«Σιστόν, η πέτρα του σκανδάλου»

Εκδικάστηκαν οι προσφυγές Κεφαλούκου, Σιστόν κατά της ΠΑΕ Ιωνικός 1965.

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο έφτασαν δύο υποθέσεις από το παρελθόν για τον Ιωνικό. Οι Λάμπρος Κεφαλούκος, Ντιόγκο Σιστόν διεκδικούν χρήματα από τους Κυανόλευκους και την Τρίτη (29/09) οι προσφυγές τους συζητήθηκαν στην ΕΠΟ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News που έδωσε το «παρών» στη διαδικασία, ο τρίτος πρώην ποδοσφαιριστής του Ιωνικού, Μαρσέλο Νταμιάνο παραιτήθηκε λόγω οικονομικής αδυναμίας. Για την υπόθεση του Κεφαλούκου ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Αντώνης Αντωνίου υπέβαλε ενστάσεις και ανέφερε:

«Η ΠΑΕ ιδρύθηκε το 2019. Η παλιά είχε ιδρυθεί το 1989. Το 2011 ο Ιωνικός αποβλήθηκε και έπεσε στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Στη θέση του επισήλθε το ιδρυτικό σωματείο το οποίο υπήρχε ως το 2018-19. Σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο, το ιδρυτικό σωματείο που κατέλαβε τη θέση της υποβιβασθείσας πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017, δεν καθίσταται καθολικός διάδοχος των υποχρεώσεων της υποβιβασθείσας ανώνυμης αθλητικής εταιρείας».

Ο νομικός εκπρόσωπος του Κεφαλούκου, Γιώργος Παναγόπουλος επικαλέστηκε τρεις αποφάσεις που δέχτηκαν να τιμωρήσουν και το ιδρυτικό ερασιτεχνικό σωματείο αν οι πειθαρχικές κυρώσεις δεν εκτιθούν από ΠΑΕ. Όπως τόνισε, ο ερασιτέχνης είναι μέτοχος του 10% και ο ίδιος μέτοχος σύστησε τη νέα ΠΑΕ.

Για την υπόθεση του Ντιόγκο Σιστόν, ο Παναγόπουλος είπε: «Είναι η πέτρα του σκανδάλου, γιατί δικαιώθηκε στη FIFA για τον Άρη. Η απόφαση αυτή εκθέτει την Ελλάδα και την ΕΠΟ. Το ίδιο διάστημα δούλεψε και στην Ελλάδα (Ιωνικό, Άρη) και στο εξωτερικό. Από τον Ιωνικό δεν πήρε χρήματα, αλλά η FIFA τον δικαίωσε για τον Άρη. Είναι παράδοξο να μην τηρούνται οι αρχές της ίσης μεταχείρισης...».

Last modified onΠέμπτη, 01 Οκτώβριος 2020 13:48

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep