα ποδοσφαιρικές του στιγμές...

Στο Κύπελλο Εθνών της Καραϊβικής, ως μέλος της Εθνικής Αϊτής κάτω των 17,ο SELSO καταπλήσσει. Εκλέγεται σαν ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά, κερδίζει το χρυσό παπούτσι του πρώτου σκόρερ, ενώ η ΑΪΤΗ κερδίζει το πρωτάθλημα. Το ταλέντο του ,έχει πια ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας του και θέλει να δοκιμάσει την τύχη του σε καλύτερα πρωταθλήματα. Μετά από μια μικρή παραμονή στη Γαλλία στην Μονπελιέ, βρίσκεται στο MLS, στο Αμερικανικό πρωτάθλημα, όπου όμως παρά την καλή του παρουσία, κυρίως λόγω της μη γνώσης Αγγλικών δεν παραμένει.

Ο ταχύτατος ,μόλις 170 εκατοστά, συμπαθέστατος SELSO, δέχεται την πρόταση της PPA World, που τον πείθει για τη φιλοσοφία της ΑΕΠ και βρίσκεται στη χώρα μας για να βάλει τις βάσεις ,για ένα μεγάλο ταξίδι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η οικογένεια της ΑΕΠ Κοζάνης ,τον καλωσορίζει στις τάξεις της και μαζί του θα κάνει την μεγάλη της προσπάθεια».

Media

Last modified onΔευτέρα, 26 Οκτώβριος 2020 12:09

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep